Støjbergs instruks
Læsetid: 1 min.

Podcast: Derfor er Instrukskommissionens beretning så belastende for Inger Støjberg

Hvis du vil forstå, hvorfor Inger Støjberg nu skal for en rigsret, skal du lytte til podcasten »Støjbergs instruks«, hvor Informations Anton Geist og Ulrik Dahlin gennemgår Instrukskommissionens opsigtsvækkende delberetning. Dette er første episode
Anton Geist og Ulrik Dahlin har været med til at grave asylpar-sagen ud journalistisk og har fulgt Instrukskommissionens afhøringer. I podcasten »Støjbergs instruks« gennemgår de kommissionens beretning.

Anton Geist og Ulrik Dahlin har været med til at grave asylpar-sagen ud journalistisk og har fulgt Instrukskommissionens afhøringer. I podcasten »Støjbergs instruks« gennemgår de kommissionens beretning.

Anders Rye Skjoldjensen

Indland
18. december 2020

Inger Støjberg risikerer en rigsretssag. Det er situationen, efter Instrukskommissionen nu har afleveret en delberetning med sin vurdering af forløbet omkring den forhenværende udlændinge- og integrationsministers ulovlige instruks om adskillelse af asylpar.

Kommissionen vurderer, at det var »klart ulovligt« undtagelsesfrit at adskille alle asylpar, hvor den ene part var under 18. Den vurderer også, at Inger Støjberg blev advaret af sine embedsmænd imod en sådan adskillelse. Og endelig vurderer den, at Inger Støjberg på trods af advarslerne havde til hensigt at adskille asylparrene.

I podcasten »Støjbergs instruks« gennemgår Anton Geist og Ulrik Dahlin Instrukskommissionens beretning. De har været med til at grave sagen ud journalistisk inden nedsættelsen af kommissionen og har fulgt kommissionens afhøringer.

Første episode handler om kommissionens vurdering af Inger Støjbergs rolle. Den anden handler om vurderingen af embedsværket. Og den tredje handler om dem, det hele drejer sig om: Asylparrene, der blev adskilt.

Lyt til podcasten her, eller hvor du plejer at høre Radio Information. Søg på ’Radio Information’ i din foretrukne podcastafspiller, hvis du er ny lytter.

Støjbergs instruks

Hvis du vil forstå, hvorfor Inger Støjberg nu skal for en rigsret, skal du lytte til podcasten ’Støjbergs instruks’, hvor Informations Anton Geist og Ulrik Dahlin følger Instrukskommissionen og rigsretssagen mod den tidligere minister.

Seneste podcasts

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anton Geist og Ulrik Dahlin, tak for det flotte arbejde. Måtte mange, rigtig mange lytte til jeres rystende podcast!

Steen K Petersen, Josephine Kaldan, Lotte Kasten, Finn Lindberg og Grete Bjorholm-petersen anbefalede denne kommentar
Jacob Schønberg

Hvis man er nødt til at skrive 800 000 sider for at forklare at man har en sag så er den mildest sagt uklar. MFs grundlovsbrud og misbrug af politi og militær kan sagtens stå på et A4 ark. Rigsretten blev skabt sammen med grundloven for at behandle sager om brud på grundloven. Rigsretten består af 15 politikere og 15 højesteretsdommere. For at få en sag for rigsretten så skal der skrives et anklageskrift og fremlægges beviser. At adskille nogen mindreårige ægteskaber i en tid er vist ikke en forbrydelse som rigsretten er skabt til at behandle ! I øvrigt blev 7 bar permanet skilt efter ønske fra pigen. her er data https://www.ft.dk/samling/20181/almdel/uui/spm/418/svar/1561592/2023159.pdf

@ Jacob Schønberg: Støjberg sagen er ikke interessant gennem længden på undersøgelseskommissionens beretning. Det er ved domstol klarlagt, at det at adskille på grundlaget af en instruks var ulovligt. Et adskilt asylpar fik vist 20.000 kroner i erstatning.
Det interessante – for mig – er at se udvikling af dansk kultur over en bred front, hvor dette er et eksempel. Det interessante er ”elitens” i dette eksempel Støjberg: ”det var ikke mig!” Vi ser det i Fog-Rasmussens erkendt ulovlige katastrofale Irak krig, Skatte problemer hvor danskere lader sig snyde saa vandet driver af os. ”Danske Bank” – ingen er skyldig i noget som helst. Ved skåltaler taler vi om retsstat, ”frihed, demokrati…’ og dagligt fordommes andre samfund for ikke at være som vi er. Vi har fandeme lykkedes lukke øjede, og skabt en kattelem så vi kan slippe væk fra os selv, og rene anklage verden. I mit nu genlæste ex af John Le Carré ”spionen der kom ind fra kulden”, en bog om kynisme, svig og bedrag – når det tjener et ”højere mål”. Carré har en efterskrift som afsluttes:” What have I learnt over the last fifty years? Come to think of it, not much. Just that the morals of the secret world are very like our own.