Læsetid: 3 min.

Heunicke får næse efter samråd om coronavirus og mink

Informations afsløring af, at sundhedsminister Magnus Heunicke blev orienteret om truslen fra minkmutationer mod en kommende vaccine lige så tidligt som forhenværende fødevareminister Mogens Jensen, får nu konsekvenser
På samrådet henviste sundhedsminister Magnus Heunicke (S) gentagne gange til, at opgaven med at orientere følgegruppe og folketing om minkmutationerne var tilfaldet tidligere miljø- og fødevareminister Mogens Jensen (S).

På samrådet henviste sundhedsminister Magnus Heunicke (S) gentagne gange til, at opgaven med at orientere følgegruppe og folketing om minkmutationerne var tilfaldet tidligere miljø- og fødevareminister Mogens Jensen (S).

Mads Claus Rasmussen

4. december 2020

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) skal have en næse. Det udtalte Enhedslistens sundhedsordfører, Peder Hvelplund, torsdag efter et samråd i Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg med ministeren om regeringens COVID-19-strategi og håndteringen af de coronasmittede mink.

Baggrunden for næsen var, at Heunicke ikke videregav vigtige oplysninger til Folketinget og den særlige COVID-19-følgegruppe om den risiko for folkesundheden i form af mulige vaccineresistente mutationer af coronavirussen, som man havde konstateret i danske mink.

Som Information for nylig kunne afsløre, blev Magnus Heunicke forelagt et notat indeholdende en advarsel om netop dette fra Statens Serum Institut den 22. september. Det var samtidig med tidligere miljø- og fødevareminister Mogens Jensen (S), der for nylig måtte gå af som minister efter en proces, hvor støttepartiet Enhedslisten angav som hovedårsag til partiets manglende tillid, at han havde siddet for længe på oplysningerne om minkmutationerne og den mulige trussel mod en kommende vaccine.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • John Scheibelein
  • Kurt Nielsen
John Scheibelein og Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Andreas Munk-Madsen

»Det er uacceptabelt, når så vigtig viden om forhold, der har alvorlig betydning for folkesundheden, ikke bliver bragt videre.«

Denne viden skal ikke "bringes videre". Den burde I have i forvejen. Sætningen er karakteristisk for politikeres (og journalisters) opfattelse af, at ministre er de eneste væsentlige kilder til information.

Jamen, det bør stå i enhver lærebog om virus
- at virus muterer
- at muterede virus kan være resistente over for behandling eller vaccination
- at antallet af mutationer vokser med størrelsen af reservoiret.

Det interessante spørgsmål er, hvor mange politikere (og journalister) har siden marts 2020 taget et grundkursus i virus' biologi og epidemiologi, og hvorfor ikke?

Så modtager Hønissen sin næse.

Hvorfor indrømmer socerne ikke bare, at de har forsøgt at trække minkmiseren så længe, at minkene alligevel skulle aflives og pelses?
Som det er kutyme på denne årstid.

Så ville populationen, nu kun avlsdyrene, ikke være nær så stort og måske slippe med livet i behold?
Og pelsene kunne sælges - med underskud? - på auktion.
Mogens Jensen har jo præsenteret partiet som gode ven af landbruget.

Socialdemokratiet holder stand på trods af mink sagen. Og rød blok går frem i den seneste meningsmåling. Mette Frederiksen har stor opbagning fra den danske befolkning selv efter de seneste ugers mink tumult skabt af særligt Venstre og resten af blå blok.

Der blev taget beslutninger. Nødvendige beslutninger, som ikke kunne vente. Befolkningen kvitterer for handlingen.

I dag føler jeg mig faktisk en smule stolt over at være dansk igen efter flere års fraværd af den følelse. En god dag at være dansker på.

Men dem og deres næser.
Hvis det ikke har eller får en reel konsekvens er det jo hamrende ligegyldigt.
"Æh, bæh, du gjorde noget du ikke måtte". Og så er den sag ellers ude af verden.
Får man sgu ikke lov til at slippe med nogen andre steder.

Torben Bruhn Andersen og Niki Dan Berthelsen anbefalede denne kommentar

Når vi ad åre kommer ud af Corona krisen, er det mit håb at det samlede folketing, vil lægge en plan for hvem der har sæde i et styrende organ, til at håndtere fremtidige pandemier og andre kriser der kan true folkesundheden. Vort gamle demokrati vil således udvikle sig på et helt nyt niveau og gå i takt med befolkningen.