Nyhed
Læsetid: 5 min.

Tesfaye har med nyt lovforslag fået det religiøse Danmark på nakken

Et nyt lovforslag, som ifølge regeringen skal undgå udenlandsk finansiering af radikal islamisme i Danmark, er formuleret, så det rammer alle religiøse samfund i Danmark. Nu hagler kritikken ned over udlændingeminister Mattias Tesfaye
»Der er en risiko for, at loven ikke sidder lige i skabet, så hvis der viser sig et behov for at stramme lidt op eller slække, så gør vi det,« siger udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S).

»Der er en risiko for, at loven ikke sidder lige i skabet, så hvis der viser sig et behov for at stramme lidt op eller slække, så gør vi det,« siger udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S).

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Indland
17. december 2020

En lang række religiøse samfund i Danmark har vendt sig mod udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfayes (S) nye forslag om at forbyde enhver at modtage »donationer fra visse fysiske og juridiske personer«.

En lang række religiøse samfund har indsendt høringssvar: Det drejer sig om Den Katolske Kirke, Det Jødiske Samfund, Luthersk Mission, Danske Kirkers Råd, Frikirkenet, Baptistkirken, Folkekirkens Mellemkirkelige Råd, Metodistkirken, Dansk Islamisk Trossamfund, Dansk Tyrkisk Islamisk Stiftelse, Københavns Bibeltræningscenter samt Harreskovens Blótgilde. Lovforslaget får også kritik fra Den Danske Dommerforening, Institut for Menneskerettigheder og Advokatrådet.

De ikkemuslimske religiøse samfund vender sig mod, at de nu bliver pålagt ekstra byrder i forbindelse med at skulle være meget mere opmærksomme på, hvorfra de får støtte fra udlandet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Er det her ikke præcis det samme, som man kritiserer Jeltsin og Rusland for?

Gert Romme, Klaus Lundahl Engelholt, Per Klüver, Marianne Stockmarr, Dorte Sørensen, David Zennaro og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Fint med tranperans i alle religøse sammenhænge, bør også indføres overfor politikeres støtte-mæcener. Alt, lige fra første krone (håber Britt Bager og øvrige, læser med).

Ole Henriksen, jens christian jacobsen, Per Klüver, Susanne Kaspersen, Niels-Simon Larsen, Jacob Schmidt, Ete Forchhammer , Emil Davidsen, David Zennaro og Mette Møhl anbefalede denne kommentar
Troels Ken Pedersen

Jeg er virkelig, virkelig med på forslagets overordnede sigte. Men at formulere en lov løst med det specifikke formål at understøtte vilkårlig magtanvendelse, det er altså hverken juridisk eller politisk god skik.

Per Klüver, Susanne Kaspersen, Marianne Stockmarr, Jacob Schmidt, Ete Forchhammer , Emil Davidsen og David Zennaro anbefalede denne kommentar

Uh Tesfayes, nu begynder du at ramme købmændene der hvor det gør rigtig ondt - pengepungen!
Håber det var et strategisk træk at lade første udkast være åbenlyst "for vidtgående" således at det kan landes på det egentlig tænkte forslag som det fine kompromis til sidst.

Uh Tesfayes, nu begynder du at ramme købmændene der hvor det gør rigtig ondt - pengepungen!
Håber det var et strategisk træk at lade første udkast være åbenlyst "for vidtgående" således at det kan landes på det egentlig tænkte forslag som det fine kompromis til sidst.

Altid fint at kigge religiøse bagstræbere over skuldrene, specielt hvis de har en politisk agenda. Uanset hvilken religion det drejer sig om.
Åbenhed om donationer kan ingen vel være imod.

Jens Flø, Bjarne Jensen og Niels Jakobs anbefalede denne kommentar

Hvad der så skal forbydes må tiden vise.
"Slække eller stramme" som han siger.

Niels-Simon Larsen

Sjældent set at en minister er foran befolkningen, så godt gået Tesfaye. Tag nu også det næste skridt med dit parti: Skil stat og religion. Hvor svært kan det være?
Danmark er en religiøs stat. Vi kan ikke banke de religiøse kræmmere, før vi har gjort rent bord i vores eget hus. Befolkningen er manipuleret ind i folkekirken på mange forskellige måder, men det fortrænges. Tys, tys!

jens christian jacobsen, Bjarne Jensen, Carsten Hansen og Søren Bro anbefalede denne kommentar

Det må være rimeligt, at religiøse samfund selv betaler deres udgifter og bygninger, det gælder også den danske folkekirke.

Niels-Simon Larsen, Gert Romme, Susanne Kaspersen og Søren Bro anbefalede denne kommentar

Vi kan vel betragte religiøse sammenslutninger som foreninger, der skal have et sæt vedtægter og åbne regnskaber. Det gælder også andre sammenslutninger som Odd Fellow, Frimurer etc. etc.

Niels-Simon Larsen, Gert Romme, Susanne Kaspersen og Søren Bro anbefalede denne kommentar
Niels-Simon Larsen

Problemet for os irreligiøse er, at religionen bruges til at holde styr på befolkningen. Mange ateister står som medlemmer af folkekirken, fordi de forestiller sig et religiøst helvede, hvis staten ikke støttede den evangelisk-Lutherske retning. Vi har en kirke, som ikke siger ret mange ret meget, men de tror, at den er et bolværk. Prisen for det er ligegyldighed med, hvilke ord man slynger i hovedet på folk (de hører jo alligevel ikke efter).

jens christian jacobsen

Besyndeligt at Lene Kühle ikke kan finde oplysninger om hvem der finansierer især islam. En enkelt Google-søgning afslører, at man både i Østrig, Tyskland og Nederlandene samt Frankrig udmærket ved hvem der gør det. Det er næppe noget de bare gætter på og lovgiver imod.
Det er golfstaterne, Saudiarabien og Tyrkiet. Og fint at den infiltration stoppes også her i landet.

Situationen, som den er, er helt uholdbar. Det er jeg enig med Tesfaye i.
Og noget må gøres!

Hej Jens Christian Jacobsen,
Når du googler, støder du sikkert også på min tekst https://www.kristeligt-dagblad.dk/finansiering-af-moskeer-i-danmark, eller rapporten Moskeer i Danmark II https://samtidsreligion.au.dk/moskeer-i-danmark-ii/. Begge teksterne (og også bogen Danmarks Moskeer) fremlægger den viden, der er om udenlandske donationer til moskeer i Danmark. Når jeg i artiklen påpeger, at der ikke er meget forskning på dette område, så handler det jo ikke om, at man ikke ved, at donorer fra bl.a. Golfstaterne yder disse bidrag til moskeer i Danmark. Det handler om at der ikke er meget viden om, hvordan det foregår: Vil der fx normalt blive stillet krav om bestyrelsesposter eller andre måder at få indflydelse på? I andre lande bl.a. Holland har man ikke ville lave lovgivning, før der har været mere viden tilgængeligt, fordi man mener, at lovgivningen så bedre kan tilpasses de faktisk forhold, og dermed vil være mere effektiv. Man har derfor igangsat en stor proces bl.a. med indkaldelse af repræsentanter fra moskeer, der har modtaget bidrag, for at få svar på nogle af disse spørgsmål. Jeg skriver i øjeblikket på en artikel om dette bl.a. på baggrund af materiale om stormoskeen i København. Jeg håber du vil læse med, når den udkommer til februar.
Med venlig hilsen Lene