Nyhed
Læsetid: 7 min.

Rasmus Paludan har købt Hoven Friskole: »Jeg forstår godt, borgerne er blevet superbange«

De jyske småbyer Hoven og Rødding har fået en ting til fælles: Stram Kurs flytter ind, da Rasmus Paludan har købt byernes konkursramte friskoler på tvangsauktion. Borgerne i Hoven forsøgte ellers at overbyde Paludan, da de frygter hans ankomst. Det fortæller det eneste menneske i byen, der ønsker at tale
Rasmus Paludan har opkøbt to friskoler i henholdsvis Hoven og Rødding. Beboerne ønsker ikke at kommentere på købet, da de mener, han skal ties ihjel. Paludan mener, beboerne mangler hjerneceller og skal slappe af.

Rasmus Paludan har opkøbt to friskoler i henholdsvis Hoven og Rødding. Beboerne ønsker ikke at kommentere på købet, da de mener, han skal ties ihjel. Paludan mener, beboerne mangler hjerneceller og skal slappe af.

Asger Ladefoged

Indland
11. december 2020

Fortællingen om den lille by Hoven øst for Tarm har indtil nu været den samme som andre små landbyer rundt om i landet. Gik man en tur ned ad byens hovedvej, Bredgade, i 90’erne, oplevede man et lille lokalsamfund i trivsel. En brugsbutik, en kro, en herretøjsforretning, en dametøjsforretning, en mekaniker, en frisør og en smed sørgede for forsyninger til familierne i byen, der tilsammen udgjorde godt 450 mennesker. Der var børnehaver, en skole og et sundt foreningsliv, hvis omdrejningspunkt var Hoven Hallen med det skriggrønne halgulv.

I dag er alt det lukket. Og af de 204 beboere, der er tilbage i byen, lejer de fleste sig ind i husene, fordi ejerne selv er flyttet fra byen, men ikke har kunnet få huset solgt. Den eneste butik, der er tilbage, er smeden, som også agerer apoteker, så de lokale kan få deres medicin uden at skulle tage den mere end ti kilometer lange tur til nærmeste by. Den eneste mulighed for børnepasning er i friskolens gamle lokaler, hvor Børnehuset holder til. Eller, det gør det indtil nytår, hvor en ny ejer flytter ind.

Naboen hedder Rasmus Paludan og Stram Kurs, og med købet af Hoven Friskole har han for anden gang på to uger købt en friskole i en mindre jysk by.

I slutningen af november købte han Rødding Friskole ved Salling. Her skal skolens 750 kvadratmeter være centrum for Paludans nystartede trossamfund. Et trossamfund, han har givet det mundrette navn: Sankt Jakobs Maurerdræberens Kirke.

Rasmus Paludan forklarer, at han har manglet rammerne til realiseringen af et nyt trossamfund, og her var friskolen i Rødding en prismæssig god løsning, så han kan skabe et nyt kristent samfund, der tager afstand fra den danske folkekirkes måde at se kristendommen på.

»Vi har en trussel fra ydre fjender, og derfor kan vi stå over for en vækkelse. Vi skal kæmpe for en dansk kristendom og ikke den version af kristendommen, som de danske biskopper prædiker om, hvor man skal elske sin fjende,« siger han.

Fredag købte han så Hoven Friskole for en totalsum af 750.000 kroner. Det gjorde han foran byens borgere, der ikke havde regnet med, at Rasmus Paludan ville dukke op i Retten i Herning, da friskolen skulle på tvangsauktion.

Skolen skal være et kursuscenter for Stram Kurs, men den mere aktivistiske forening ’Danmarks Sønner’ kommer også til at bruge faciliteterne til at træne deres medlemmer.

Foreningen vil dog kun træne personer i ting, som er »100 procent lovlige«, forklarer Rasmus Paludan.

Det kunne blandt andet være at lære, »hvordan man tager til Belgien eller Frankrig og brænder en koran af«.

Ellers skal stedet bruges til Stram Kurs’ fodboldklub, undervisning i blandt andet dansk og historie samt begivenheder og arrangementer.

Købet af friskolen skal ses i lyset af, at Stram Kurs ikke kan få lov til at booke hoteller og kursuscentre. Rasmus Paludan ved ikke hvorfor, men han fortæller, at en samlet forening af hoteller har meddelt ham, at Stram Kurs ikke er velkomne hos dem.

Genboens frygt

Under normale omstændigheder ville en lille by som Hoven tage imod alle tilflyttere med kyshånd.

Alligevel er det ikke tilfældet. For når borgerne i byen havde håbet på tilflyttere, så havde de ikke i deres vildeste fantasi forestillet sig, at det skulle ske ved, at deres gamle friskole blev til en Stram Kurs højborg.

Det beretter den 68-årige pensionist og Hoven-borger Jonna Ries om fra sit hjem på Skolevej. Som vejnavnet antyder, bor hun lige over for friskolen, hvor Rasmus Paludan i disse dage er ved at klargøre sit indtog den 1. januar 2021.

Jonna Ries er bange for, at Rasmus Paludan og »hans kumpaners« indtog i byen kan blive Hovens endeligt.

»Jeg kan høre på dem, der har børn, at de har deres betænkeligheder, og jeg er bange for, at hvis børnefamilierne flytter fra byen, så bliver her endnu mere øde. I værste fald kan det ende med at få store konsekvenser for byens fremtid.«

Den bekymring giver leder af Stram Kurs, Rasmus Paludan, ikke meget for.

»Hvis det betød så meget for Jonna Ries, at vi ikke fik bygningen, så kunne hun jo bare have budt noget mere.«

Han mener desuden, at Hovens borgeres bekymring er uden hold i virkeligheden.

»Det er en grundløs bekymring, men Hovens borgere har gjort deres bedste for at skabe den virkelighed, de frygter, med deres adfærd. Hvis de nu bare tog en pille og slappede af – for de virker ret hysteriske – kunne det måske hjælpe, for de har ingen grund til at være bekymrede.«

Fejrer køb med koranafbrænding

I løbet af den første uge med Rasmus Paludan i Hoven har der allerede været et par sammenstød mellem ham og byens borgere.

Forældrene til børnene i Børnehuset har bedt Børne- og familieudvalgets formand i Ringkøbing-Skjern Kommune, Trine Ørskov (S), om at få flyttet børnene ud af Børnehuset hurtigst muligt. I øjeblikket ser den bedste løsning ud til at være en spejderhytte i byen.

Det, mener Rasmus Paludan ikke, var nødvendigt.

»De kunne jo fint være blevet liggende i vores bygninger, men i stedet ender man med at spilde en masse skattekroner på at rykke børnehaven til et nyt sted,« siger Rasmus Paludan.

I onsdags måtte forældrene hente deres børn tidligt fra Børnehuset, fordi Rasmus Paludan og to andre fejrede købet af skolen med en koranafbrænding.

Aftenen forinden havde Stram Kurs annonceret koranafbrændingen på Facebook med teksten: »Det elsker de i Hoven.«

Det fik flere borgere i byen til at reagere og tage til genmæle mod Stram Kurs på de sociale medier.

Jonna Ries fortæller også, at byens kroketklub, som har baner og klubhus på den grund, som Rasmus Paludan nu ejer, har fået at vide af Rasmus Paludan, at de skal betale 7.500 kroner i husleje, hvis de skal have lov til at fortsætte med at spille kroket.

En huslejepris, som Jonna Ries, der har boet i Hoven de sidste fem år, har svært ved at begribe.

»Det er jo fuldstændig vanvittigt at skulle betale så meget i husleje for at have et lille skur stående på den grund.«

Rasmus Paludan ønsker ikke at kommentere på, om prisen er rigtig eller ej, da han mener, at kroketklubben selv har haft rig mulighed til at købe grunden før ham.

»De har fået til den 15. januar til at finde en løsning, og det håber jeg, vi finder. Men man kan sige, at hvis det betød så meget for dem at spille kroket, så kunne de jo have købt grunden tidligere for en slik.«

Lukket landsby

Information har forsøgt at komme i kontakt med et stort antal af Hovens borgere, men ud over Jonna Ries har ingen ønsket at udtale sig. Faktisk har det været påfaldende, hvor afvisende og identiske svarene fra borgerne i byen har været, når de er blevet spurgt ind til deres nye nabo.

Fælles for dem alle er, at de mener, at Rasmus Paludan skal ties ihjel.

Flere af borgerne udtrykker i samme ombæring en direkte kritik af medierne for at have skabt Rasmus Paludan.

Hvis medierne ikke havde brugt tid på Rasmus Paludan, så var han aldrig blevet skabt, og så var det aldrig endt med, at han kunne købe friskolen, mener de.

Og lukketheden er gennemgribende.

Selv journalisterne fra Dagbladet i Ringkøbing-Skjern ønsker ikke tale om, hvad de oplever i Hoven. Avisen siger blot, at de ikke ønsker at tale om det, inden de ønsker held og lykke med artiklen.

En god relation?

Selv om det har været et par hårde startdage i forholdet mellem Rasmus Paludan og borgerne i Hoven, så håber Stram Kurs-lederen fortsat på et godt forhold til borgerne, også selvom han synes, de har svinet ham til på de sociale medier.

»Jeg forstår godt, at borgerne i Hoven er blevet superbange. Derfor har de reageret på en måde, som giver indtryk af, at de ikke har særlig mange hjerneceller, men måske er de i virkeligheden bare blevet bange for, at deres konfliktfri og rolige dagligdag tages fra dem.«

Det gode forhold testes dog igen, da snakken falder på, at forældrene i Hoven i onsdags hentede deres børn tidligt fra Børnehuset på skolen, fordi Rasmus Paludan brændte en koran af.

Det mener han er »dybt latterligt«.

»Børnene kunne både være udenfor og indenfor, uden at de kunne se os brænde en bog af. Havde vi ønsket at provokere dem, så havde vi jo brændt den af foran børnene.«

– Så du har ingen intention om at generere eller provokere borgerne i Hoven?

»Nej, det er der forhåbentlig ingen, der påstår.«

– Men du skriver jo på jeres Facebookside om jeres koranafbrænding, at »de elsker det i Hoven«. Er det ikke at provokere dem?

»Jo, jo, men de har jo også provokeret os.«

I morgen lørdag har Rasmus Paludan indbudt til møde med de lokale borgere, hvor de kan tale om fremtiden sammen.

Rasmus Paludan fortæller samtidig, at beløbet til Friskolen i Hoven ikke kommer fra de penge, partiet har fået ved at blive opstillingsberettiget til Folketinget.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Her er noget til inspiration, da nazisterne kom til Nørresundby:
https://www.youtube.com/watch?v=-LbC9IAZNLA

Kim Folke Knudsen, Benjamin Bjerre, Poul Erik Pedersen, David Zennaro, Hans Larsen, Ole Frank og Troels Ken Pedersen anbefalede denne kommentar

Og det er jo ikke så meget Paludan selv, men alt det der følger i kølvandet af ham den er gal med.

Det minder mig om en situation i Sønderjylland for måske 20 år siden i en lille landsby tæt på Gråsten. Her havde en flok nynazister slået sig ned i en ejendom de havde købt. Herfra distribuerede de nazistiske materialer. En situation borgerne i den lille landsby bestemt ikke brød sig om. Så i bedste Greta Thunberg stil stillede de sig op foran huset hver eneste aften i månedesvis og sang sammen. Så vidt jeg ved begyndte der også at komme folk til udefra, som sympatiserede med borgerne i den lille landsby. Selv helt fra København kom de. Og det virkede på en helt fredelig måde. Efter månederes fællessang tog nynazisterne flugten i nattens mulm og mørke og er aldrig set på egen igen. At stå sammen i fællesskab med sang og smil virker. Og det helt uden voldelige sammenstød. Præcis som vi også kender det fra velfærdsstaten Danmark.

Derfor - Vi skal værne om det fællesskab og den tillidskultur vi har bygget op i Danmark gennem hundrede af år. Koste hvad det vil. Den må ikke ødelægges af en håndfuld magtliderlige blå personer, som det er forsøgt de seneste 2 årtier. Dertil er vores fællesskabs- og tillidskultur og velfærdsstat alt for dyrbar og helt uerstattelig og helt unik.

En fællesskabs- og tillidskultur vi kan få alvorlig brug for de kommende mange årtier med det der kan vente os gennem klimaforandriger og den tumult det måtte medfører i verden omkring os.

Kirsten Nielsen, Jonna Jensen, Jane Jensen, Kim Folke Knudsen, Elisabeth Andersen, Inge ambrosius, Gitte Loeyche, Søren Sommer, Werner Gass, Svend Erik Sokkelund, David Zennaro, Per Klüver, Bjarne Bisgaard Jensen, Jan Fritsbøger, Hanne Larsson, Jacob Juhl Kjær, Helle Brøcker, Jan Andersen, Ole Frank, Peter Beck-Lauritzen, Alvin Jensen, Troels Ken Pedersen, Birte Pedersen og Per Langholz anbefalede denne kommentar

Måske der burde skabes en folkebevægelse, som hver aften stiller sig op foran Christiansborg og synger for en bedre klimabevist og bæredygtig verden i lighed, fred og harmoni - Frem for konkurrence, krig og ødelæggelser.

Kirsten Nielsen, Tine B., Gitte Loeyche, Birgit Kraft, Jan Fritsbøger, Hanne Larsson, John Andersen, Alvin Jensen, Birte Pedersen og Per Langholz anbefalede denne kommentar

Borgerne i Hoven burde ikke være bange for Stram Kurs. Hvorfor skulle de være det? Istedet for at rette sin “vrede” mod Stram Kurs, burde de istedet spørge sig selv hvordan vi i Danmark kan få et parti, der var næsten ved at komme i Folketinget, alene med èt budskab? Hvordan kan det komme så vidt at man kan foretage fuldt lovlige handlinger, beskyttet af Grundloven, men kun gøre det under politibeskyttelse, for ikke at få hovedet hugget af? Og så bliver bydelen alligevel sat i brand, af hvem?

Og hvem er det i virkeligheden borgerne i Hoven er bange for?

Det eneste det gode skal gøre for at det onde vinder, er ingenting.

Jeg kan godt forstå at folk er bange for RP og hans "venner". Sverige smed ham ud da de var bange for at han lavet ballade og flere at hans tilhængere bliv buret inde for faktisk at lave det. De har alderrade problemer nok med højreekstramisterne i norfront og har ikke lyst til at få flere højretosser ind. Og ja. Højreekstramisterne ER farlige. Det siger alle de efterretningstjenester jeg har hørt fra på nogen måde.
At der så er nogen der støtter højretosserne her er så mere uforståligt...
P.s. Højretosse og højreekstramist er det samme. Ekstramister er tosset.

manden Paludan snakker om manglende hjerneceller? Den lade rvi lige stå et øjeblik!
Men det er synd for beboerne og synd for alle, der skal have ham og hans menneskesyn ved siden af sig.. Men det tragiske er stadig at der ifølge hans stemmetal er så mange der egentlig bakker kam op.

Eva Schwanenflügel, Kim Folke Knudsen, Elisabeth Andersen, Birte Pedersen, Tage Korsdal Nielsen, Gitte Loeyche, Mogens Holme, Werner Gass, Poul Erik Pedersen, Jan Fritsbøger, Per Klüver, Hanne Larsson, Per Langholz, Ole Frank, Hanne Ribens og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar

Uanset resultatet af en kommende undersøgelse, så var beslutningen om aflivning af alle mink nødvendig. Og dermed den rigtige.

Peter Engelbrecht

Stram kurs og hizb ut tahrir, same same but difference....

Det positive er, at de ikke er naboer.

Kim Folke Knudsen, Viggo Okholm, Carsten Hansen, Jan Fritsbøger, Per Klüver og Hanne Larsson anbefalede denne kommentar
Jan Fritsbøger

Viggo den vigtigste årsag til den opbakning paludan får er årtiers dæmoniserings og hadkampagne som dansk folkeparti har tæppebombarderet Danmark med, velvilligt bakket op af store dele af medierne især "extra-fixet"
og på det seneste er også resten af den politiske højrefløj ( til og med S, som jo i dag de facto er en del af blå blok ) med på vognen.

Eva Schwanenflügel, Viggo Okholm, Elisabeth Andersen, Mogens Holme, Ebbe Overbye og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Der var også kirkelige medlemmer som foragtede Hitler. De kom i kz-lejr og nogle døde tilmed for at mene at undertrykkelse var forkert. Jeg håber at PET holder ham i kort snor og kender til hans mindste bevægelser. Dygtige jurister har også forstand på at presse mennesker!

Anders Sørensen

Jeg synes, det er dumt at snakke om Paludan, som om han mangler hjerneceller (som i ikke er intteligent).

Han er tydeligvis intelligent, og man mangler hjerneceller, hvis man ikke forstår det.

At han så bruger de hjerneceller, han har, på en måde, der for mange (deriblandt mig) er helt utilstedelig, er en helt anden snak.

Bjørn Pedersen, Kim Folke Knudsen, Therese Hagen og Helene Thorup Hayes anbefalede denne kommentar
Ivan Breinholt Leth

En lille bange mand, som tror, at der er nogen, der er bange for ham.

Anders Sørensen

@Ivan Breinholt Leth, der er bevisligt folk, der er bange for ham (eller det, han fører med sig, men det er det samme).

Er han bange? Det synes jeg ikke umiddelbart, han virker som. Jeg synes snarere, han virker modig.

Vi bliver simpelthen nødt til at snakke om, at man kan være modig, selvom man er usympatisk.

Birte Pedersen, Helene Thorup Hayes og Sebastian Dorset anbefalede denne kommentar
Torben Ethelfeld

Et eller andet sted, må jeg altså tage hatten af, for mandens ufattelige evne til at skide i sin egen rede. Både på landsplan og som det fremgår af artiklen, i det helt nære.

Jeg har oprigtig ondt af de stakkels betjente, der er udkommanderet til at passe på ham.

Ikke at jeg skal opfordre til den slags, men jeg har en forudsigelse om, på et eller andet tidspunkt, vil en traktor med en utæt gyllespreder, på forunderlig vis gå i stå udenfor mandens ejendom.

Charlotte Eich, Rune Mariboe, Eva Schwanenflügel, Bjørn Pedersen, Viggo Okholm, Flemming Berger, Palle Jensen, Birte Pedersen, Helene Thorup Hayes og Ole Frank anbefalede denne kommentar

Jakob Nielsen skriver: "burde de istedet spørge sig selv hvordan vi i Danmark kan få et parti, der var næsten ved at komme i Folketinget, alene med èt budskab?" Med 1,8% af stemmerne vil jeg mene, at det er noget overdrevet at påstå, at manden "næsten var ved at komme i Folketinget. Tallet siger, at der med den små Pernilles og den lille Tulles stemmer er en lille procentdel af tåber her til lands.

Nelson Mandela vandt over apartheid af én eneste grund. Han gjorde det rigtige. Og hvad der er rigtig og forkert ved alle mennesker, uanset hvad, hvis de gransker deres sjæl dybt nok.

Martin Sørensen

Er de ligefrem blevet superbange. For hvem dog? Mig bekendt har Rasmus Paludan endnu ikke truet nogen fysisk. De er måske mere bange for visse grupper, der ikke har forstået, hvad det indebærer at leve i et sekulært/demokratisk samfund.

Jan Weber: måske har du nok re tom årsagen , men i mit menneskesyn er de tikke en undskyldning
for at stemme på en mand som ham: det er alene det enkelte menneskes ansvar og da vi fastholder retten til frit at sætte et kryds, så kan de tikke forhindres. Desværre synes denne mands ret til beskyttelse at have nået urimelige højder og vel i grunden fordi nogen personer bruger trusler mod ham. Et stort dilemma, men et uheld med en gyllespreder kunne være rettidig omhu!

Kim Folke Knudsen

@Rasmus Paludans ankomst til Sydvest Jylland

Endnu et kløgtigt træk fra Rasmus Paludan, der afslører, at nogen tosse det er han ikke. Syd Vest Jylland og Sønderjylland var et af de områder, hvor DF trak flest stemmer landsdelen, som deler landegrænse med Tyskland. Hvor grænsen nu er pyntet med et svinehegn af medicinske årsager for svine besætningernes skyld.

Derfor fiske i rørte vande og hvis han kaster sig over pædagogikken og undervisningen så handler det om at præge den unge generation af danskere og dernæst trække hans konflikter ind i familierne. Langsomt men støt siver ideologien fra denne mands parti ind i samfundet.

Hvad vil han denne Rasmus Paludan. Hvor er det ideologiske manifest. Vi ved at han ikke kan lide muslimer uanset etnicitet. Vi må formode at hans hovedbudskab er at rense Kongeriget Danmark for muslimer ( Muslimfreies Dänemark ).

Hvordan skal det ske Rasmus Paludan. Skal borgerne fratages deres rettigheder og adgang til enhver social ydelse ? Skal borgerne samles bestemte steder, så myndighederne kan hente dem og udvise dem til enhver passende tid ? Skal der indrettes KZ-lejre ( ikke dødslejre men interneringslejre i Danmark eller på Grønland ), hvor borgerne skal tvangsinterneres i indtil udvisning er mulig ? Hvis de borgere som Rasmus Paludan ikke ønsker skal opholde sig i Danmark ikke kan udvises til Udlandet, hvad vil Rasmus Paludan så stille op med borgerne mistænkt for at være muslimer ?

og nu vi er ved det - Rasmus Paludans ideologiske had til muslimer og ønsket om at de skal væk helt væk fra Danmark - rækker dette had ud til alle de " kollaboratører ", som Rasmus Paludan må formodes at kalde os modstandere, skal det have konsekvenser for os og for mange i denne her debattråd, at de har sat sig op mod Rasmus Paludans ideologi ?

Vi ved det ikke alt er fordækt og skjules under røgen fra de brændende Koraner, som nu kommer til at kunne lugtes i den lille stakkels by Hoven, hvor han har slået sig ned Alene navnet indeholder en trist symbolik for med Rasmus Paludan flytter en hoven person ind i det fredelige lille bysamfund og kaprer omgående byens intetanende befolkning for hans eget projekt.

Denne mand Rasmus Paludan er et yderst kompetent menneske en dygtig ideolog en dygtig demagog, som med ordets magt kan flytte grænser i det her land.

Om han er Danmarks svar på Joseph Goebbels vil fremtiden vise - og om han får held til at forandre først Regionerne Syd Vestjylland og Sønderjylland og vinde disse regioner for hans nationalistiske projekt ? og dernæst vinde hele landet Danmark.

I kølvandet på politikertræthed og politikerlede er kommet en vælgerbefolkning, som har vendt det etablerede system ryggen og søger hen mod det nye udbud af enkelt sags bevægelser, som dyrker et eller maks. to standspunkter alt andet står hen i det uvisse. Vælgeren har sig kryds i vrede mod demokratiet mod etablissementet på en sort boks hvis indhold først pakkes ud gradvist bagefter og der er ingen returret for de værste af de her eksempler, hvis de viser sig at rumme dybt antidemokratiske kræfter.

Derfor er min grundregel jeg stemmer ALTID på midterpartier uanset hvor sur jeg til tider må være på deres ageren i dansk politik. Hvorfor dette valg jo fordi det Danmark som jeg er vokset op i og holder af. Det ønsker jeg ikke forandret til noget andet uvist og angstskabende. Det Danmark der med Grundtvigs Højskole bevægelse er kendt i udlandet ikke mindst i det land som jeg kommer fra Tyskland for sit frisind for at være et af Europas mest grundfæstede demokratier og et fredeligt Helle i et uroligt Europa, det ønsker jeg at bevare for eftertidens kommende generationer.

VH
KFK

Kim Folke Knudsen

@Jeppe Lindholm 10. December 2020 kl 20.44

God pointe din historie med ny nazisterne i Kollund, som jeg husker det.

De valgte Kollund, fordi landsbyen lå tæt på Tyskland og de derfra via den åbne grænse kunne sprede deres hæslige budskaber en gang til i et land, som har prøvet kuren fra 1933-1945. I Tyskland var foretagendet altså deres mødested blevet lukket med Forfatningsdomstolens forbud mod nationalsocialistiske symboler. Derfor misbrugte de pågældende personer gæstfriheden og den politiske frihed i Danmark til at slå sig ned i Kollund og derfra bedrive deres ideologiske virksomhed.

Inspireret hvor fra ? - Jo fra Der Führer Adolf Hitler selv.

Rigskansler Adolf Hitler valgte med omhu beliggenheden Berghof i nærheden af Berchtesgaden, som hans personlige residens. Helle området blev konfiskeret og indrettet til Førerens revir og personlige hovedsæde med Berghof, Kehlsteinhaus SS garnision med videre. Indtil 1938 lå dette område mindre end 10 km fra grænsen til Østrig den korteste vej går ned i dalen til Hallein en smuk alpeby på den anden side i Østrig med saltminer og ægte alpehygge.

Hvorfor denne beliggenhed for Der Führer Adolf Hitlers Hovedkvarter ?. Hvis der kom en kontrarevolution i Tyskland efter 30 Januar 1933 eller hvis den tyske hær greb ind og afsatte Adolf Hitler og NSDAP, så kunne Føreren komme hurtigt til Østrig det land han var født i og der søge asyl der eller flygte væk fra eventuelle forsøg på retsforfølgelse. Adolf Hitler var født i Braunau am Inn den 20 April 1889.

Muslimfri - Jødefri virker retorikken lidt for bekendt ?

Jeg understreger, at Rasmus Paludan ikke har udvisning af jøder på programmet.

Om begrebet Judenfrei følgende link:
https://de.wikipedia.org/wiki/Judenfrei

VH
KFK

“Sankt Jakobs Maurerdræberens Kirke” alligevel? :)

Kenneth Krabat

Gad vide, hvad der sker, nu han er ekskluderet fra Stram Kurs - som jo købte huset i Hove?