Analyse
Læsetid: 7 min.

Her er historien om et folketingssvar fra Inger Støjberg, som faktisk ser ud til at være korrekt

Adskillige gange gav Inger Støjberg ifølge Instrukskommissionen Folketinget ’urigtige og misvisende’ oplysninger om adskillelsen af asylpar. Til gengæld er et svar, som hun selv har taget afstand fra, ifølge kommissionen helt korrekt. Og det er måske meget sigende
På baggrund af Instrukskommissionens vurderinger må man antage, at nogenlunde følgende er sket: Første gang Inger Støjberg skulle svare Folketinget i sagen om asylparrene, fortalte hun sandheden om den undtagelsesfri adskillelse. Men sandheden viste sig at udgøre et alvorligt forklaringsproblem for hende. For som Ombudsmanden slog fast, var den undtagelsesfri adskillelse ulovlig.

På baggrund af Instrukskommissionens vurderinger må man antage, at nogenlunde følgende er sket: Første gang Inger Støjberg skulle svare Folketinget i sagen om asylparrene, fortalte hun sandheden om den undtagelsesfri adskillelse. Men sandheden viste sig at udgøre et alvorligt forklaringsproblem for hende. For som Ombudsmanden slog fast, var den undtagelsesfri adskillelse ulovlig.

Ida Marie Odgaard

Indland
5. januar 2021

Inger Støjberg gav i flere tilfælde Folketinget misvisende oplysninger i sagen om den ulovlige adskillelse af asylpar.

Det er en af konklusionerne i Instrukskommissionens delberetning. Og det er også en del af baggrunden for, at flere partier kræver en rigsretssag imod den forhenværende udlændinge- og integrationsminister, der nu har forladt sin post som næstformand i Venstre efter pres fra partiformand Jakob Ellemann-Jensen.

Men når man nærlæser den del af kommissionens beretning, der handler om den forhenværende udlændinge- og integrationsministers orientering af Folketinget, er en detalje slående: Det allerførste svar, som Inger Støjberg gav på de mange folketingsspørgsmål i sagen, har kommissionen ikke noget at udsætte på. Og det er ellers et svar, som Inger Støjberg, helt undtagelsesvist, selv har beskrevet som upræcist.

Men først til de forkerte oplysninger, som Folketinget fik fra den daværende udlændinge- og integrationsminister.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

@ Adskillige gange gav Inger Støjberg ifølge Instrukskommissionen Folketinget ’urigtige og misvisende’ oplysninger om adskillelsen af asylpar.@

Er vi ikke efterhånden der hvor vi godt må bruge ordet løgn? Hvis man har tid til at overveje sig svar nøje og er informeret om emnet man udtaler sig om kommer man ikke til at sige noget urigtigt eller misvisende, man lyver. Inger løj.

Peter Gløde, Herdis Weins, Pietro Cini, Carsten Wienholtz, Inge Lehmann, Gert Romme, Hans Larsen, Benjamin Bjerre og David Zennaro anbefalede denne kommentar

Ulækre spidsfindigheder i hendes bestræbelse på at fortælle hvordan par skulle opføre sig her.
Altså ingen soven arm i arm uha da!

Helle Walther

Hun kan have den holdning hun har, men hun skal lovgive efter loven og overholde den. Hun kunne bare have spurgt de unge selv, og så ladet værre med at bestemme over andre folks liv. Ville de adskilles kunne de blive det, og ville de ikke, så var det sådan, ingen var jo under 15,af de par der ankom. Og den ældste mand var 35.