Kommentar
Læsetid: 4 min.

Videnskab kan vise vejen, men ikke tvinge os derhen

Videnskabsfolkene er blevet 2020’s helte. De kan udvikle vacciner og redde tusindvis af liv. Men de kan ikke træffe de beslutninger, som skal til for at forhindre fremtidens pandemier. Det er en opgave for os alle og de politikere, vi vælger
Når vi mennesker gør krav på mere og mere natur, flytter de vilde dyr tættere på os, og når vi maser tusindvis af levende dyr sammen på markeder eller i små bure, skaber det de perfekte vilkår for fremvæksten af nye pandemiske sygdomme. Det ved vi godt. Alligevel glæder vi os til at vende tilbage til verden, som den var før pandemien, skriver Sebastian Abrahamsen i denne kommentar.

Når vi mennesker gør krav på mere og mere natur, flytter de vilde dyr tættere på os, og når vi maser tusindvis af levende dyr sammen på markeder eller i små bure, skaber det de perfekte vilkår for fremvæksten af nye pandemiske sygdomme. Det ved vi godt. Alligevel glæder vi os til at vende tilbage til verden, som den var før pandemien, skriver Sebastian Abrahamsen i denne kommentar.

Mads Claus Rasmussen

Indland
19. december 2020

Hvis 2020 var et eventyr, så ville alverdens vaccineforskere tilsammen være ridderen på den hvide hest, som kommer galopperende i sidste øjeblik, hugger hovedet af den stygge drage og redder os alle sammen.

Hele året har videnskabsfolk arbejdet intensivt på at frembringe en vaccine, som kan bekæmpe den nye coronavirus. Og i disse uger bliver de første vacciner endelig godkendt og taget i brug.

Det giver håb i en mørk tid, hvor vi vist alle sammen har brug for noget at håbe på.

På rekordtid har adskillige forskerhold udviklet helt nye typer af vacciner, som verden aldrig har set før, og vaccinerne ser endda ud til at være usædvanligt virksomme. Det er en triumf for videnskaben.

Det seneste år har vist os, hvor afgørende en rolle videnskab spiller i et moderne samfund, og hvor afhængige vi er af dens resultater. Politikere uden nogen som helst sundhedsfaglig indsigt har verden over danset en desperat dans med corona, mens de har støttet sig til den rådgivning, de har fået fra sundhedsfaglige eksperter, og krydset fingre for, at nogen snart ville opfinde en kur eller en vaccine.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jacob Schønberg

vacciner redder kun danske liv hvis vi får dem ! JP skriver at sundhedsstyrelsen forventer at vi vaccinerer 200 000 før udgangen af marts ! DET ER SLET IKKE NOK ! VI SKAL OP PÅ 500 000 . Sundhedsstyrelsen er nogen klaphatte