Interview
Læsetid: 8 min.

Humanioradekan: »Jeg forstår godt de studerende, der har studiekriser«

Hun startede som dekan på et coronanedlukket humaniora på Københavns Universitet i juni, og nu er de studerende og ansatte sendt hjem igen. Men teologen Kirsten Busch Nielsen, der som studerende selv havde sin første studiekrise på humaniora, er ikke i tvivl om, at kriser også kan føre til noget godt
Teolog Kirsten Busch Nielsen tiltrådte som ny humanioradekan på Københavns Universitet Amager under nedlukningen af universitetet. Nu står hun i spidsen for de 8.500 studerendes trivsel.

Teolog Kirsten Busch Nielsen tiltrådte som ny humanioradekan på Københavns Universitet Amager under nedlukningen af universitetet. Nu står hun i spidsen for de 8.500 studerendes trivsel.

Sigrid Nygaard

Indland
28. december 2020

Da Information kommer på besøg i midten af december, er der ud over enkelte vagter, rengøringsfolk og forbipasserende øde uden for glasfacaderne på Københavns Universitet Amager – bedre kendt som KUA. Selv det mobile coronatestcenter ligger stille hen her en time inden åbningstid. Normalt har mere end 15.000 studerende og et par tusinde ansatte deres gang i og omkring de lyse glasbygninger mellem de nyanlagte kanaler, som huser både det teologiske, juridiske og humanistiske fakultet. Men fra i dag er alle bortset fra nogle få ansatte »med kritiske funktioner« sendt hjem i coronahi.

»Det er lidt trist,« lyder det fra sekretæren, der lukker mig ind i den aflåste hovedbygning på Karen Blixens Plads, hvor Det Humanistiske Fakultets administration og ledelse holder til. Med mundbind går vi forbi vagten i forhallen og op ad trapperne til ledelsesgangen, hvor fakultetets nye konstituerede dekan, Kirsten Busch Nielsen, venter med kaffe og håndsprit.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det er et helt usandsynligt held, at humaniora kunne få Kirsten Busch Nielsen som ny dekan.

Ete Forchhammer , Eva Schwanenflügel og Agnes Köneke Hansen anbefalede denne kommentar