Analyse
Læsetid: 5 min.

Efter forgyldelsen af minkindustrien står SF og De Radikale med et forklaringsproblem

Socialdemokratiet og Venstre har hver især deres mere eller mindre skumle motiver til at give op mod 19 milliarder kroner i erstatning til landets minkavlere. Til gengæld bliver det svært for De Radikale og SF at forklare, hvorfor de er med i den historisk dyre aftale til et i forvejen kritiseret og underskudsgivende erhverv
Fremover kan milliarderstatningen til minkavlerne meget vel blive den skala, andre politiske tiltag vil blive målt på, nøjagtig som en Storebæltsbro tidligere har været den økonomiske grundenhed i mange debatter.

Fremover kan milliarderstatningen til minkavlerne meget vel blive den skala, andre politiske tiltag vil blive målt på, nøjagtig som en Storebæltsbro tidligere har været den økonomiske grundenhed i mange debatter.

Casper Dalhoff

Indland
27. januar 2021

For at undgå blodhævn betalte drabsmænd i gammel tid en pengebod, også kaldet blodpenge.

Fortiden har nu indhentet Christiansborg: Socialdemokratiet har følt sig nødsaget til at kompensere landets minkavlere meget generøst som bod for den skæbnesvangre beslutning, statsminister Mette Frederiksen (S) traf på et møde i regeringens koordinationsudvalg tirsdag den 3. november.

Her blev det beordret, at »alle mink skal aflives«, til trods for at lovhjemlen ikke var på plads. Erstatningen til pelsdyrsavlerne er derfor blevet presset voldsomt i vejret. Selv om ingen på noget tidspunkt har anfægtet, at de godt 1.000 minkbedrifter skulle kompenseres, er det alligevel kommet som en overraskelse, at den endelige regning er endt på omkring 18,8 milliarder kroner, eller hvad der svarer til op mod 13 millioner kroner pr. bedrift.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Krister Meyersahm

"Forgyldelse af minkindustrien" - det er en urimelig udtalelse.

Folketinget havde ikke noget "frit valg" til at beslutte om størrelsen af erstatningen til avlerne og følgeindustrien. For der er tale om at erstatte for en de facto ekspropriation og derfor gælder Grundlovens krav til lovgiver om, at erstatte "fuldstændigt". Det er dette krav folketinget lever op til og gjorde man det ikke, ville man blive mødt af erstatningskrav ved domstolene og her ville man med garanti tabe og dermed øge udgifterne for staten til rets- og advokatudgifter. Det er i øvrigt ikke umuligt at nogle af de skadelidte, i sidste ende, vil lade domstolene tage stilling til den tilbudte erstatning.

Erik Fuglsang, Signe Hansen, Rune Mariboe, Per Torbensen, Thomas Andersen, Emil Davidsen og Claus Nielsen anbefalede denne kommentar
Steen K Petersen

HVORFOR?

"Økonomisk set bliver de største vindere dog en række banker og realkreditinstitutter, som havde givet massive lån til minkavlerne. Eksempelvis Dansk Landbrugs Realkreditfond, Vestjysk Bank og Ringkjøbing Landbobank står til at få tilbagebetalt milliarder af kroner, som de ellers havde afskrevet. I praksis er minkaftalen først og fremmest en ny bankpakke til den del af den finansielle sektor, som havde givet alt for risikable lån til en branche uden fremtid"

Følg pengene!

DERFOR

Jørnie Kolding, Daniel Jensen, Katrine Damm, Knud Chr. Pedersen, Per Kolind, Helle Walther, Minna Rasmussen, Søren Veje, Erik Bresler, Kent Bajer, Ole Frank, Flemming Berger, Erik Nielsen, Jacob Johansen, lars pedersen, Søren Cramer Nielsen, Nille Torsen, Arne Lund, Mikael Benzon, E S, Anne-Marie Krogsbøll, Gitte Loeyche, Ete Forchhammer , Carsten Munk, Torben Ethelfeld, erik lund sørensen, Torsten Jacobsen, Klaus Schwab, Joy Nitav, Susanne Kaspersen, Anker Heegaard, Kjeld Jensen, Werner Gass, Lars Løfgren, Jens Jensen, Signe Hansen, David Zennaro, Margit Lund Christensen, Jan Fritsbøger, Jørgen Wassmann, Per Klüver, Poul Reynolds, Bjarne Bisgaard Jensen, Dennis Nielsen, Klaus Lundahl Engelholt, Per Kortegaard, Mogens M.W.Glasdam, Verner Nielsen, Ivan Mortensen, Erik Karlsen, Inge Lehmann, Per Faurholt Jensen, Søren Kristensen, Mogens Holme, John Andersen, Søren Egert, Carsten Wienholtz, Søren Bro, Janus Agerbo, Emil Davidsen, Hanne Utoft, Estermarie Mandelquist, jens christian jacobsen, Peter Engelbrecht, Jacob Nielsen, Eva Kjeldsen, Lillian Larsen, Torben Bruhn Andersen, Carsten Søndergaard, Svend Erik Sokkelund, Marianne Stockmarr, Sven Elming, Troels Ken Pedersen, John Jørgensen, erik pedersen, Jørgen Larsen, Per Christiansen, Torben K L Jensen, Jane Nielsen, Freddie Vindberg, Leif Andersen, Dorte Sørensen, Eva Schwanenflügel og Anders Reinholdt anbefalede denne kommentar

Og derved undgår SocDem at Venstre stiller sig foran og forlanger kommisionsdomstol for alle de SocDem ministre der har overtrådt diverse over og i endnu højere grad ens Støjberg burde stilles for en kommisionsdomstol.

Espen Bøgh, Arne Lund, Per Torbensen, jens christian jacobsen, Jacob Nielsen, Marianne Stockmarr og Leif Andersen anbefalede denne kommentar
Leif Andersen

Det må være danmarkshistoriens dyreste holdkæft betalt af hårdtprøvede skatteydere.

18 millioner, måske mere, måske mindre i gennemsnitlig erstatning til hver underskudsforretning på et vigende globalt marked er en skændsel mod skatteyderne.

Staten kunne blot have trådt i stedet for de globale opkøbere, og betalt den fremtidige markedspris for et skind reguleret for produktionsomkostningen per skind, så er ingen minkavler frataget noget som helst, jord, ejendomme, maskiner mv. er jo ikke beslaglagt, og så vente og se hvor mange der står i fremtiden indtil minkavl måtte kunne genoptages uden sundhedsrisici.

Dertil kan man diskutere kompensation for aflivede avlsdyr, hvis ikke man har sikret DNA til fremtidig genoptagelse af produktionen, hvis der i fremtiden skulle være en rentabel produktion.

Erik Fuglsang, Gitte Loeyche, Mogens M.W.Glasdam, Inge Lehmann og Jacob Nielsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"Venstre har reelt kunnet sætte prisen, og Jakob Ellemann-Jensen har villet lade S-regeringen betale dyrt for den kontroversielle beslutning tilbage i november."

Nu er det jo hverken Venstre eller Socialdemokratiet, som selv skal punge ud til minkavlere og banker.

DET ER OS ANDRE.

Og vi andre kan med sikkerhed forvente 'reformer' som plaster på såret.
Thi det har både Venstre og Socialdemokratiet annonceret.

Katrine Damm, Knud Chr. Pedersen, Per Kolind, Søren Veje, Peter Gløde, Ole Frank, Erik Nielsen, Jacob Johansen, Lars Løfgren, Mikael Benzon, Anne-Marie Krogsbøll, Gitte Loeyche, Torben Ethelfeld, erik lund sørensen, Klaus Schwab, Joy Nitav, Susanne Kaspersen, Anker Heegaard, Kjeld Jensen, Annette Munch, David Zennaro, John Scheibelein, Jan Fritsbøger, jens peter hansen, Poul Reynolds, Bjarne Bisgaard Jensen, Hanne Larsson, Finn Jakobsen, Christian Bruun, Klaus Lundahl Engelholt, Svend-Erik Runberg, Kenneth Graakjær, Verner Nielsen, Inge Lehmann, John Andersen, Mogens Holme, Carsten Wienholtz, Kim Houmøller, Estermarie Mandelquist, D. Andersen, jens christian jacobsen, Jacob Nielsen, Carsten Munk, Eva Kjeldsen, Lillian Larsen, Torben Bruhn Andersen, Marianne Stockmarr, Troels Ken Pedersen, Martin Bæksgaard Jakobsen, erik pedersen, Anders Reinholdt, Per Christiansen, Torben K L Jensen, Steen K Petersen, Jane Nielsen, Freddie Vindberg, Dorte Sørensen, Jens Christensen og Søren Cramer Nielsen anbefalede denne kommentar
Jens Christensen

@Krister Meyersahm: Forgyldelsen ligger bl.a. i, at en typisk taksationskommission i en ekspropriationssag normalvis i almindelig praksis kun vil fastsætte erstatningen udfra især aktuel handelsværdi (plus velsagtens nogle konkrete opståede udgifter, såsom nedrivning). Og dette vil mig bekendt næppe omfatte eksempelvis mange års fremtidige indtjeninger. Og selv om man så tænkte sig, at det alligevel skulle gøre det i tilfældet her, så er foregående adskillige års ekstremt dårlige indtjening i minkerhvervet næppe noget, der kan give et grundlag for det slutresultat, man desværre er kommet til.

Dertil kommer så også spørgsmål vedr grænsen mellem regulering (ikke erstatnngspligtig) og ekspropriation, eventuel lovhjemmel i lov om dyrehold m.m.

Jeg skal ikke gøre mig nær så skråsikker som du i dine formuleringer, men det kunne faktisk have været spændende at se resultatet af en konkret sag her.

Tilbage står i hvert fald, at beløbene er gyldne!

Lena Britt Larsen, John S. Hansen, Ole Frank, Erik Nielsen, Jacob Johansen, Nille Torsen, Morten Larsen, Mikael Benzon, Anne-Marie Krogsbøll, Gitte Loeyche, Susanne Kaspersen, Werner Gass, John Scheibelein, Per Klüver, Ditte Bjerregaard, Bjarne Bisgaard Jensen, Finn Jakobsen, Svend-Erik Runberg, Verner Nielsen, Ole Falstoft, Inge Lehmann, John Andersen, Mogens Holme, Carsten Wienholtz, Janus Agerbo, Kristian Spangsbo, Per Fabricius, D. Andersen, jens christian jacobsen, Lillian Larsen, Niels Jakobs, Svend Erik Sokkelund, Marianne Stockmarr, Troels Ken Pedersen, Martin Bæksgaard Jakobsen, erik pedersen, Anders Reinholdt, Per Christiansen, Morten Wieth, Dorte Sørensen, Steen K Petersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Leif Andersen

Det må være danmarkshistoriens dyreste holdkæft betalt af hårdtprøvede skatteydere.

18 millioner, måske mere, måske mindre i gennemsnitlig erstatning til hver underskudsforretning på et vigende globalt marked er en skændsel mod skatteyderne.

Staten kunne blot have trådt i stedet for de globale opkøbere, og betalt den fremtidige markedspris for et skind reguleret for produktionsomkostningen per skind, så er ingen minkavler frataget noget som helst, jord, ejendomme, maskiner mv. er jo ikke beslaglagt, og så vente og se hvor mange der står i fremtiden indtil minkavl måtte kunne genoptages uden sundhedsrisici.

Dertil kan man diskutere kompensation for aflivede avlsdyr, hvis ikke man har sikret DNA til fremtidig genoptagelse af produktionen, hvis der i fremtiden skulle være en rentabel produktion.

Morten Larsen, Mogens M.W.Glasdam og Jens Christensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Ja minkavlerne var sikkert en erstatning - men ikke en overvurdering betalt af alle skatteyderne.
Hvordan passer denne overbetaling med Venstres megen tale om at det ikke må blive dyre at være dansker - når han sender en regning på ca. 3000 kr ud til alle danskere.

Derudover kan Minksagen ikke sammenlinges med Støjbergs ulovlige indstruks og vildledning af Folketinget. MF troede, at der var lovhjelmen, når ikke embedsværket havde slået alarm og da hun opdagede den manglende lovhjelm så blev loven ændret - det tog bare lidt tid da flere partier satte bremseklodser op så lovvedtagelsen trak ud alt imens de krævede Rigsret osv.....

Katrine Damm, Ole Frank, Erik Nielsen, Jacob Johansen, Nille Torsen, Mikael Benzon, Anne-Marie Krogsbøll, Gitte Loeyche, Ete Forchhammer , erik lund sørensen, Susanne Kaspersen, David Zennaro, John Scheibelein, Jan Fritsbøger, P.G. Olsen, John Andersen, Carsten Hansen, Inge Lehmann, Mogens Holme, Carsten Wienholtz, Janus Agerbo, Kristian Spangsbo, Lone Hansen, Carsten Munk, Niels Jakobs, Marianne Stockmarr, Steen K Petersen, erik pedersen, Per Christiansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

jeg har på mit wc et udklip fra 9.december 2020, hvor Tage Siboni citeres for at det var fuldt lovligt at slå alle mink ihjel ifølge lov om hold af dyr

Erik Nielsen, Ete Forchhammer , Erik Pedersen, Inge Lehmann, Peter Engelbrecht, Niels Jakobs, Marianne Stockmarr, Jens Christensen og Per Christiansen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Vi må heller ikke glemme, at Socialdemokratiet også trawler efter stemmer i det jydske landbrug..

Med al den tale om for megen centralisering, nærpoliti og borgernære uddannelser begynder S at bevæge sig ud i provinsen med deres anti-elitære budskaber.

Samtidig skrues der op på fuldt blus med hensyn til strammerretorik og udlændingebashing, og vi skal alle til at arbejde 37 timer for kontanthjælpen under Nick Montanus Hækkerups overvågningskameraer, så vil friheden indfinde sig.

Katrine Damm, Knud Chr. Pedersen, René Arestrup, Ole Frank, Erik Nielsen, Mikael Benzon, Carsten Munk, Susanne Kaspersen, Steen K Petersen, Anker Heegaard, Ruth Sørensen, Jan Fritsbøger, Per Klüver, Poul Reynolds, Elisabeth From, Finn Jakobsen, Svend-Erik Runberg, Inge Lehmann, Mogens Holme, Carsten Wienholtz, Lillian Larsen, Marianne Stockmarr, Dorte Sørensen og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Regeringen taler ellers meget imod løndumpning - men det er 37 timer på kontanthjælp da. Hvilken overenskomst har en løn til 37 timer på kontanthjælps niveau . Har S fuldstændigt glemt at de opstod af samme bevægelse som fagforeningerne.

Mht oprydningen af Fogh Rasmussens , Løkke Rasmussens og Lene Espersens centralisering i 00 er kun godt.

Nille Torsen, Susanne Kaspersen, Ruth Sørensen, Jan Fritsbøger, Per Klüver, Inge Lehmann, Mogens Holme og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Med den beslutning politisk er signalet givet til alle og enhver; "STIFT GÆLD, STATEN BETALER"!

Det her bliver socialdemokratiets endeligt.

Heldigvis for vores demokrati, og godt for alle, har vi andre mere kompatiblere venstrefløjspartier.
Og heldigvis for femtiden er der flere der ikke tænker i pels. Med mindre den er strengt økologisk.

Corona har sandt for dyden fået noget dunkelt frem i lyset. Et vink med en vognstang.

Jorden vånder.

Så se det dog!

Aldrig har magteliten trådt så tydeligt frem. Uge efter uge med konstante kampagner i alle medier, aviser og TV, døgnet rundt. Lobbykampagnerne har lydt: Rigsret mod Statsministeren - Regeringen skal falde. Og så springer champagneflaskerne: 19 milliarder kroner. Således ser magten ud. Vi kommer aldrig til at se mere af magtelitens fjæs end dette.

Netop her i denne sag omkring minkene dukker erhvervslivets magt tydeligst frem. Et kæmpe apparat har været sat i gang med pres på Statsministeren og et enormt lobbyarbejde er udført i medierne. Resultatet er at praktisk alle borgere råber i kor: Rigsret - rigsret - rigsret. Det er igennem medierne at erhvervslivet styrer landet. Dette fænomen har vi ikke set så tydeligt siden magteliten fik et flertal af borgerne til at råbe: Krig - krig - krig, hvilket førte til deltagelse i krigene i Afghanistan, Irak, Libyen og Syrien i starten af århundredet.

Her ser vi 800 minkavlere på randen af konkurs få 19 milliarder kroner over ti år? De kommer ligesom resten af landbruget på kontanthjælp, på luksusklassen. Der kan kun være en forklaring på dette gigantiske beløb; truslen om Statsministerens fald, efter en rigsretssag.

Hvis minkavlerne har nogen anstændighed overhovedet, går de ned til jobcenteret i morgen og får høvl lige som alle andre borgere har fået det. Dér gives der ikke ved dørene. Men her taler vi selvfølgeligt om overklassen, ikke om almindelige borgere. I stedet for får disse virksomhedsejere nu en lottogevinst hver på 13 millioner. Råddenskaben i systemet viser sit sande fjæs.

Dette er hvorfor venstrefløjen taber på alle områder. Vi har ikke set ordentligt efter hvordan højrefløjen er blevet så succesfyldt. Vi har været for pæne, for humane og for flinke. Derfor har vi tabt på alle områder; pengene, medierne og demokratiet. Vi kan kun vinde ved at lære, ved at adaptere de andres måder, ved at organisere os, ved at være smarte. Men dette er ikke således vores sjæl er, dette er ikke vores måde. Så vi fortsætter med at tabe, indtil vi ændrer os, indtil vi adapterer til vilkårene. Vi befinder os midt i en velfærdskrig, og hvis vi ikke indser hvad der foregår omkring os, fortsætter vi med at tabe ethvert slag fremover.

Vi har tabt kampen om Folketinget, hvor politikerne har slået sig sammen med højrefløjen og sløjfer menneskerettigheder generelt, solidariteten og den naturlig menneskelighed. Vi har overladt vores områder til politikerne der til gengæld svigter os; det nytter ikke at stemme en gang hver fjerde år, politikerne er på de formuendes side. Vi har tabt muligheden for politisk indflydelse over vores egne forhold. Hele venstrefløjen har ikke forbedret vores forhold med bare få procenter.

Vi har tabt slaget om medierne hvor overklassen har opkøbt lokalaviserne, sponsoreret propaganda artikler i de private medier der tordner imod vores forhold. Vi har tabt kampen om demokratiet, hvor overklassens pengestærkt betaler tænketanke og lobbyfirmaer som fjernet enhver indflydelse på vores egne politiske forhold. Vi har tabt kampen om sociale rettigheder og social sikkerhed. Vi har tabt slaget om socialvæsenet hvor mennesker bliver pint og plaget.

Vi har tabt pengene som fjernes ved over tres nedskæringer og gives til de andre klasser. Vi har tabt fagforeningerne som har givet op fordi toppen nu er blevet en del af overklassen. Arbejderklassen har glemt hvad det kræves for at kæmpe for underklassens rettigheder. Vi kan kun vende kampen ved at organisere og samle alle der har været ramt af nedskæringerne. Vi har stadigvæk kampen mod fattigdommen foran os.

Vi befinder os midt i en velfærdskrig hvor sundheden er en af de største slagmarker. Her ser vi at uligheden på sundhedsområdet vokser. Middelklassen overtager en større og større del af fordelene ved sundhedsvæsenet på bekostning af indsatsen på vores områder. Vi har tabt slaget om de rige kommuner og storbyerne hvor den rige del af middelklassen rykker talrige ind og presser os ud til de fattige kommuner.

I følge Oxfam er verdens milliardærer samlede formue fra mars til december 2020 steget 23.800 milliarder til 73.000 milliarder kr., samtidigt med at 200 millioner mennesker er skubbet ud i fattigdom pga. corona, de ti rigeste har fået 3300 mia. kr. mere. Vågn op!

Lena Britt Larsen, Minna Rasmussen, Ole Frank, Erik Nielsen, Jacob Johansen, Karsten Nielsen, Bitten Jensen, Morten Larsen, Mikael Benzon, Anne-Marie Krogsbøll, Christian Mondrup, Ete Forchhammer , erik lund sørensen, Torsten Jacobsen, Susanne Kaspersen, erik pedersen, Karsten Nielsen, Ebbe Overbye, Carsten Munk, Jan Fritsbøger, Eva Kjeldsen, Erik Pedersen, Espen Bøgh, Per Klüver, Bjarne Bisgaard Jensen, Elisabeth From, Svend-Erik Runberg, Christian Bruun, Steen K Petersen, Egon Stich, Eva Schwanenflügel, Inge Lehmann, Mogens Holme, Carsten Wienholtz, Søren Bro, Kristian Spangsbo, Jan Schumann og Carsten Nørgaard anbefalede denne kommentar
Flemming Jensen

Det her land ledes af en flok idioter til politikere.
Denne aftale er skammelig og man får følelsen af ,at demokratiet i dette land er dødt.
Vi har med et erhverv at gøre ,som allerede var på vej i graven.
Hvad gør vi ,når vi om nogle år skal kompensere for resten af et døende landbrugserhverv.
Erhvervet er dybt forgældet, se det nu i øjnene og drop det lefleri for stemmer i det jydske.
Hvis der skal kompenseres med knap 20 milliarder til minkavlerne ,SKAL erhvervet definitivt lukkes ned.
Alle mink skal aflives og den såkaldte dvaleordning skal skrottes.
Jeg er harm og jeg hader at blive talt ned til.

Ole Frank, Erik Nielsen, Jacob Johansen, Lars Løfgren, Anne-Marie Krogsbøll, Susanne Kaspersen, Jan Fritsbøger, Bjarne Bisgaard Jensen, Verner Nielsen, Elisabeth From, Hanne Larsson, Svend-Erik Runberg, Steen K Petersen, Per Kortegaard, Eva Schwanenflügel, Inge Lehmann, Mogens Holme, Carsten Wienholtz og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

Disse indlæg på denne side vil være en rigtig god måde for SF og De Radikale, på en selektiv måde at forklare, hvorfor de er gået med til denne uheldige mink-aftale.

Men altså - man kan i hvert fald ved deres fravær konstatere, at borgerne og skattebetalerne rager både dem og Socialdemokratiet en høstblomst.

Peter Gløde, Ole Frank, Flemming Berger, Susanne Kaspersen, Carsten Munk, erik pedersen, Jan Fritsbøger, Erik Pedersen, Per Klüver, Poul Reynolds, Elisabeth From, Svend-Erik Runberg, Finn Jakobsen, Ruth Sørensen, Eva Schwanenflügel, Mogens Holme, Carsten Wienholtz og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

ja, så forstår man jo bedre, at der ikke er råd til at fjerne samlivsberegningen for førtidspensionister, men de har jo heller ikke råd til at føre lobbyvirksomhed, uups, jeg stavede vist korruption forkert.

Estermarie Mandelquist, Peter Gløde, Ole Frank, Lars Løfgren, Anne-Marie Krogsbøll, Ete Forchhammer , Gitte Loeyche, Susanne Kaspersen, Ebbe Overbye, Jan Fritsbøger, Erik Pedersen, Hanne Larsson, Torben Lindegaard, Steen K Petersen, Egon Stich, Ruth Sørensen, Eva Schwanenflügel, Inge Lehmann og Mogens Holme anbefalede denne kommentar

Det falder åbenbart ikke Lars Trier Mogensen ind., at enhedslisten stemmer imod, fordi de faktisk er imod

Steen K Petersen, Ole Frank, Erik Nielsen, Lars Løfgren, Mikael Benzon, Anne-Marie Krogsbøll, Christian Mondrup, Ete Forchhammer , Gitte Loeyche, Susanne Kaspersen, Joy Nitav, Freddie Vindberg, Ebbe Overbye, Jan Fritsbøger, Erik Pedersen, Per Klüver, Poul Reynolds, Elisabeth From, John Andersen, Hanne Larsson, Martin Bæksgaard Jakobsen, Ruth Sørensen, Eva Schwanenflügel og Erik Karlsen anbefalede denne kommentar
Margit Johansen

Aften er billigere end endeløse retsager ville have været. Det er godt at være med i forlig, når vi skal stramme betingelserne for minkhold i DK. CO2 udledning, dyrevelfærd etc.

Det erhverv må lukkes!
Støt borgerforslag om at forbyde minkavl.
Her:
https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-05635
Vi skal gerne op på 50.000 medunderskrivere inden 10 april og der er i øjeblikket kun knap 14.000 støtter.
Så støt forslaget og send linket videre til venner og bekendte.
Det haster!!

Estermarie Mandelquist, Søren Veje, Ole Frank, Jacob Johansen, Karsten Nielsen, Anne-Marie Krogsbøll, Gitte Loeyche, erik pedersen, Mogens Holme, Carsten Munk, Eva Kjeldsen, Svend-Erik Runberg, Torben Lindegaard, Steen K Petersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Mogens M.W.Glasdam

Danmarks historiens dyreste hold kæft bolsje!

Det med hold kæft bolsjer kender Bolsje Mette jo til, sagen er jo ikke god og, den gode Bolsje-Mette har jo ikke villet svare på, hvem der i sidste ende traf beslutningen om lukningen? Så det blev M. Jensen der blev bondeofferet!
Nu sidder jeg og tænker på, hvor tit jeg har måttet høre for at, leve for de andres penge, at så skulle se hvordan man smider "gode" penge efter dårlige, det giver virkelige sure opstød. Så er der lige det spørgsmål, hvad de farme, som er ejet af udenlandske investorer, er vi begyndt at give tilskud til Kina. Vi lever i et land, hvor forskellen mellem rig og fattig bliver stadig større, hvor der lavet "reformer" for arbejdsløse på offentlig forsørgelse (læs kontanthjælp), som med sanktioner presser folk længere ud. Eller hvor der ikke penge til psykiatrien og, med deraf skader både den syge og andre!
Nu kommer vi så alle til at betale for Bolsje-Mettes beslutninger, eller rettere os på bunden skal nok komme til at betale, for erhverv der alligevel ikke ville kunne overleve i længden!

Jeppe Lindholm

For minkavlerne vil det fra 2022 igen være muligt at avle mink i Danmark, hvis de har valgt dvaleordningen, som giver kompensation for de faste omkostninger indtil man kan genopstarte sin mink avlsforretning frem for den fulde kompensation ved ekspropriation. Men med den her kompensation vil der næppe være mange, som genopstater erhvervet med udsigt til en dobbelt lotto gevinst i kompensation ved nedlukning. Krokodille tårerne er skiftet ud med fest hos landets minkavler.

Erik Nielsen, Anne-Marie Krogsbøll, Mogens Holme og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Var det 30 par der ulovligt blev adskilt ? Ét par fik 20.000 til deling. Ingen af de andre har fået erstatning. "Derudover kan Minksagen ikke sammenlinges med Støjbergs ulovlige indstruks og vildledning af Folketinget." skriver Dorte Sørensen. Nej når minkavlerne skal have op mod 19. mia. kr så kan man vist ikke sammenligne de to sager. Det er jo til at skrige over at kludremiklerne giver skatteyderne en kæmperegning, mens man gnider sig i hænderne over at Støjbergs instruks skal for rigsretten. Beløbet svarer vel til 40.000 læreres løn og pensionsbidrag over et år eller 17 mia. per minkavler. I TV har de en udsendelsesrække der hedder luxusfælden. Det er da vist smækket helt op i dette tilfælde. Selvfølgelig skal avlerne have erstatning, men skal deres gæld også betales ? Det er er jo hul i hovedet. Jarlov synes at avlerne er blevet snydt. Stop verden jeg vil af.

Ole Frank, Lars Løfgren, Ete Forchhammer , Gitte Loeyche, Susanne Kaspersen og Søren Bro anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

17 mio. selvfølgelig

@Krister Meyersahm Det er jo først og fremmest minkene, der er eksproprieret, ikke produktionsapparatet. Hvis de er 18 mia værd, så er der vist stadig fremtid i minkavl :-)

Peter Engelbrecht

Det kan få selv mig til at stemme på Enhedslisten og der skal sgu noget til.

Denne bankpakke er ulækker og grisk

Lena Britt Larsen, Ole Frank, Jacob Johansen, Karsten Nielsen, Anne-Marie Krogsbøll, Ete Forchhammer , Susanne Kaspersen, Mogens Holme, Steen K Petersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Victoria Velasques fra Enhedslisten sagde det helt præcist i Deadline igår: minkavlerne har fået en tredjedel mere i kompensation, end det sædvanligvis beregnes.

Så ja, Peter Engelbrecht, du burde stærkt overveje at stemme Enhedslisten:-)

Katrine Damm, Estermarie Mandelquist, Ole Frank, Erik Nielsen, Søren Cramer Nielsen, Anne-Marie Krogsbøll, Ete Forchhammer , Susanne Kaspersen, Mogens Holme, Steen K Petersen, Kjeld Jensen og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar

Når minkavl har givet underskud de sidste 4 år, og Copenhagen Fur måtte lukke, skyldes det sanktionerne mod Rusland. Smart, ikk`? Rusland klarer sig nok alligevel...

Der er også afsat penge til de afledte erhverv i denne pakke. Det er ikke kun minkavlere der får.

I Kopenhagen Fur siger man vel blot, at "nu komme de penge retur, som vi i årenes løb har postet i Venstre".
Hvor er Transparancy International? Under dynen?

Søren Bro, Eva Schwanenflügel, Espen Bøgh, Ole Frank og Erik Nielsen anbefalede denne kommentar

"Her blev det beordret, at »alle mink skal aflives«, til trods for at lovhjemlen ikke var på plads." -skriver LTM. Jeg troede, at der er en journalistisk dyd at forholde sig til fakta, i stedet for at kolportere den ubekræftede påstande. I dette tilfælde er faktum, at to hold jurister er uenige om, der var et lovgrundlag eller ej, jura er som bekendt ikke en eksakt videnskab. Den korrekte journalistiske håndtering af dette ville have lydt sådan: "Her blev det beordret, at »alle mink skal aflives«, selv om der kan være usikkerhed om lovgrundlaget". Hvilet ærinde er LTM ude i? Og så gad jeg nok vide om der er nogen, der måtte mene, at statsministeren dengang skulle have ventet på afklaring (domstolsafgørelse) af denne uenighed.

Jacob Johansen

Krister Meyersahm - hvad med alle de virksomheder som er blevet tvangslukket pga. corona, de burde da, i hvertfald moralskt set, have deres del af det beløb som staten samlet giver til corona-ramte virksomheder.

Georg Kallehauge

Den største dumme bøde udbetalt nogensinde, måske af angst for en rigsretssag. Et held for minkavlerne midt i en periode, hvor branchen som sådan var ved at afvikle sig selv, de må ligge og grine endnu.