Nyhed
Læsetid: 4 min.

Minkaflivningen: Samråd bragte ikke mere klarhed over Rigspolitiets ulovlige ’action card’

Selv om justitsminister Nick Hækkerup på et timelangt samråd torsdag forklarede sig om det ulovlige ’action card’, som Rigspolitiet havde brugt under telefonsamtaler med minkavlere, var Retsudvalget ikke tilfreds. Politikere efterlyser klar besked om, hvem der gjorde hvad i Justitsministeriet
Justitsminister Nick Hækkerup (S) var »ude af loopet«, fordi han var syg med corona, i de dage hvor politiet kontaktede minkfarmere med henblik på at slå besætningerne ned.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) var »ude af loopet«, fordi han var syg med corona, i de dage hvor politiet kontaktede minkfarmere med henblik på at slå besætningerne ned.

Mads Claus Rasmussen

Indland
4. december 2020

Der var betydelig politisk interesse for, hvad justitsminister Nick Hækkerup (S) torsdag på et samråd med Retsudvalget ville fortælle om det såkaldte action card, som Rigspolitiet anvendte under en række telefonsamtaler med minkavlere i dagene 6.-8. november.

Formålet med opringningerne var at få avlerne til at optælle deres minkbesætning samt stille en bonus for hurtig aflivning i udsigt. Under telefonsamtalerne med minkavlerne fulgte politiet en manual, det såkaldte action card, og her er problemet, hvad politiet skulle sige, hvis minkavlerne sagde nej.

»Det er jeg ked af at høre, men beslutningen er truffet. Manglende medvirken vil derfor betyde, at du ikke får mulighed for at opnå bonussen, og du kan forvente, at myndighederne så kommer og foretager tømning af besætningen alligevel,« skulle politiet så sige.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Tænk at omkring 8 mink avlere prompte begyndte at aflive deres mink efter en opringning fra politiet. Hvad nu hvis det bare var telefonfis? En mink avler sagde her til aften i DR TVA, at han er opdraget til at adlyde politiet. Derfor gik han i gang.

Måske det er en fremgangsmåde for Dyrenes Beskyttelse. Ring til landmanden og udgive sig som politiet og forlange at burgrise og burhøns sættes fri.

Michael Waterstradt, Klaus Lundahl Engelholt, Estermarie Mandelquist, Anne-Marie Krogsbøll, Werner Gass og Poul Simonsen anbefalede denne kommentar

Hvelplund får da profileret sig og partiet som farlig, ja klar til at vælte regeringen, for de har sandelig stor stor magt, må vi vide.

Som det lød i DR nyheder fik EL "hjælp af blå blok" til at få Magnus H udstyret med en Næse..

Hurra EL, der er vel nok flot.
Næste stop er vel politidirektøren, Thorkild Fogde, som man ( de blå) vil fyre for at please sit vælgerhav minkfolket/bønderne: Smart set for politi kan EL ikke jo lide, vel.
Så det mp de blå da udnytte ved at manipulere EL til at igen ryste eller helst vælte regeringen, hvis nu MF ikke vil ofre hans hoved.

Hvor nydeligt og høj profil,; nu kan EL passende manifestere sig som evig oppositionel ja oppositionens støtteparti. Lig Pinnochios dans , " der er ingen bånd der binder mig..."

Hvorfor er EL egentlig så umoden /useriøs/uansvarlig /pubertær?
Er det noget med, at det er der de henter deres stemmer, de pubertet osv.?

Det var ret smart. For at undgår at blive ansvarliggjort jfr. ministeransvarlighedsloven, melder en minister sig bare syg med Corona.
Hvorfor fandt Ninn-Hansen og Inger Støjberg ikke ud af den mulighed?

Minkavlen må altså holde pause i et år, men palaveren og anklagen om grundlovsbrud, lader os forstå hvorfor det er svært for den grønne omstilling. Force majeure situationen hvor 29 % af minkavlerne var smittet med en eller anden minkmutant af Covid 19, som de spredte i samfundet, er ikke stærkt nok sat overfor et konkurstruet dyremishandlings-erhvervs højrøstede krav om fuld ekspropriation erstatning medvidere, selv når ingen værdi gik over på almenes hænder, som det kendes fra areal opkøb til veje eller naturbeskyttelse m.m.
og folkesundheden unægteligt var ene motiv og udenom enhver særinteresse eller berigelse..
I USA vil nedlæggelse af våbenbutikker af hensyn til almenvellet, konkret i en skærpelse af baggrundstjek eller af ret til at bære våbnene, det kunne være op til valg i offentlige områder, blive mødt af lignende eksorbitante erstatningskrav, for ødelæggelse af livsgrundlag, livsdrøm og livsmål, ja dette ikke længere at befordre intimidation af sine omgivelser med sine produkter. Uha det ville koste så kontinentet ville ryste.
For når det i DK dårligt lykkes for bar bagstræb og særinteresser hos tone angivende politiske partier, blinde for omstændigheder eller almene samfundsinteresser, hvordan så ikke i Gud fader bevares eget land. Politiske fiflerier og profit hensyn har fortrin.

Som Jim Morrison ofte sagde, money beats soul, allways!

Torben Lindegaard

@Ulrik Dahlin

Rune Lykkeberg karakteriserede i "Presselogen" 29.11 Justitsministerens snak i minkskandalen som det skinbarlige Erasmus Montanus - al det burde Nick Hækkerup overlade til Andreas Jebro.

Men NEJ - Nick Hækkerup fremtuer i rollen.

Hold kæft hvor københavnske journalister bliver ved med at tærske langhalm på den nødvendige aflivning af mink.
Det må være den kendte lemmingeffekt, der gør det.
Hvis man i dag ser på læsernes reaktion, så har de to artikler om minkene, Heunickes næse og samrådet med justitsministeren, kastet 12 kommentarer af sig.
Kaster man et blik på artiklerne om menstruation og forskellen på piger og drenge, så har det medfødt 47 kommentarer.
Det kan man alt efter temperament og indstilling tolke på som man vil.
Jeg mener at journalistikken i København kører af sporet i minksagen. Man bliver ved og ved og ved. Herregud, det bør stå klart for alle at der er sket noget forkert i forskellige sammenhænge, men vent dog med konklusionerne, til alle sten er vendt i de varslede undersøgelser.
Eller anlæg en anden vinkel: torsdag kom det frem at 60 pct. af de coronaramte i Nordjylland i uge 40, var smittet med en minkmutation. En mutation som ifølge Statens Serum Institut er farlig.
Men, OK, jeg ved det er svært at skifte spor, når alle andre journalister løber med snuden nede i de samme spor.
Og vælgerne ? Tja, et flertal har stadig tiltro til regeringen.

Ulovligt Aktion Card hos Rigspolitiet? Javel. Og ingen vil kendes ved sagen. For Justitsministeren har jo ikke kendt noget til dette Card, ejheller givet grønt lys til et sådant. Denne sag minder mig om skandalen med Tibet flaget som nidkært blev fjernet af politiet da demonstranter viste det på Christiansborg. En ulovlig ordre var givet og ingen, som i ingen sidenhen ville tage ansvaret for at have givet! Cheferne vaskede hænderne på stribe. Tænk at vi er nået til en tilstand, hvor man ikke kan finde ud af hvor ordrene til Politiet kommer fra. Rystende!

Poul Søren Kjærsgaard, Per Torbensen og Torben Lindegaard anbefalede denne kommentar

Det er så nemt at være bagklog, og så nemt at være dommer, når man bare kender sager overfladisk.
Ingen politiker simulere et covid-19 angreb på egen krop for sjov, det er direkte frækt at påstå noget sådant. Justitsministeren var faktisk ret dårlig. Jeg tror ikke det er så usandsynlig i en panikagtig situation, som minksmitten vitterligt er, at meddelelser kan opfattes forkert, udtrykkes forkert, så hensigten er en ting, modtagelsen noget andet. Det sker for alle på alle arbejdspladsen. Når det sker som nu i disse tider, hvor oppositionen ser misundeligt på regeringens målinger, mens de selv rasler ned, de der er regeringsbærende tidligere(VKO) + R, så ændres kampen mod Covid 19 til en magt kamp i folketinget, Der er noget at komme efter. tror nogen virkelig at de blå partier, bare havde haft styr på alt hele tiden, og ville gøre det rette for alle. Glem det. hvis man ikke som politiker forstår, hvad der er i spil nu for samfundet, helbredsmæssigt og økonomisk og bakker op, men sår splid og dårligt klima på Borgen, så burde man finde sig et job ude i erhvervslivet i stedet.