Analyse
Læsetid: 4 min.

Indvandrere bliver diskrimineret på arbejdsmarkedet. Og det går ud over samfundsøkonomien

Diskrimination af indvandrere og efterkommere medfører, at ressourcerne på arbejdsmarkedet ikke udnyttes til fulde. Det er til skade for samfundsøkonomien og for den enkelte, der eksempelvis får sværere ved at bryde ud af social kontrol
Dansk forskning af økonomerne Nabanita Datta Gupta (på billedet) og Lene Kromann viser, at unge født i Danmark med indvandrerforældre, som er i gang med en erhvervsuddannelse, har svært ved at finde en praktikplads og sværere ved at finde et arbejde efter endt uddannelse end en person med danske forældre.

Dansk forskning af økonomerne Nabanita Datta Gupta (på billedet) og Lene Kromann viser, at unge født i Danmark med indvandrerforældre, som er i gang med en erhvervsuddannelse, har svært ved at finde en praktikplads og sværere ved at finde et arbejde efter endt uddannelse end en person med danske forældre.

Stine Bidstrup

Indland
28. december 2020

I den netop udkomne bog Genopdragelsen beskriver tre journalister fra Information den muslimske kvinde Samias hårde udfordringer med at vokse op i en familie, der forventer, at hun efterlever deres traditionelle forestillinger om kvinders rolle i samfundet. Og hun er ikke alene. Mange kvinder fra indvandrerfamilier føler, at de er fanget mellem deres families værdier og normerne i det danske samfund.

Og der er flygtninge med krigstraumer, som implicerer følelsesmæssige knæk og mistillid, hvilket hindrer en let vej til integration.

Men der er også mange indvandrere og børn af indvandrere, som vokser op i velintegrerede familier og alligevel har det svært. De er udfordret af faktorer, som ikke handler om dem selv, men om deres omverden. Faktorer, som både påvirker den enkelte indvandrer, og økonomien som helhed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

Skal dette forsknings resultat - "Dansk forskning af økonomerne Nabanita Datta Gupta og Lene Kromann viser, at unge født i Danmark med indvandrerforældre, som er i gang med en erhvervsuddannelse, har svært ved at finde en praktikplads og sværere ved at finde et arbejde efter endt uddannelse end en person med danske forældre" - også gennems bort og ikke bruges, som resultatet om, at modersprogundervisning og viden om koranen hjalp flere unge muslimer til en bedre integration - hr. integrationsminister?

David Breuer, Christel Gruner-Olesen, Jesper Andersson , Dennis Jørgensen, Inge Lehmann, Elisabeth Andersen, Anders Reinholdt, Per Klüver, Eva Schwanenflügel, Eva Bertram, Elisabeth From og Inger Jensen anbefalede denne kommentar

Mon ikke Tesfaye og resten af regeringen er lige så meget imod diskrimination på arbejdsmarkedet som alle vi andre fra midten og ud mod venstre samt sikkert en stor del fra midten ud mod højre ?

Alle mennesker, som er en smule anderledes diskrimineres på det danske arbejdsmarkede og lukkes ude. Det er ikke kun indvandrere.

Bjørn Pedersen, Allan Stampe Kristiansen, Klaus Lundahl Engelholt, Lisbeth Glud, Hans Larsen, Therese Hagen, Christel Gruner-Olesen, Brian W. Andersen, Estermarie Mandelquist, kjeld hougaard, Carl Chr Søndergård, Søren Cramer Nielsen, Niels Christensen, Inge Lehmann, Jens Kofoed, Runa Bejstrup, Gitte Loeyche, jens christian jacobsen, Ib Christensen og Jack Køhler anbefalede denne kommentar

Det er kæmpe problem i Danmark. Har man et fremmedklingende navn, så kommer man ikke nogen vegne selvom man behersker 5-6 fremmede sprog, stor erfaring, høj uddannelse samt kæmpe motivation til at yde de bedste på arbejdsmarkedet. Det har jeg kunnet mærke på min egen krop hvad det betyder at stå uden for fælleskabet. Glad for at en meget relevant debat er startet.

Viggo Okholm, David Breuer, Allan Stampe Kristiansen, Marianne Jespersen, Lisbeth Glud, Hans Larsen, Helle Winum, Christel Gruner-Olesen, Dorte Sørensen, Estermarie Mandelquist, Søren Cramer Nielsen, Helena Larsen, Arne Albatros Olsen, Jesper Andersson , Karsten Nielsen, Dennis Jørgensen, Mogens Holme, Inge Lehmann, Elisabeth Andersen, Gert Romme, Niels Jakobs, Gitte Loeyche, Steen K Petersen, Per Klüver, Troels Ken Pedersen, Eva Schwanenflügel, Ib Christensen, Carsten Munk og Ulla Nygaard anbefalede denne kommentar

Og dem der så endelig kommer ind på det danske "moderne" arbejdsmarkede udnyttes groft https://www.a4arbejdsliv.dk/artikel/netto-til-lagerarbejder-loeb-hurtige...

Bjørn Pedersen, Allan Stampe Kristiansen, Marianne Jespersen, Estermarie Mandelquist, Inge Lehmann, Elisabeth Andersen, Steen K Petersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Ingen tvivl om at mange har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet.
Hvilket naturligvis er for ringe.
Men at male det hele sort er ude af proportioner. Personligt hat jeg selv haft en del kolleger med fremmede navne fra fremmede lande; Dette både i det private og det offentlige og mange af dem med muslimsk baggrund.

Problemet er når vi er for dårlige til at anerkende uddannelser taget i andre lande og dermed ikke får udnyttet potentialet, samt visse arbejdsgivere der ikke "tør tage chancen".

Viggo Okholm, Arne Albatros Olsen, Gert Romme og Niels Jakobs anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Nej, nej, vi HAR altså ikke racisme eller diskrimination i Danmark.
Det siger Pia Kjærsgaard selv..

Allan Stampe Kristiansen, Jan Fritsbøger, Frederikke Nielsen, Christel Gruner-Olesen, Lillian Larsen, Thorkel Hyllested, Inge Lehmann, Christian Mondrup, Gitte Loeyche, Per Klüver, Carsten Munk og Troels Ken Pedersen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Ghettopakken, håndtryksloven, burkaforbuddet, smykkeloven, annoncer i udenlandske aviser, tvungne adskillelser af ægtefolk i asylcentre, tvangsudsendelser af afviste asylansøgere, børn i fangelejre, mm, er bare udtryk for rettidig omhu.

Allan Stampe Kristiansen, Marianne Jespersen, Klaus Lundahl Engelholt, Hans Larsen, Jan Fritsbøger, Frederikke Nielsen, Christel Gruner-Olesen, Dorte Sørensen, Søren Cramer Nielsen, Flemming Berger, Lillian Larsen, Jesper Andersson , Thorkel Hyllested, Dennis Jørgensen, Mogens Holme, Inge Lehmann, Christian Mondrup, Gert Romme, Gitte Loeyche, Anders Jørgensen, Carsten Munk, Troels Ken Pedersen og Ib Gram-Jensen anbefalede denne kommentar

Eva Schwanenflügel

Mener du at Ghettopakken = Racisme ?

Eva Schwanenflügel

@ Carsten Hansen
"Mener du at Ghettopakken = Racisme ?"

Ja, både racisme og diskrimination af dårligt stillede borgere.
Det ved den gode grød, jeg mener.

Viggo Okholm, Allan Stampe Kristiansen, Marianne Jespersen, Klaus Lundahl Engelholt, Hans Larsen, Jan Fritsbøger, Frederikke Nielsen, Christel Gruner-Olesen, Søren Cramer Nielsen, Lillian Larsen, Jesper Andersson , Thorkel Hyllested, Karsten Nielsen, Elise Berg, Mogens Holme, Ebbe Overbye, Jan Bisp Zarghami, Inge Lehmann, Elisabeth Andersen, Christian Mondrup, Gert Romme og Gitte Loeyche anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

I 30 år er vi borgere i Danmark blevet tudet ørerne fulde af 'truslerne' fra muslimer eller folk med anden hudfarve end dansk.

Det er da klart, det har sat sig fast i ansættelser.

Allan Stampe Kristiansen, Klaus Lundahl Engelholt, Hans Larsen, Jan Fritsbøger, Christel Gruner-Olesen, Lillian Larsen, Thorkel Hyllested, Karsten Nielsen, Elise Berg, Inge Lehmann, Elisabeth Andersen, Christian Mondrup, Gert Romme og Gitte Loeyche anbefalede denne kommentar

Eva Schwanenflügel

Må alle guder forbarme sig !

Ud fra din optik må det vel så konkluderes at når 85 % af alle danskere, der vil stemme til folketingsvalg, vil stemme på et parti der går ind for ghettopakker, så er 85 % af danskerne racister; Eller hvad ?.
https://voxmeter.dk/meningsmalinger/

Jeg går f.eks ind for ghettopakker, er jeg så også racist ?.
Det kan oplyses at jeg ganske frivilligt og med stor glæde har haft en del ansatte med muslimsk baggrund, da jeg var leder af kommunale tilbud. At jeg p.t. dyrker sport med en muslimsk kollega, med stor fornøjelse. At jeg nok har haft mere med muslimer at gøre end de fleste her på trådene.

Mon ikke man skulle prøve at se mere nuanceret på tingene fremfor ensidigt og overfladisk at bedømme alt og alle ?

Og ja; Naturligvis er der racisme i Danmark og naturligvis er der arbejdsgivere der ikke lever op til standart om at behandle folk ordenligt.

Lisbeth Glud, Therese Hagen, Per Christensen, Bent Nørgaard, Henrik Bjerre og Niels Jakobs anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Carsten Hansen

Du kan ikke blot konkludere, at støtte til ghettopakken er et udtryk for racisme.
Jeg vil nærmere kalde den en uforståelse af konsekvenserne af racisme og diskrimination.

Problemet er, at mange ikke aner hvad ghettopakken indebærer.
Og at der i tilgift er et i høj grad populistisk element i opbakningen fra de forskellige partier; ingen ønsker at miste stemmer.

Mange almene boligforeninger er lodret imod loven.
Det skyldes, at de bliver beordret til at nedrive boliger, eller sælge dem til private spekulanter.
Alene det element burde få de røde alarmklokker til at kime konstant.

Men problemet med hele tankegangen er, at der fremover vil blive færre almene boliger.
Foruden at udsatte borgere slet ikke kan få en bolig.

Desuden at ét af kriterierne for at blive udpeget som 'ghetto' er at beboerne er 50% anden etnisk baggrund.
Hvis det ikke er racistisk, hvad er det så?

Bjørn Pedersen, Allan Stampe Kristiansen, Marianne Jespersen, Klaus Lundahl Engelholt, Herdis Weins, Jan Fritsbøger, Frederikke Nielsen, Lillian Larsen, Karsten Nielsen, Dennis Jørgensen, Mogens Holme, Inge Lehmann, Elisabeth Andersen, Christian Mondrup og Gert Romme anbefalede denne kommentar

Eva Schwanenflügel

SF og A stemte for den nuværende ghettopakke, men havde foretrukket deres eget udspil.
Dette i erkendelse af at der er reelle problemer med integrationen, specielt i ghettoerne.
Andre lukker øjnene, kalder folk for racister og mener at der bare skal køres videre i samme dur.

Nej; Vi der gerne vil bidrage til løsning angående det mindretal der har svært ved integration, er ikke racister; Vi ønsker at gøre noget ved problemerne. Til gavn for alle.

Men fortsæt du blot med at betegne folk der agerer, som racister. Jeg er sikker på at dine indlæg vil høste mange fine anbefalinger herinde. Nyd dem; Ude i den virkelige verden vil du ikke få ret mange.

Christian Larsen, Lisbeth Glud, Per Christensen, Bent Nørgaard og Jesper Andersson anbefalede denne kommentar

Det er nødvendigt for at motivere beboere og forældre der, til at tage medansvar og initiativer imod hærværk, narko, tyveri kriminalitet og skyderier og anden sprængfarlig kriminalitet og få bort sorteret de rådne æbler fra kassen. Sådan lyder vel begrundelse for ghettopakken, Eva S.
Racisme betyder fordomsfuldhed p.gr. a. udseendet, og det behøver man ikke have mørk hud for at møde, men indrømmet, det hjælper da.
Statistik er imidlertid ikke fordomsfuld, ligesom mange antirascister og gode mennesker godt kan forekomme at være det?

Nå; For at vende tilbage til det tråden drejer sig om.
For en 20-25 år siden kom en Iraker, uddannet som bygningskonstruktør, i praktik hos undertegnede, da jeg var leder for kommunale tilbud.
>Det var da spild af talent<, var min første indskydelse. Hvorfor ikke i praktik hos en der eventuelt kunne få gavn af hans færdigheder?.
Det har siden været min klare opfattelse at hvis integrationen skal have større chance for at blive en succes for alle, så skal der 4 ting til.

1. Indvandrere skal gøre alt for at lære sproget efter bedste evne.
2. Indvandrere skal acceptere spillereglerne i landet, i samfundet og på arbejdspladsen.
3. Samfundet skal være bedre til at anerkende uddannelser taget i udlandet.
4. Arbejdsgiverne skal åbne op for indvandrere; Både de private og de kommunale.

I min optik halter det stadig på alle områder. Ikke hos alle; Hverken blandt "dem" eller "os".
Vi er mange der har gjort vores job.

Tomas Povlsen, Lisbeth Glud, Gert Friis Christiansen, Per Christensen, Jesper Andersson og Claus Nielsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Carsten Hansen og Niels Jakobs

Jeg gør mig netop stor umage for at undgå at anklage nogen for racisme.

Jeg understreger, at opbakning til ghettopakken faktisk handler om at man ikke forstår konsekvenserne af den, heller ikke for såkaldte gammel-danskere, eller for de almene boliger som sådan.

For at løse sociale problemer, er løsningen vel ikke at nedrive almene boliger, eller sælge dem til private spekulanter?

Men gennemgående er det altså blevet et tema, at blot fordi man er fra et land i MENARPT, skal man behandles ringere end andre.

Det går dog ikke udelukkende ud over borgere fra muslimske lande, også andre nationaliteter bliver ramt.
Og danskere i den laveste socialklasse.

Boligforeningerne har ellers af sig selv formået at nedbringe kriminaliteten ved at sætte gang i diverse projekter, og børn af 'anden etnisk baggrund' stormer frem i de videregående uddannelser.
Flere end danskerne..

Men man skal lige spænde ben undervejs ved ikke at ville ansætte dem, eller sørge for at deres familie pludselig skal tvangsflyttes.

Halleluja.

Allan Stampe Kristiansen, Marianne Jespersen, Hans Larsen, Jan Fritsbøger, Frederikke Nielsen, Lillian Larsen, Jesper Andersson , Karsten Nielsen, Mogens Holme, Inge Lehmann, Dorte Sørensen og Elisabeth Andersen anbefalede denne kommentar

Eva Schwanenflügel

85 % forstår ikke noget, mens du og de resterende 15 % forstår det hele.

;-)
;-)

Tværtimod er det min opfattelse at du og dine ikke forstår ret meget men er temmelig ensidige i jeres opfattelse af verdenen udenfor.

Therese Hagen, Per Christensen, Bent Nørgaard og Niels Jakobs anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Det er da tåbeligt at rive gode og mange ny istandsatte lejligheder ned eller sælge dem til private. når det er gode billige boliger der er en stor mangelvarer.
Byg dog nogle flere gode og billige lejligheder i ALLE boligområder ,så folk med lave indkomster kan bosætte sig i alle boligområder - det vil skabe blandede boligområder ALLE steder.
Se dog at kom i gang med den udvikling.

Mht kriminaliteten , så er den højest for folk med laveindkomster og da mange indvandre høre til denne gruppe så er det klart at kriminalitet er højere - og for at gøre det endnu mere synligt så sammenlignes de ikke vestlige indvandre med hele den danske befolkning.
Ja statistik kan bruges til lidt af hvert.

Bjørn Pedersen, Allan Stampe Kristiansen, Jan Fritsbøger, Christel Gruner-Olesen, Lillian Larsen, Inge Lehmann, Mogens Holme og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Carsten Hansen

Du hænger dig meget i de 85% I Folketinget, der har billiget denne vanvittige lov.
Er det udtryk for befolkningens ønsker?
Jeg tror det næppe.

Der var også flertal i Folketinget for at gå ind i krigen mod Irak på forløjede præmisser.

Skål for demokratiet.

Allan Stampe Kristiansen, Hans Larsen, Jan Fritsbøger, Lillian Larsen, Thorkel Hyllested, Karsten Nielsen, Inge Lehmann og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Carsten Hansen

Du hænger dig meget i de 85% I Folketinget, der har billiget denne vanvittige lov.
Er det udtryk for befolkningens ønsker?
Jeg tror det næppe.

Der var også flertal i Folketinget for at gå ind i krigen mod Irak på forløjede præmisser.

Skål for demokratiet.

Bjørn Pedersen, Allan Stampe Kristiansen og Dennis Jørgensen anbefalede denne kommentar

Eva Schwanenflügel

Nogle flertal er mere massive end andre !

Ønsker man at debattere Ghettopakker vil jeg anbefale denne tråd.
https://www.information.dk/debat/2020/12/sand-liberalist-aldrig-lave-ghe...

Her har jeg gjort rede for mit syn på tingene via en 15-20 indlæg.
Så kom frisk .

Også der er jeg i mindretal
;-)

PS: Jeg skriver tydeligt at 85 % af danskere der vil stemme til valg, stemmer på et parti der går ind for ghettopakker.

At der er folk der ikke er enige i alt, er evident.
Ligeså evident at ikke alle fra Ø+B-segmentet er imod alle tiltag i ghettopakkerne.

Eva Schwanenflügel

Mht til Dorte Sørensens argument om at kriminaliteten er mere synlig i lavindkomstgrupper, er det naturligvis fordi de har sværere ved at skjule den.

Desuden beskyttes højindkomstgrupperne jo uforbeholdent af Finanstilsynet.

Allan Stampe Kristiansen, Hans Larsen, Lillian Larsen, Dennis Jørgensen, Inge Lehmann og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Carsten Hansen

At 85% af danskerne stemmer på partier der går ind for ghettopakken, er næppe en 85% støtte til denne.
Det ved du udemærket godt.

Allan Stampe Kristiansen, Marianne Jespersen, Jan Fritsbøger, Lillian Larsen, Dennis Jørgensen, Inge Lehmann og Mogens Holme anbefalede denne kommentar

Eva Schwanenflügel

Det betyder så at ikke ret mange har det øverst på listen og slet ikke betragter loven som et udtryk for racisme.
Folk stemmer på SF og A af mange gode grunde; Det får Ghettopakker ikke lov til at ødelægge.

Men gå over i den tråd jeg har anbefalet. Der hører debatten hjemme.
Det er umodent at enhver debat vedrørende indvandrere altid ender op i at du og dine råber op om racisme og ghettopakker, uanset hvad emnet så end er.

PS: Folk der tror at alle problemer er af social karakter og hverken kulturelt eller religiøst, viser bare hvor ensidige de er.
Godt disse mennesker ikke har nogen indflydelse på den førte politik; Så var vi da endt i svenske tilstande for længst !
Heldigvis findes der et flertal der ikke befinder sig på den yderste fløje hvor nuancerne er forsvundet.

Tomas Povlsen, Lisbeth Glud, Per Christensen, Bent Nørgaard og Niels Jakobs anbefalede denne kommentar

Ja synes nu Eva logisk har forklaret hvorfor den er diskriminerende og nævner nogle af faktorerne, der gør ondt være.

Det er ikke det samme som at ignorere problemerne, at opremse problemerne med en indsats, der virker mod formålet.

Med ghettopakken kommer man til at opkoncentrere folk i det næste nogenlunde betalelige område.
Vupti nyt ghettoområde hvor almene boliger kan sælges til private.

Er det måden folk lærer dansk og spillereglerne på?

Man kunne istedet for have lavet billige boliger i rigmandsghettoer eller lavet selektive ændringer i boligstøtten for at sprede folk.
Og dermed få dem til at mødes med folk, der kan dansk og lære dem spillereglerne.

Forskning viser at en god normering i vuggestuer og børnehaver, giver børnene et forspring der svarer til flere skoleår. Og at dårlig normering med for lidt voksenkontakt skader!
Hvad gør vi, vi tvinger børn af indvandrere i vuggestuer og børnehaver med for dårlig normering. Hvordan hjælper det indsatsen?

Hvad med indsatserne i jobcentret? Folk skal med hiv og sving i arbejde, alt andet er ligegyldig. Så pga kultur, diskriminering og underkendelse af uddannelser ender indvandrere i lavtlønsjob, hvor muligheden for at lære dansk ikke er stor.

Ligeledes er indsatsen til at hjælpe folk blevet lavet til små firkantede kasser, som næsten ingen passer i.
De støtter ikke en individuel indsats, men fungerer som blændværk af at hjælpe folk.
Resultatet er at vi har parkeret de syge og handicappede på kontanthjælp, hvor de udgør hovedparten af modtagerne. De bor selvfølgelig også der hvor det er billigst.

Du har ret med punkt 3 og 4.
Hørte i et program i nullerne at arbejdsmarkedet i Danmark er det mest ekskluderende i Europa.
Hvad har været vores reaktion været på det?
Tvang mod dem ekskluderingen gik ud over og opsættelse af forhindringer, til at overkomme dem.
Det har ikke hjulpet i alle årene.

Det er på tide, at vi i Danmark også begynder at stille krav og bruge tvang over for arbejdsgiverne.

Med den tilgang vi har har i Danmark med at folk skal overkomme naturkræfterne med at hive sig selv op i hårene og hvis de mislykkedes har de selv skyld og skal sanktioneres, lærer man kun en spilleregel.
Det er at det er ok at sparke nedad mod de svagere. Så må man solidarisere sig med dem der er i samme båd og hjælpe hinanden, som i hjemlandet.
Vupti så har vi igen hjulpet ghettoiseringen af indvandrere på vej.

I alle årene hvor man har snakket om problemerne med indvandring har de påståede løsninger for det meste været kontraproduktive og tit indeholdt et sprogbrug, der virker ekskluderende.

Politikerne har ladet sig styre af og anerkendt narrativet fra DF, hvor man først bliver Dansker i fjerde eller femte generation og at muslimer aldrig kan blive danskere.

Der er meget at tage fat i, men ghettopakken og at sabotere det arbejde som boligforeningerne har vist virker er ikke løsningen.

Nader Ali, Allan Stampe Kristiansen, Marianne Jespersen, Morten Andreasen, Jan Fritsbøger, Frederikke Nielsen, Christel Gruner-Olesen, Flemming Berger, Lillian Larsen, Dorte Sørensen, Karsten Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Carsten Hansen
"Folk der tror at alle problemer er af social karakter og hverken kulturelt eller religiøst, viser bare hvor ensidige de er.
Godt disse mennesker ikke har nogen indflydelse på den førte politik; Så var vi da endt i svenske tilstande for længst !
Heldigvis findes der et flertal der ikke befinder sig på den yderste fløje hvor nuancerne er forsvundet."

Mener du virkelig det..?
Jeg troede ellers SF var et venstrefløjs parti, men så er jeg da blevet klogere :-)

Ej, lige siden I stemte for at DONG skulle sælges til Goldman-sachs, har jeg faktisk forestået hvor det bar henad..

Allan Stampe Kristiansen, Marianne Jespersen, Hans Larsen, Jan Fritsbøger, Michael Waterstradt, Carsten Munk, Lillian Larsen, Dennis Jørgensen og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar

Inge Lehmann

Må jeg foreslå du deltager i den debattråd jeg har linket til.
Læs mine indlæg og kommenter på dem.
Jeg copy/paster ikke indlæg fra den tråd.

Eva Schwanenflügel

*forstået

Inge Lehmann

Og så tror jeg at alle der ser nuanceret på de reelle problemer vil mene at jeg har ret i alle 4 punkter.

For det er det denne debat drejer sig om.

Hvorfor har mange indvandrere problemer med at komme ind på arbejdsmarkedet og hvor udbredt er diskriminationen ?

Spørgsmål der er langt ældre end diverse ghettopakker. Noget vi har stiftet bekendtskab med i årtier.

Eva Schwanenflügel

@ Carsten Hansen
"Hvorfor har mange indvandrere problemer med at komme ind på arbejdsmarkedet og hvor udbredt er diskriminationen ?"

Det er jo lige det, forskerne er kommet frem til; det handler om diskrimination.

Hvis folk var åbne over for hinanden, istedet for at lytte til nationalneurotikerne, ville vi komme langt.

Det nytter ikke noget at frasige sig en trediedel af landets borgere som vigtige personer.

Marianne Jespersen, Lillian Larsen, Karsten Nielsen og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar

Eva Schwanenflügel

Som skrevet , så er der rigtigt mange indvandrere i job, så helt sort ser det ikke ud !!

Og som du kan læse så beskriver jeg i punkt 4 og andre steder at der selvfølgelig er brodne kar.
Prøv at se lidt nuanceret på problematikkerne i stedt for at blande ghettopakker ind i det. De er af langt nyere dato end de problemer vi snakker her.

Eva Schwanenflügel

Godt nytår, Carsten Hansen

I lige måde.

Når ferien er slut skal jeg gense alle mine kolleger; Både "gammel- og nydanskerne"
Ikke helt så tosset.

For øvrigt er der ligeledes Indvandrere al alskens herkomst og kulturel baggrund der stemmer på tværs af partierne.
De der slår alle over én kam; Både hvad angår det ene eller det andet, er forkert på den.

Ja, problemer med indvandring er et gammelt problem.

Det er svært at komme til et nyt sted og ikke at reagere med mistænksomhed mod det anderledes, fra begge sider. Man henter viden og tryghed ved at samles med dem som er ens, derved opstår "ghettoer" også.

Erfaringen fra tidligere viser, at det tilsidst lykkedes, men det tager tid. Vi vil ikke acceptere den tid, det tager mere, og fremskynde processen.

Og ja at kunne sproget hjælper en både i hverdagen og i kontakten med f.eks. det offentlige. Men det gør også at man forstår de eksludrende kommentarer.
Jeg mener at fokusering af løsningen på problemerne nr. 3 og 4 ville have løst problemerne i nr 1 og 2 for de fleste

Jeg har også mødt en del indvandrere i job og uddannelse, især piger. De er integreret men bliver også ramt af ghettopakken. Hvilken spilleregel skal de tage med hjem af den.

Siden nullerne har vi brugt en sprogbrug og fokus på tvang som middel til integration. Alligevel er mange indvandrere i arbejde, på trods af og ikke pga af indsatserne.

Jeg vil sige at ghettopakken og vores sprogbrug viser, at selv om du gør alt rigtig og følger spillereglerne, vil vi dig ikke.
Så selv om de kender spillereglerne og kan dansk, vil den almenmenneskelige reaktion være at lukkes om sig selv. Dermed udelukker vi dem fra reel integration i Danmark.

Så hvis vi vil have en historisk hurtigere integration er vi nød til selv at ændre holdninger hos de fleste danskere og ikke kun hos de få.

Ligeledes skal vi lave indsatser, der påviselig virker og hjælper folk på vej i integrationen.
Man er også nød til at lave reelle kasser, der hjælper folk. En udenlandsk fysiker har ikke behov for samme sprogkursus som en kvindelig analfabet, der er bonde.

Vi er også nød til at erkende, at nogle af de problemer vi ser og fokuserer på skyldes sociale forhold. De kræver, at vi ikke stirer os blindt på etniciteten men bruger en anden værktøjskasse.

En ting er sikkert ghettopakken er ikke løsningen på nogen af de nævnte problemer.

Og så skal vi også lære tålmodighed igen, ting sker ikke over nat.

Morten Andreasen, Allan Stampe Kristiansen, Marianne Jespersen, Lisbeth Glud, Christel Gruner-Olesen, Dorte Sørensen, Lillian Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er dejligt, Carsten Hansen.

Eva Schwanenflügel

Godt nytår til alle borgere i det danske samfund, der elsker hinanden og glæder alle ved at tage en tørn, selv når personer mener man er sat uden for samfundet.

Dorte Sørensen

Carsten Hansen du skælder Eva ud for ikke at være nuanceret.
Men er det ikke det hun er , når hun både kan se kulturelle problemer MEN også de sociale.
Ja folk er heldigvis forskellige - nogle har bedre betingelser end andre - er det ikke længere dem med de dårlige betingelser der skal have en hjælpende hånd?

Håber at S og SF igen vil komme ind i kampen for bedre forhold til de dårligs stillede.
mvh og godt nytår.

Allan Stampe Kristiansen, Marianne Jespersen, Frederikke Nielsen, Christel Gruner-Olesen, Inge Lehmann og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Thorkel Hyllested

Carsten Hansen, hvis du læser Information grundigt, har du kunnet du læse om 3 besindige professorer, der tørt og grundigt og med fakta på plads, forklarer hvorfor Ghettopakken virker modsat sin erklærede hensigt. De har også forslag til en helt anden fremgangsmåde overfor de samme problemer. Har det sket ikke undret dig, hvor de blir af, de dér der tvinges ud af deres bolig? Ghettopakken vægter etnicitet i betydelig grad. Hvis det ikke er racisme, hvad er så?

Allan Stampe Kristiansen, Marianne Jespersen, Frederikke Nielsen, Christel Gruner-Olesen, Inge Lehmann, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar

SF og A er i fuld gang !
Og partierne har øje på alle aspekter hvilket fremgår tydeligt af partiernes fælles udspil.
Men nok om ghettopakker. Den snak hører til andetsteds.

Mit udgangspunkt er, som det har været i årtier, de punkter jeg allerede har skitseret.
De der kun går ind for punkt 1+2 og de der kun går ind for punkt 3+4, kan jeg ikke bruge til så meget.
Det er for ensidigt.
Det er ligeledes for ensidigt hvis man tror at ingen indvandrere sidder i gode relevante jobs med tilsvarende gode lønninger. jeg kender personligt en del. Samtidig er det evident at nogle diskriminerer; Desværre.

Thorkel Hyllested

Der er mange meninger om alting.

Og hvis du læste hvad jeg skrev så hører snak om ghettopakker sig til andetsteds.
Du er også velkommen til at give dit besyv med i den tråd jeg har linket til.

Eva Schwanenflügel

@ Carsten Hansen
"Der er mange meninger om alting"

Ja, det er der.

Jorden er flad, Obama er født i Kenya, 9/11 var en konspiration, Clinton er en reptil.

Men det gør ikke meninger til fakta.

Allan Stampe Kristiansen og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar

Eva Schwanenflügel

Ej heller dine !

;-)

Men jeg er sikker på du tror på hvad du selv skriver.

Men mon ikke det bliver som med alt andet. Skal der findes løsninger på problemer så er det hen over midten de skal findes.
Også når det kommer til diskriminerende adfærd blandt gammeldags arbejdsgivere.

Lisbeth Glud, Inge Lehmann, Niels Jakobs og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det har du nok ret i, Carsten:-)

Til Slut.

Jeg har prøvet det tit.
Folk fra den yderste venstrefløj kalder mig racist og folk fra den yderste højrefløj kalder mig muslim-elsker.
En gang har jeg prøvet begge dele i en og samme tråd. ;-)

Ikke noget jeg tager så alvorligt.

Eva Schwanenflügel

@ Carsten Hansen

Ej, nu bliver jeg simpelthen træt.

Ingen har kaldt dig racist, eller muslim-elsker, her i kommentariatet.

Kan du ikke lære at svæve lidt over vandene...? :-)

Allan Stampe Kristiansen, Frederikke Nielsen og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar

Eva Schwanenflügel

Det var nu bare en anekdote fra gemmerne, men ikke desto mindre sand.

Faktisk er jeg glad for at ordet "diskrimination" bliver anvendt i artiklen.
Når det kommer til muslimer og for dens skyld indvandrere som sådan, så er der ikke tale om "racer". Ovennævnte findes i alle farver.
"Race" er i det hele taget et ord/begreb der burde smides på lossepladsen; Desværre sker det ikke så længe folk har brug for kraftig/saftig betegnelse af holdningsmæssige modstandere.

Sider