Nekrolog
Læsetid: 4 min.

Hans hjerteblod var ikke at være chef

Jørgen Flindt Pedersen var en af de store fornyere af dansk tv-journalistik
Jørgen Flindt Pedersen var både chefredaktør for Det Fri Aktuelt og direktør på TV 2, men hans eftermæle i dansk mediehistorie er først fremmest hans tv-journalistiske nyskabelser både i tv-reportagen og som foregangsmand i den kritiske og undersøgende tv-dokumentarisme.

Jørgen Flindt Pedersen var både chefredaktør for Det Fri Aktuelt og direktør på TV 2, men hans eftermæle i dansk mediehistorie er først fremmest hans tv-journalistiske nyskabelser både i tv-reportagen og som foregangsmand i den kritiske og undersøgende tv-dokumentarisme.

Bjarke Ørsted

Indland
27. januar 2021

Journalist Jørgen Flindt Pedersen blev 80 år. Når titlerne chefredaktør eller forhenværende TV 2-direktør kommer i anden række, er det, fordi journalistikken stod først. Hjerteblod er titlen på Flindt Pedersens erindringsbog fra år 2000 – og hjerteblodet var ikke topstillingerne, men public service og journalistik. I den sammenhæng var hans sammenlagt 12 år i to chefstillinger tydeligvis både skuffende, men ikke mindst desillusionerende for ham.

De, der kendte Flindt – herunder undertegnede – er ikke i tvivl om, at han havde det sjovest og var mest lykkelig, da han i sin lange periode på DR (1967-87) moderniserede DR-udlandsreportagen som USA-korrespondent og sammen med Erik Stephensen modtog Cavlingprisen for at have skabt den moderne, kritiske og gravende tv-dokumentar. Bedst huskes den banebrydende Sidste stik om Mærsk, staten og spillet om Nordsøolien, som sendte chokbølger ind i både Mærsk-koncernen og regeringen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her