Nyhed
Læsetid: 3 min.

Voldtægtsofre får forbedret juridisk støtte med finanslovsaftalen

Finanslovsaftalen sikrer ofre for seksuelle overgreb ret til en bistandsadvokat, før de anmelder overgrebet til politiet. Det vil styrke ofrenes retssikkerhed, men det kræver, at bistandsadvokaterne er klædt på til opgaven, mener ekspert
Det er Rosa Lund (Ø), der har haft forslaget om forbedret juridisk støtte for voldtægtsofre med til forhandlingsbordet om finanslovsaftalen.

Det er Rosa Lund (Ø), der har haft forslaget om forbedret juridisk støtte for voldtægtsofre med til forhandlingsbordet om finanslovsaftalen.

Tine Sletting

Indland
8. december 2020

Ofre for seksuelle overgreb vil fremover få ret til vejledning fra en bistandsadvokat, inden de anmelder deres overgreb til politiet. Det er en del af den finanslovsaftale, som regeringen indgik med De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet søndag eftermiddag. Her afsatte partierne 20 millioner kroner årligt i 2021 og 2022 til den styrkede rådgivning.

I dag har ofre for seksuelle overgreb kun ret til at få en bistandsadvokat, efter sagen er anmeldt til politiet.

Med den nye rettighed til rådgivning håber Enhdslistens retsordfører Rosa Lund, at langt flere ofre for seksualforbrydelser vil anmelde deres sager. Det er hende, der har haft forslaget med til forhandlingerne.

»Der er rigtig mange voldtægtsofre, som ikke anmelder i dag. Vi vil gerne sikre, at der er nogen til at guide dem igennem retssystemet, for vi ved, at mange ofre pålægger sig selv skyld, og derfor ender med ikke at anmelde,« siger Rosa Lund.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Endelig et gennemfornuftigt punkt på finansloves, som er til at huje over og ikke tage armene ned.

Kan vi så også godt få Godkendelser af udenlandske eksamener, så ghettoerne bliver til boligområder igen frem for regeringsskabte ghettoer?!

Og ombudsmænd og -kvinder til de aller-fattigste og de hjemløse og de fastspændte og systemets overgrebne arbejdsløse?!

Sætte barren en smule lavere hvad angår inklusion i de sikres og velståendes og trygges og pensionsopsparendes og de understøttede og hjulpnes virkelighed - også selvom de ikke selv kan bidrage så meget over skatten. De fleste af de udstøtte har jo været de andre engang.

Eva Schwanenflügel, Niki Dan Berthelsen, Ebbe Overbye og Ib Gram-Jensen anbefalede denne kommentar