Podcast
Læsetid: 1 min.

Halime Oguz i podcasten Genopdragelsen: Kampen mod social kontrol er en ligestillingskamp

SF’s integrationsordfører var selv underlagt omfattende kontrol i sit ægteskab. Siden hun brød ud af ægteskabet, har hun set det som sin opgave at hjælpe kvinder, der ikke har haft mulighed for at slippe fri. Det siger hun i podcasten Genopdragelsen
SF’s integrationsordfører var selv underlagt omfattende kontrol i sit ægteskab. Siden hun brød ud af ægteskabet, har hun set det som sin opgave at hjælpe kvinder, der ikke har haft mulighed for at slippe fri. Det siger hun i podcasten Genopdragelsen
Indland
13. december 2020

Rundt omkring i Danmark lever indvandrerkvinder under streng social kontrol og overvågning.

»De tavse eksistenser,« kalder SF’s integrationsordfører, Halime Oguz, dem. Hun har selv levet i et ægteskab, hvor hun blev udsat for social kontrol, men hun blev skilt og har siden set det som sin opgave at hjælpe andre kvinder, der bliver undertrykt.

For som hun siger: »Alle mennesker har retten til at bestemme over eget liv og egen krop, og alle mennesker har ret til at udfolde sig og eksperimentere med livet.«

Dette er tredje afsnit i podcasten Genopdragelsen, hvor politikere, meningsdannere og eksperter taler med Informations indlandsredaktør, Anton Geist, om social kontrol og æresrelaterede konflikter.

Podcasten tager udgangspunkt i bogen Genopdragelsen om den unge kvinde Samia, der bliver sendt på en flere år lang genopdragelsesrejse til Pakistan.

 

Podcast

Genopdragelsen – en podcast om social kontrol

Som teenager blev Samia sendt på genopdragelsesrejse til Pakistan. Forud lå flere års konflikt med hendes familie. Informations Anton Geist interviewer politikere, meningsdannere og eksperter om social kontrol med udgangspunkt i bogen Genopdragelsen, der opruller Samias historie.

Du kan finde bogen her, og du kan læse et uddrag på information.dk.

Seneste podcasts

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Det er vigtigt at gøre meget mere imod negativ social kontrol (men i alle miljøer).

Der er et stærkt velfærdssamfund meget vigtigt, fordi støtte og indkomst giver de bedste muligheder for slippe fri.

Det er også meget vigtigt at sige stop, der hvor Oguz budskab reelt bliver racistisk, nemlig i den forkerte direkte eller underliggende påstand, at den negative sociale kontrol kun foregår i "indvandrer-miljøer" og at det mere eller mindre gælder for alle med "anden etnisk baggrund".

Dorte Sørensen og Marie-Christine Poncelet anbefalede denne kommentar
Marie-Christine Poncelet

Desværre i SF som i så mange andre sammehænge bliver unge kvinder med indvandrer baggrund hørte, promuveret når de præsenterer sig selv som offer, det er groft sagt fra min side, deres kamp for at blive set, respekteret går igennem det desværre og bliver tit misbrugt politisk.
Kampen imod social kontrol er vigtigt i indvandrer miljøer, i alle miljøer er den vigtigt. Når man ser antallet af vold imod kvinder i Danmark, voltægter og andre så konklusionen må være at kontrol af kvinder forgår også mange andre sted end i indvandrer miljøer selv om den viser sig på en anden måde end i indvandrer miljøer.

Dorte Sørensen, Pietro Cini og kjeld hougaard anbefalede denne kommentar