Læsetid: 1 min.

Podcast om Støjberg instruks: Her er historien om de asylpar, som ulovlighederne gik ud over

EPISODE 3: Inger Støjberg siger, at hun gjorde det for de unge kvinders skyld. Men den ulovlige adskillelse af asylpar fik voldsomme konsekvenser for de berørte. Tredje episode af podcasten ’Støjbergs instruks’ handler om dem, hele sagen i virkeligheden drejer sig om
Anton Geist og Ulrik Dahlin har været med til at grave asylpar-sagen ud journalistisk og har fulgt Instrukskommissionens afhøringer. I podcasten »Støjbergs instruks« gennemgår de kommissionens beretning.

Anton Geist og Ulrik Dahlin har været med til at grave asylpar-sagen ud journalistisk og har fulgt Instrukskommissionens afhøringer. I podcasten »Støjbergs instruks« gennemgår de kommissionens beretning.

Mads Nissen

20. december 2020

Gang på gang har forhenværende udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg forklaret, at hun ville adskille asylpar for at hjælpe de unge kvinder, der var sammen med ældre mænd.

»Det er pigerne, det her efter min mening handler om. De skal have frihed til selv at træffe et valg! Det er deres liv!« skrev hun senest på Facebook, efter Instrukskommissionen afleverede sin beretning.

Men i kommissionens beretning kan man netop læse ned i detaljen om de dramatiske konsekvenser, tvangsadskillelserne fik for de unge kvinder. Hospitalsindlæggelser, selvskader og sågar selvmordsforsøg.

I podcasten »Støjbergs instruks« gennemgår Anton Geist og Ulrik Dahlin Instrukskommissionens beretning. De har været med til at grave sagen ud journalistisk inden nedsættelsen af kommissionen og har fulgt kommissionens afhøringer.

Tredje epiosde handler om dem, det hele i virkeligheden drejer sig om: Asylparrene, der blev adskilt.

Første episode handlede om sagens hovedperson, Inger Støjberg. Og anden episode handler om embedsværket.

Lyt til podcasten her, eller hvor du plejer at høre Radio Information.

Anton Geist og Ulrik Dahlin har været med til at grave asylpar-sagen ud journalistisk og har fulgt Instrukskommissionens afhøringer. I podcasten »Støjbergs instruks« gennemgår de kommissionens beretning.
Hør mere i podcasten
Anton Geist og Ulrik Dahlin har været med til at grave asylpar-sagen ud journalistisk og har fulgt Instrukskommissionens afhøringer. I podcasten »Støjbergs instruks« gennemgår de kommissionens beretning.
Hør mere i podcasten

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

 • Podcast: Bidens indsættelse, et digt til lejligheden og modstanden mod coronaretriktionerne

  23. januar 2021
  I denne udgave af Radio Information taler Rune Lykkeberg om Joe Bidens indsættelse, Peter Nielsen anmelder før ukendte Amanda Gormans nu berømte digt, og Louise Drivsholm har talt med modstandere af regeringens coronastrategi, der sjældent føler sig hørt
 • Podcast: En Mutti, to rigsretssager og tusindvis af superhelte

  15. januar 2021
  I denne uge fortæller Ulrik Dahlin om rigsretssagen mod Inger Støjberg i lyset af den seneste, der fulgte Tamilsagen, Rune Lykkeberg forklarer og forsvarer sin holdning til rigsretssagen mod Trump, Mathias Sonne fortæller om magtkampene om at følge Angela Merkel på posten, og så overbeviser Christian Monggaard Anna von Sperling om, at superhelte er som islandske sagaer
 • Podcast: Stormen på Kongressen, Støjbergs lurende rigsretssag og Helle Helles nye roman

  8. januar 2021
  Skal vi se stormen på kongresbygningen som slutningen på noget, eller som begyndelsen til noget andet? Rune Lykkeberg har et bud, der er af opturstypen. Tue Andersen Nexø er igennem og anmelder Helle Helles nye roman ’Bob’. Og Ulrik Dahlin fortæller om det skridt nærmere, som Inger Støjberg i denne uge kom på en rigsretssag
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Medierne vil så gerne have at Støjbjergsagen skal dreje sig om asylpar, men faktum er at det drejer sig om at lyve for folketinget som minister, og køre ministeriet som egen bagerforretning.

Pietro Cini, Ib Christensen og Helle Walther anbefalede denne kommentar

Det er yderst relevant at se, hvor meget skade Inger Støjbjergs ulovlige instruks reelt har påført de mennesker af kød og blod, som hun påstod at ville hjælpe. Virkeligheden var en ganske anden.

Martin Hansen, Ea Movang, Pietro Cini og Ib Christensen anbefalede denne kommentar

Hvordan et menneske kan opføre sig så følelseskoldt og hensynsløst, så kynisk og løgnagtigt som Inger Støjbjerg er mig ganske ubegribeligt.

Hvordan hun kan fortsætte som næstformand og RETSORDFØRER!!! i Venstre er også ubegribeligt.
Hvis ikke Ellemann er villig til at lade hende lide mindst samme skæbne som Kristian Jensen, og degradere hende fuldstændigt, evt. smide hende ud af partiet, så mister Ellemann og Venstre enhver troværdighed.

En rigsretssag er det eneste rigtige.

Solveig Neubert, Leif Koldkjær, Pietro Cini og Ib Christensen anbefalede denne kommentar

De to trumpister Inger Støjberg (f. 16.3.1973) og Matteo Salvini (9.3.1973) er et fælleseuropæisk anliggende. Ideologisk set stammer de henholdsvis af Anders Fogh og Silvio Berlusconi, der begge deltog i den ulovlige Irak-krig.
Støjberg & Salvini synes dog at hente næring fra en ældre reaktionær fælleseuropæisk grobund, som det ville være spændende at undersøge historisk/videnarkæologisk.
Der er et spændende spørgsmål til: Ad hvilke led knyttes S & S til andre europæiske populister såsom Le Pen, Orban og Kaczynski?
At undersøge det kunne være en vigtig arbejdsopgave for den samlede humanistiske forskning i Europa.

Dette afsnit bør være pligtlytning for alle der stadig bruger udtrykket "barnebrudskommisionen" eller "barnebrudssagen".