Nyhed
Læsetid: 3 min.

Hækkerup vil ændre loven: Nu må der snart stå Gaza i Hamed El-Beltagis pas

Efter flere års kritik vil Justitsministeriet gøre det muligt for danske statsborgere at få anført Palæstina, Gaza, Vestbredden eller Østjerusalem som fødested i pas og kørekort i stedet for Mellemøsten eller Israel. ’Den største gave’, siger Hamed El-Beltagi fra Høng
Hamed El-Beltagi fra Høng på Vestsjælland kan fremover få lov til at få angivet ’Gaza’, hvor han er født, som sit fødested i sit pas og ikke ’Mellemøsten’, som har været angivet i hans pas siden 2013, hvor han fik det fornyet.  »Det er den største gave, jeg kan forestille mig. Det er dæleme godt!,« siger han.

Hamed El-Beltagi fra Høng på Vestsjælland kan fremover få lov til at få angivet ’Gaza’, hvor han er født, som sit fødested i sit pas og ikke ’Mellemøsten’, som har været angivet i hans pas siden 2013, hvor han fik det fornyet.  »Det er den største gave, jeg kan forestille mig. Det er dæleme godt!,« siger han.

Ulrik Hasemann

Indland
30. december 2020

»Det er den største gave, jeg kan forestille mig. Det er dæleme godt!«

Begejstringen er tydelig, da Information ringer til 74-årige Hamed El-Beltagi med nyheden om, at justitsminister Nick Hækkerup (S) nu er gået med på at ændre cpr-loven, så det fremover bliver muligt at få anført Palæstina, Gaza, Vestbredden eller Østjerusalem som fødested i sit danske pas og også kørekort – hvis man altså er født de pågældende steder.

Som Information flere gange har beskrevet, fik Hamed El-Beltagi fra Høng på Vestsjælland i 2013 nyt dansk pas, hvor hans fødested til hans store overraskelse var angivet som ’Mellemøsten’ og ikke ’Gaza’, hvor han blev født i 1946, og som hidtil havde været angivet som hans fødested i hans pas, siden han blev dansk statsborger i 1981.

Heller ikke i hans kørekort måtte der stå Gaza eller Palæstina som fødested, og i stedet stod der »Israel« i det kørekort, han fik udstedt. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Fint! Tak til alle politikere, der har kæmpet for denne ændring tilbage til det gamle.

Torben Arendal, uffe hellum, Claus Bødtcher-Hansen, Maj-Britt Kent Hansen, Eva Bertram, Peter Beck-Lauritzen, Marianne Stockmarr, Eva Schwanenflügel, Ole Svendsen, Pietro Cini, Marie Vibe, erik pedersen, Viggo Okholm, Liselotte Paulsen, Inge Lehmann, Dorte Sørensen, Poul Anker Sørensen og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Ja dejligt at der endelig er en minister, der er lydhør.

Men hvornår bliver cpr-loven ændret så der kan komme til at stå det korrekte fødested i pas og kørekort - Forhåbentlig bliver det her først i 2021.

Johanna Haas, Maj-Britt Kent Hansen, Eva Bertram, Per Christiansen, Peter Beck-Lauritzen, Marianne Stockmarr, Eva Schwanenflügel og Ole Svendsen anbefalede denne kommentar

Hvad med bare at anerkende Palæstina som et selvstændigt land? Eller er vi i Danmark bange for at blive kaldt antisemitter hvis vi anerkender et undertrykt folks ret til at eksistere?

Torben Arendal, Erik Pedersen, Per Christiansen, Peter Beck-Lauritzen, Marianne Stockmarr, Inge Lehmann, Dorte Sørensen, Ole Svendsen, Karen Grue, Peter Mikkelsen, Hans Larsen, Gert Romme, hanne plaschke, Tonny Helleskov, Viggo Okholm og Pietro Cini anbefalede denne kommentar

@Ulla Nygaard
Ja, helt enig. Danmark bør helt klart anerkende Palæstina som et selvstændigt land.

Desværre har vi pt. en udenrigsminister i form af Jeppe Kofoed, som råber højt om menneskerettigheder, men når det kommer til stykket stikker halen mellem benene.

Han er så bange for at kunne komme til at træde nogen israelere over tæerne. De burde ellers vide, hvor forfærdeligt det er at blive undertrykt og derfor ikke undertrykke palæstinænserne i deres eget land. Den særlige udgave af apartheid, som Israel praktiserer overfor palæstinenserne er DYBT problematisk.

Kofoed ville heller ikke mødes med Hong Kongs demokrati forkæmper nr. 1, da han var i Danmark for ca. 1 måned siden. For uha, tænk hvis han kom til at fornærme Kina!!!

Kofoed er desværre en mus, der prøver at brøle som en tiger.

Men det er særdeles positivt. at det er lykkedes Hækkerup at få gennemført, at borgerens fødested kan stå i det danske pas. Det er godt gået!!!

Torben Arendal, Karen Grue, Ulla Nygaard, Per Christiansen, Peter Beck-Lauritzen, Marianne Stockmarr, Inge Lehmann og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Maj-Britt Kent Hansen

Det er virkelig glædeligt at læse, at det fremover bliver muligt at få anført Palæstina, Gaza, Vestbredden eller Østjerusalem som fødested i sit danske pas og kørekort.

Jeg støttede borgerforslaget i sin tid, og det er stadig muligt at støtte det - hvilket vil være en fin anledning til at vise, at vi er mange borgere, der bakker op om, at denne himmelråbende urimelighed nu bliver ryddet af vejen.

https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-05186

Begge dele, tak!

Både anerkendelse af eksisterende nationer, og accept af folks oprindelses land og by, stavet så høfligt som dansk retsskrivning nu tillader.

Hvis en mand siger, han er født i Dallas, Texas, så kunne ingen vel finde på at skrive "Nordamerika" eller "tidligere Mexico" eller "spansk koloni" i hans pas?

Min kollegiekammerat var fra "Persien", og flygtet fra "Iran". Gør det ham til iraner, ligesom en dansk jøde flygtet fra det besatte københavn var en "tysker"?

Der er to formål med at skrive fødested: Det sekundære er at verificere med fortegnelser fra den oprindelige registrering. Det primære er at identificere personen fremadrettet, som en del af vores identitet. I begge tilfælde er vores egen betegnelse og det oprindelige navn på byen naturligvis bedre end det nye navn, som det nye regime har opfundet.