Coronavirus
Læsetid: 12 min.

Modstanden mod restriktionerne har mange ansigter. Og den ser ud til at vokse, jo længere tid pandemien varer

De fleste danskere bakker op om restriktionerne mod corona. Alligevel er modstanden mod coronahåndteringen vokset siden pandemiens begyndelse, og samtidig er den blevet mere og mere synlig i gadebilledet. Vi mennesker kan udholde meget, hvis vi oplever, der er en mening med det, siger en ekspert. »Men den følelse har forladt de milde modstandere«
Mette Bækgaard er aktiv modstander af regeringens coronarestriktioner, og det har kostet hende flere nære relationer, fortæller hun.

Mette Bækgaard er aktiv modstander af regeringens coronarestriktioner, og det har kostet hende flere nære relationer, fortæller hun.

Tobias Nicolai

Indland
23. januar 2021

»Frihed for Danmark. Vi har fået nok,« råber menneskemængden i kor. De omkring 250 mennesker holder fakler og skilte i hænderne. De er klædt i sort fra top til tå, for det er dresscoden til demonstrationen i København den 9. januar.

Men In Black kalder bevægelsen sig, og de demonstrerer mod det, de mener, er grundlovsbrud, enevældige magtbeføjelser og frihedsindskrænkende restriktioner skabt af regeringen under coronakrisen.

Mens mængden bevæger sig væk fra Rådhuspladsen og ned i gaderne omkring Strøget, farver deres romerlys himlen rød, og fyrværkeri eksploderer både på og over jorden. Da politiet blokerer for demonstranterne, udvikler det sig til voldelige sammenstød, og 18 bliver anholdt.

29-årige Patrick Jacobsen, som støtter Men In Black, fulgte demonstrationen fra sit hjem i Odense på tre-fire forskellige livestreams, fordi han selv var forhindret i at deltage. Siden corona kom til Danmark, har han været stærkt kritisk over for regeringens håndtering og de mange restriktioner, som, han mener, er »fuldstændig tåbelige«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Tjaeh.
Jeg er ked af at måtte sige det, men jeg er altså stadigvæk i live sikkert takket være regeringens indgriben og dermed nedlukningen af samfundet.
Ville jeg have det bedre hvis jeg eller min hustru eller os begge to var bukket under? Det ved jeg såmænd ikke.
Men det vil I åbenbart. Vorherrebevars. Gad vist om I også ligefrem ender med at blive voksne.

Marianne Vigenberg Møller, Nike Forsander Lorentsen, Randi Pedersen, Rikke Nielsen, Lillian Larsen, Kristian Spangsbo, Per Christensen, Benta Victoria Gunnlögsson, Ole Frank, Jannik Hansen, Jack Melchior, Søren Veje, Erik Nielsen, tove helbo, Kim Folke Knudsen, Dennis Tomsen, Elga Reschefski, Marianne Jespersen, Christen Bang-Madsen, P.G. Olsen, Eva Schwanenflügel, Maj-Britt Kent Hansen, Torben Bruhn Andersen, Hanne Ribens, Lisbeth Glud, Jesper Eskelund, Niels Bent Johansen, Arne Lund, Harry Esbensen, Kim Houmøller, Gitte Loeyche, Søren Cramer Nielsen, Lars Løfgren, Benthe Hurup, Peter Høivang, Henning Kjær, Benno Hansen, Hanne Larsson, John Andersen, Torben K L Jensen, Bent Nørgaard, Inge Lehmann, Bjarne Bisgaard Jensen, Mogens Holme, Anker Heegaard, Anne-Marie Krogsbøll, Steffen Gliese, Hans Larsen, Palle Jensen og Mette Møhl anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Efter læsning af denne artikel er der mange spørgsmål.
Men ét slår mig især:

Hvad sker der for et medlem af foreningen Jobcentrets Ofre, når hun pludselig støtter Nye Borgerlige???

Vi har åbenlyst et problem med både dannelse, uddannelse og ordentlig oplysning her i landet.

Og det hjælper absolut ikke på sagen, når politikerne ikke er ærlige, eller splitter befolkningen op i "os og dem".

Arne Albatros Olsen, Anne Øeby, Jesper Frimann Ljungberg, Jakob Trägårdh, Dorte Sørensen, Benta Victoria Gunnlögsson, Ole Frank, Jack Melchior, tove helbo, Bjarne Tingkær, Kim Folke Knudsen, Dennis Tomsen, Ole Henriksen, Marianne Jespersen, Maj-Britt Kent Hansen, Torben Bruhn Andersen, Ole Beckman, Fam. Tejsner, Arne Lund, Gitte Loeyche, ingemaje lange, Søren Cramer Nielsen, David Adam, Lars Løfgren, Benthe Hurup, Peter Høivang, Kurt Nielsen, Egon Stich, Torben K L Jensen, Inge Lehmann, Troels Ken Pedersen, Claus Mortensen, Lise Lotte Rahbek, Bjarne Bisgaard Jensen, Jette Steensen, Mogens Holme, Steen K Petersen, Anker Heegaard, Anne-Marie Krogsbøll og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Eva Schwanenflügel, der er jo folk, der tror, at ultraliberalisterne i Nye Borgerlige rent faktisk vil føre en politik, der hjælper de svageste; men politisk bevidsthed er der jo ikke tale om, og hun forlod jo også gruppen, hvor hun jo på enhver måde også ville gøre mere skade end gavn som en ubevidst 5. kolonne.

Ole Frank, Kim Folke Knudsen, P.G. Olsen, Torben Bruhn Andersen, Lisbeth Glud, Fam. Tejsner, Carsten Munk, Lars Løfgren, Peter Høivang, Kurt Nielsen, Eva Schwanenflügel, Inge Lehmann, Claus Mortensen, Anker Heegaard og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Det er utroligt, at der stadig er nogen, der mener, at vi vil komme hurtigere og lettere igennem epidemien ved at lukke op og slække på restriktionerne...

Hvornår forstår de, at jo mere effektivt vi lukker ned, jo længere ned, vi kan få tvunget smitten, inden vi begynder at genåbne, jo hurtigere kommer vi ud på den anden side - OGSÅ dem, som er trætte af restriktioner (det er vi jo allesammen)?

Jeg er ked af at sige det, men disse mennesker er jo til fare for alle andre...

Rikke Nielsen, Dorte Sørensen, Per Christensen, Maia Aarskov, Benta Victoria Gunnlögsson, Ole Frank, tove helbo, Bjarne Tingkær, Kim Folke Knudsen, Emil Davidsen, Hanne Ribens, P.G. Olsen, Torben Bruhn Andersen, Jesper Eskelund, Hans Larsen, Lisbeth Glud, Niels Bent Johansen, Fam. Tejsner, Kurt Birkedal, Harry Esbensen, Lillian Larsen, Carsten Munk, Søren Cramer Nielsen, Lars Løfgren, Benthe Hurup, Peter Høivang, Benno Hansen, Kurt Nielsen, Hanne Larsson, John Andersen, Eva Schwanenflügel, Inge Lehmann, Troels Ken Pedersen, Mogens Holme, Anker Heegaard, Janus Agerbo, Jeppe Milthers, Steffen Gliese og Per Kortegaard anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Er det sådan, folk synes, vi skal ende?

"Desperate mexicanere står i timelange køer efter ilt
Hospitalerne i Mexico City er så fyldte, at mange bliver tvunget til at bekæmpe coronavirus derhjemme"
ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/desperate-mexicanere-staar-i-timelange-koeer-efter-ilt/8438838

Rikke Nielsen, Ole Frank, Christa If Jensen, Bjarne Tingkær, Kim Folke Knudsen, Hanne Ribens, P.G. Olsen, Torben Bruhn Andersen, Lillian Larsen, Søren Cramer Nielsen, Benthe Hurup, Lars Løfgren, Peter Høivang, Kurt Nielsen, John Andersen, Eva Schwanenflügel, Inge Lehmann, Troels Ken Pedersen, Mogens Holme, Anker Heegaard og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Sådan er det, når segmentet af dum flittige rører på sig.

Ole Frank, Kim Folke Knudsen, Lars Løfgren, Kurt Nielsen, John Andersen, Inge Lehmann, Anne-Marie Krogsbøll, Anker Heegaard og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Anker Heegaard

Jeg tror ikke, at jeg i lødige vendinger, kan beskrive hvad jeg mener om denne gruppe af skeptikere, som hverken anerkender virus eller restriktioner, så det vil jeg afholde mig fra.
Jeg vil blot konstatere, at der stadig er brug for "Oplysning til borgerne om samfundet", som der i en fjern tid var et TV indslag der hed. Hold da op - jeg må huske at købe aktier i sølvpapirindustrien.

Rikke Nielsen, Carsten Munk, Ole Frank, Kim Folke Knudsen, Laurits Palo, Torben Bruhn Andersen, Hans Larsen, Lisbeth Glud, Benthe Hurup, Lars Løfgren, Peter Høivang, Kurt Nielsen, Hanne Larsson, Bent Nørgaard, Inge Lehmann, Anne-Marie Krogsbøll, Bjarne Bisgaard Jensen, Steffen Gliese og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Tak til avisen for trods alt at forsøge at formidle skeptiske, upopulære røster. Så kan man jo være enig eller uening, ligesom når f.eks Arzrouni kommer til orde i avisen, så man kan forholde sig til hans synspunkter.
Vi skulle nødig ende i en situation, hvor kun mainstream meninger må høres.

Hanne Utoft, Tajs Køngerskov, Kent Bajer, Louise Schou Drivsholm, René Arestrup, Morten Wieth, Therese Hagen, Rikke Nielsen, Jesper Frimann Ljungberg, Jakob Trägårdh, Per Christensen, Jørgen Greve, Estermarie Mandelquist, Christa If Jensen, Søren Veje, Anne Nielsen, Carsten Søndergaard, Kim Folke Knudsen, Bent Nørgaard, Dennis Tomsen, Christian De Thurah, Emil Davidsen, Elga Reschefski, Anna Louise Finck-Heidemann, Torben Bruhn Andersen, Ulla Søgaard, Lisbeth Glud, Hans Aagaard, Claus Mortensen, Fam. Tejsner, David Zennaro, Lillian Larsen, Anders Reinholdt, Peter Høivang, Christian Mondrup, Erik Fuglsang, Jens Illum, Kurt Nielsen, Hanne Larsson, Eva Schwanenflügel, Kevin Vilhelmsen, Malcolm McGugan og Anker Heegaard anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Ja, det er fint at få dem frem i lyset - det bliver deres synspunkter bare ikke mere spiselige af - de er stadig lige egoistiske. Eller reelt lette ofre for økonomiske interessers lobbyister....

Med deres uansvarlige omgang med epidemien tjener de præcist de interesser, som har mest interesse i at holde den igang: Medicinalindustrien! Den tjener styrende med penge lige nu, og har overhovedet ingen interesse i faktisk at bekæmpe den. Gullashbaroner!

Ole Frank, Denise Ellefsen, Niels Bent Johansen, Arne Lund, Benthe Hurup, Kurt Nielsen, Eva Schwanenflügel og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar

@krogsbøll

Det er vel ikke gået din næse forbi, at medicalindustrien tjener mange 100 milliarder på at producere vacciner til hele verdens befolkning?
Og når den holder op med at virke, så kan vi begynde forfra igen. Medicinal-industrien vinder uanset om man bekæmper virus eller ej.

Estermarie Mandelquist, Inge Lehmann, Lillian Larsen og Ture Nilsson anbefalede denne kommentar
Kevin Vilhelmsen

Det giver kun lidt mening at skrive her, dem der er med i de grupper læser formentligt ikke avisen. Men hvis i gør, kan i så ikke i det mindste henvende jer til nogle overlevere af Covid-19 og høre dem om 1) det var det samme som influenza 2) om de gerne ville have undgået det 3) om de synes vi skal droppe mundbind og vaccinen, 3) om der er enige i at restriktionerne skal lempes før vaccinerne virker? Jeg er sygeplejerske og behandler og plejer kræftpatienter uden eller med meget begrænset immunforsvar, de har stort set været isoleret i snart et år, dem er disse grupper en hån imod. Og jeg har to teenagere der gør alt have de kan for at bakke op om tiltagene i dele nok de vigtigste år i deres liv, 1G og 3G, hvor vi vist alle sammen kan huske have der foregik af karakterdannende begivenheder. Men de slås videre fro de svageste, og disse grupper er en hån imod dem, og alle deres afsavn, som de vel at mærke tager på sig i den tro og overbevisning at det gør perioden med samme afsavn kortere.

Amos Myatt, Nike Forsander Lorentsen, Randi Pedersen, Kjeld Pedersen, Rikke Nielsen, Per Christensen, Ib Gram-Jensen, Ditte Bjerregaard, Christa If Jensen, Jannik Hansen, Birgit Kraft, Inge Lehmann, tove helbo, Viggo Okholm, Kim Folke Knudsen, Morten Balling, Palle Bendsen, Denise Ellefsen, Elga Reschefski, Ole Henriksen, Marianne Jespersen, Anna Louise Finck-Heidemann, Maj-Britt Kent Hansen, Ole Beckman, Mogens Holme, Hans Larsen, Lisbeth Glud, Niels Bent Johansen, Fam. Tejsner, Harry Esbensen, David Zennaro, Lillian Larsen, Gitte Loeyche, Jeppe Bundgaard, Jane Nielsen, Naja Abelsen, Benthe Hurup, Lars Løfgren, Ruth Sørensen, Peter Høivang, Asger Jorsal, Eva Schwanenflügel, Brian W. Andersen, Steffen Gliese, Erik Fuglsang, Kurt Nielsen, Hanne Larsson og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Nej, det er ikke gået min næse forbi, Esben. Og nej - hvis vi lykkes med at slå epidemien ned med lavteknologiske løsninger som nedlukning og restriktioner, så er incitamentet til at satse på vacciner mindre.

Lige nu er vi fuldstændigt prisgivet medicinalindustrien - man satser ALT for meget på, at de skal løse pandemi-krisen, så de får ALT for meget magt. Det er i mine øjne idioti. Jeg er gå ind for vacciner, men de skal ikke erstatte, at vi gør alt, hvad vi kan, for at bekæmpe epidemien UDEN vacciner.

Og derudover tjener de jo også på diverse reelle eller indbildte medicinske behandlinger af corona. De har kronede dage, og det er alt for farligt at overgive så meget magt til folk, som faktisk tjener stort på epidemien.

Ole Frank, Lillian Larsen, Naja Abelsen, Eva Schwanenflügel, Lise Lotte Rahbek og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Kevin Vilhemsen: Tak for et smukt indlæg, jeg blev rørt. Hils dine to kloge børn, og sig tak for indsatsen.

Ole Frank, Christa If Jensen, Inge Lehmann, Kim Folke Knudsen, Palle Bendsen, Denise Ellefsen, Ole Henriksen, Fam. Tejsner, Lillian Larsen, Jeppe Bundgaard, Ruth Sørensen, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar
Janus Sølvsten

Tak til Information for denne artikel. Vi har desværre ventet alt for længe på at få disse synspunkter frem til debat. Alle de fordømmende kommentarer, som desværre er en del af debatten, kunne vi godt have været foruden. Det afholder sikkert mange, herunder også mig fra at dele vores overvejelser.

Jesper Andersson , Therese Hagen, Estermarie Mandelquist, ingemaje lange og Ture Nilsson anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Janus Sølvsten:
Jamen, HAR du nogen overvejelser? Hvis du ikke vil dele dem, er det jo svært for os andre at blive klogere.

Peter Marckwardt, Rikke Nielsen, Ole Frank, Inge Lehmann, Kim Folke Knudsen, Kurt Nielsen, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Kommentarsporet her illustrerer den splittelse, artiklen omtaler. Modstand forsvinder bare ikke, fordi man latterliggør dem med synspunkter, man finder latterlige, dårligt eller misinformerede eller usmagelige - snarere tværtimod.

Det er mig en evig kilde til undren, at mange af os er så glade for at blive bekræftet i vores egne synspunkter frem for, at vi interesserer os for at vinde dem over, som vi er uenige med. Den mekanisme gælder for begge lejre, som når en af de såkaldte skeptikere bliver sur på mig, fordi jeg ikke tror på eller gide lytte til podcasts om den med Bill Gates eller Agenda 21.

Kent Bajer, René Arestrup, Jesper Andersson , Therese Hagen, Anne Nielsen, Carsten Søndergaard, Christian De Thurah, Elga Reschefski, Jakob Bonde, Hans Aagaard, David Zennaro, ingemaje lange, Ture Nilsson, Benthe Hurup, Eva Schwanenflügel, Christian Mondrup, Erik Fuglsang og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

@Lykke
Skal medicinalindustrien nu have på hattepulden for at producere vacciner til hele verdens befolkning?

Er det et problem, at nogle (vel næppe alle?) succesfulde virksomheder i denne industri tjener penge ?

Skal vi forbyde denne industri i at forske, udvikle og producere vacciner med henvisning til, at det knageme også er for galt, at nogle af dem tjener penge på en pandemi ?

Niels Jakobs, Jørgen Munksgaard, Erik Karlsen, Inge Lehmann, Malte Nielsen, Kim Folke Knudsen, Elga Reschefski og Jakob Bonde anbefalede denne kommentar

At være imod regeringens ringe håndtering af epidemien har vidst ikke noget med konspirationer at gøre men med afmagt. Afmagt over hvor mange dårlige beslutninger statsapparatet kan præstere på så kort tid og antallet af panikløsninger.

Befolkningen er uden indflydelse og bliver ikke hørt. Nedlukninger og graden af disse vil kunne aflæses i befolkningens mentale helbred i lang tid fremover. Det samme i overdødelighed af en lang række sygdomme, herunder kræft. Opfattelse af jobusikkerhed kan give folk selvmordstanker hvorfor det er direkte farligt for befolkningen når en stor del ikke har nogen anelse om hvor længe deres arbejdsplads er lukket eller om den overhovedet åbner igen.

Der er masser af gode grunde til at være skeptisk overfor Mink-Mettes mange ordre (lovlige som ulovlige).

Kent Bajer, Jørgen Munksgaard, Jesper Andersson , Therese Hagen, Per Christensen, Chris Skovgaard, Ulla Søgaard, Hans Aagaard, Ture Nilsson og Naja Abelsen anbefalede denne kommentar
Finn Jakobsen

Problemet her er jo, at vi aldrig får Covid-19 trykket i bund, hvis halvdelen af befolkningen går ind for og respekterer restriktionerne, og den anden halvdel er imod restriktionerne og mange ved hel eller delvis 'civil ulydighed' giver fanfen i at overholde reglerne. Det er fint, at vi har frihed til at diskuttere og være uenige; men det er ikke fint, hvis vi også tager os frihed til at handle som vi vil.
Hvorfor mon vi egentlig har en færdselslov, der i det store og hele respekteres?

Niels Jakobs, Nike Forsander Lorentsen, Christa If Jensen, Jannik Hansen, Inge Lehmann, Steffen Gliese, Kim Folke Knudsen, Marianne Jespersen, Eva Schwanenflügel, Mogens Holme, Jesper Eskelund, Hans Larsen, Lisbeth Glud, Lillian Larsen, Anne-Marie Krogsbøll og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar
Henrik Petersen

Måske bidrager Corona-tvivlerne selv til splittelsen ved at kalde "de andre" for alt lige fra "facister" til "magtsyge"?

Inge Lehmann, Martin Mortensen, Jannik Hansen, Kim Folke Knudsen, Denise Ellefsen, P.G. Olsen, Eva Schwanenflügel, Mogens Holme, Hans Larsen, Lisbeth Glud, Lillian Larsen, Erik Fuglsang, Bent Nørgaard og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Tvivlerne, som ikke vil overholde restriktionerne, og som direkte kæmper imod dem, må forstå, at det af dem, som gerne vil bekæmpe epidemien, og som føler sig direkte i fare pga. smitten - enten dem selv eller deres kære - opleves som, at tvivlerne sparker til andre mennesker, og bringer deres liv i fare. Når man sparker til andre mennesker og bringer deres liv i fare, må man være forberedt på, at der bliver sparket igen i en eller anden form.

Det er jo ikke bare - som i så mange andre situationer - et spørgsmål om ikke a være enige - det er for mange mennesker et spørgsmål om liv og død, og det ville være meget mærkeligt, hvis ikke det fremkaldte kraftige reaktioner. Tvivlerne reagerer jo kraftigt på at blive presset på det, de opfatter som deres rettigheder og livskvalitet - så tror da pokker, at andre reagerer kraftigt, når det direkte er deres liv og helbred, det handler om.

Man kan ikke tillade sig at være en sart mimose, når man vælger at blæse på andre menneskers liv og helbred, og sparke til DERES rettigheder til at kunne færdes nogenlunde trygt i samfundet - noget, som indsatsmodstanderne igennem et år nu har saboteret muligheden for. For jeg vil sige det direkte: Hvis ALLE faktisk overholdt alle restriktioner, ville vi ikke være i denne situation nu. Det er præcist dem, som hele tiden har brokket sig, og har sneget sig uden om restriktionerne og hensynet til andre, som er skyld i, at vi ikke har epidemien under kontrol. Så det er løn som forskyldt for deres vedkommende, at de har mistet noget af deres frihed og livskvalitet - det er det til gengæld ikke for alle dem, som af al magt har kæmpet for at få smitten ned med nakken.

"Vi mennesker kan udholde meget, hvis vi oplever, der er en mening med det, siger en ekspert. »Men den følelse har forladt de milde modstandere«"

Jeg kunne godt tænke mig at få uddybet, hvad det handler om, hvis man ikke mere oplever en mening med restriktionerne?

Amos Myatt, Inge Lehmann, Niels Jakobs, Mikael Benzon, Steffen Gliese, Rikke Nielsen, Per Christensen, Søren Veje, Bjarne Tingkær, Kim Folke Knudsen, Eva Schwanenflügel, Mogens Holme, Niels Bent Johansen, Lillian Larsen, Finn Jakobsen og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar

"Hvordan man kontrolere masserne? Det er nemt nok, man skaber bare en frygt, reel eller indbildt, det er lige meget. Når tilstrækkelig mange er blevet bange nok, vil de vende sig imod dem der ikke er, og udskamme dem som 'Usolidariske'. På den måde lade man befolkningen kontrolere hinanden på statens vegne." Citat Herman Goering

Rune Stilling, Jesper Andersson , Therese Hagen, Estermarie Mandelquist, Jens Ole Mortensen, Carsten Søndergaard, Finn Thøgersen, Ulla Søgaard og Ture Nilsson anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Kim Larsen:

Er du corona-benægter? Tror du ikke på, at corona findes, eller tror du bare ikke, at det er så farligt? Eller er du bare ligeglad med dem, det går ud over?

Martin Mortensen, Steffen Gliese, Inge Lehmann, Kim Folke Knudsen, Mogens Holme og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

Anne-Marie Krogsbøll

>Er du corona-benægter?

Nej det er jeg ikke. Det er debatudskamningen jeg opponere imod. Jeg er overbevist om at corona findes og er alvorlig. Om den er så alvorligt som vi for at vide i medierne, er jeg lidt mere tvivlende over. Der er store omkostininger ved at få sygdommen, ja- men der er også store omkostninger ved at stoppe for behandling af andre sygdomme (e,i, kræftscreeninger specielt, men utallige andre behandlinger, som nu er udskudt/aflyst).

> Eller er du bare ligeglad med dem, det går ud over?

Godt eksempel på debat udskamning, tak for at du udstiller det så åbenlyst. Lad os vende den om- er DU bare ligeglad med de kræft patienter, det går ud over (at de ikke bliver diagnosticeret i tide)?

Og inden du beskylder mig for noget andet: Jeg er heller ikke modstander af 'restriktioner'. Jeg mener bare at de kunne gøres langt mere målerettet og dermed mindre omfattene end de gør idag.

Tajs Køngerskov, Rune Stilling, Jesper Andersson , Therese Hagen, Jesper Frimann Ljungberg, Jakob Trägårdh, Per Christensen, Ture Nilsson, Carsten Søndergaard, Werner Gass, Ulla Søgaard, Hans Aagaard og Jens Illum anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Ok, Kim Larsen - så giv et bud, på, hvordan vi mere målrette og mindre omfattende kunne opnå samme smittedæmpende effekt.

Og hvis du nu havde været lidt mere gavmild med din opfattelse i den første kommentar, som ikke var andet end stemplende og udskammende overskrifter, så havde jeg ikke behøvet gætte mig til dine holdninger...

Niels Jakobs, Martin Mortensen, Steffen Gliese, Rikke Nielsen, Inge Lehmann, Kim Folke Knudsen, Eva Schwanenflügel og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

PS, Kim Larsen: Der er jo altså en del, som faktisk ER fløjtende ligeglade med dem, det går ud over, og som siger det ret direkte: Det er jo bare de gamle og syge, der dør....

Godt, hvis du ikke hører til der, men jeg er jo altså ikke tankelæser....

Martin Mortensen, Steffen Gliese, Inge Lehmann, Kim Folke Knudsen, Eva Schwanenflügel og Mogens Holme anbefalede denne kommentar

>Ok, Kim Larsen - så giv et bud, på, hvordan vi mere målrette og mindre omfattende kunne opnå samme smittedæmpende effekt.

Man kunne gøre som i Sydkorea og Taiwan, hvor sårbare og smittede isoleres (Ja, også med tvang om nødvendigt) og ikke hele samfundet. Korrekt- det vil ikke give helt den samme 'smittedæmpende effekt', som en total nedlukning, men smitteoverføring fra unge og/eller raske (ikke symptomatiske), er yderst begrænset og står efter min mening, ikke mål med omkostningerne. Hvis nogen tror at vi nogen sinde slipper af med corona, så tager de altså fejl. Den mutere, som alle andre coronavirus (e.i. almindelig forkølelse), alt for hurtigt og er her for at blive.

>Godt, hvis du ikke hører til der, men jeg er jo altså ikke tankelæser....

Det er der vist ingen af os der er. Jeg var eks. ikke klar over at jeg 'udskammede' dem der udskammer:)

P.S. Jeg er selv i risiokogruppen og VIL modtage vaccinen, hvis jeg skulle få den tilbudt. Omvendt vil jeg IKKE tro at det beskyttede mig synderligt meget.

Anne-Marie Krogsbøll

Tak for svar, Kim Larsen.

1. Det er så dit bud - vi er mange, som mener, at det er umuligt at beskytte de sårbare ordentligt, når smittetrykket i samfundet er højt. Og som du selv er inde på, så vil det ikke have samme smittedæmpende effekt - og da virus muterer mere, jo flere smittede der er, vil den tilgang gøre os meget, meget udsatte for, at der kommer endnu farligere varianter - som vil gøre det endnu sværere at beskytte de sårbare (giv gerne dit bud på, hvordan det faktisk kan lade sig gøre).

2. "men smitteoverføring fra unge og/eller raske (ikke symptomatiske), er yderst begrænset "
Det må du gerne dokumentere...

3. Jeg opfattede dit Göring-citat som stemplende og udskammende... og det var i hvert fald meget lidt oplysende ift. hvad dine holdninger faktisk er, udover at du opfatter restriktioner som totalitære (går jeg ud fra). Det er de selvfølgelig også, hvis det er FOR MANGE restriktioner - men lige nu er vi i et kapløb med tiden og virussen, hvor vi i forvejen er konstant bagud. Det er så det, du og Göring opfatter som overdreven skræmmekampagne med skumle politiske formål, men i mine øjne er det svært at opfatte situationen på anden måde end meget alvorlig: Varianter, som bliver stadig mere smitsomme og mindre vaccinefølsomme og mere dødelige - og som vi kun med nød og næppe kan holde i skak (hvis vi overhovedet kan det) med de nuværende restriktioner.

Martin Mortensen, Jørn-Erik Rasmussen, Steffen Gliese, Inge Lehmann, Søren Veje, Kim Folke Knudsen, Eva Schwanenflügel og Mogens Holme anbefalede denne kommentar

Selvfølgelig er vi nødt til at begrænse smittespredningen af COVID-19 om ikke andet for at glatte kurven ud og undgå, at sundhedsvæsnet bryder sammen. Men derfor kan man jo godt mene, at de danske - og mange andre landes - restriktioner er unødvendigt vidtgående.

Efter sommerferien sagde Mette Frederiksen ret klart, at en ny nedlukning som den i foråret ikke var relevant igen. Men alligevel endte det med, at stort set alle forårets restriktioner blev genindført før jul. Den eneste forskel er, at børnehaver og vuggestuer stadig er åbne, men til gengæld er butikkerne lukket, med mindre de sælger fødevarer eller medicin.

Og var alt det virkelig nødvendigt? Det soleklare svar er "nej". Både Sverige og Schweiz har bevist, at man sagtens kan få smittespredningen under kontrol med en kombination af langt mindre omfattende restriktioner kombineret med vejledning af befolkningen. I Sverige toppede antallet af indlagte omkring 5. januar og er siden faldet cirka 25%. Det er stort set identisk med udviklingen i det "nedlukkede" Danmark.

Rune Stilling, Therese Hagen, Daniel Holdt, Jakob Trägårdh og Kim Larsen anbefalede denne kommentar
Mads Kjærgård

Jo men det med at være i live? Er det sådan, at vi vælger at være i live for enhver pris? Jeg sige, at man blot behøver at lægge en analyseramme indover narrativet og man kan kun komme til et resultat! Prøver man med en cost/benefit analyse havner man samme sted. Der er et hul i muren, en sprække i historien. Men som med jøder, hekse og jordens placering i universet, så render pøblen som altid med den hele vind og de enkelte, der tør, må stå modigt imod. Det så vi med jøderne under besættelsen, det officielle Danmark udleverede dem til tyskerne, flertallet samarbejdede og kun et lille modigt mindretal turde tage kampen op. Skam få Information, at de ikke tager kampen op og finder sandheden i det her! "So we can work the problem," men det er ikke det, det handler om vel? Mere om borgerkontrol og inddragelse af frihed. Og nej, jeg tror ikke på Bill Gates eller 5G, der er rigeligt med huller i narrativet på det her tidspunkt. Men folk har lukket helt af, gad vide om de en dag igen, forlyster sig med at klippe håret af uskyldige piger og tage modstandsbind på? Og ja ja, vi skal nok lade os vaccinere, men det fjerner jo ikke restriktionerne vel, burde det ikke få en til at tænke?

Daniel Holdt, Ture Nilsson og Carsten Søndergaard anbefalede denne kommentar

Anne-Marie Krogsbøll

Jeg er lidt presset for tid, så jeg vil nøjes med dit spørgsmål 2 her. Jeg vil vende tilbage senere med resten (specielt punkt 3 som jeg finder er kernen i denne diskussion).

>2. "men smitteoverføring fra unge og/eller raske (ikke symptomatiske), er yderst begrænset "
Det må du gerne dokumentere...

Det kunne jeg godt, og du kunne sikkert finde masser af eksempler på det modsatte. Problemet her er at man efterhånden ikke kan tro på noget i disse tider (og nogle vil bare ikke). Noget er fup, andet er spind, noget trejde er forskere der fedter for bevilliger med PC konklusioner. Det meste er bare (over) forsimplet og sensationaliceretet af uvidene journalisterne. Hvor mange her læser de originale forsknings artikler? Den slags er svært og enormt tidskrævende og derfor lader vi journalisterne 'forklare' os konklusionerne. På trods af at de hverken er bedre til fortolke dem eller mere troværdige (oftes det modsatte) end vi selv er.

Så jeg foretrækker argumenter istedet for en masse link. Her er lidt basal lærebogs virulogi; så kan du selv danne dig en mening og behøver ikke tror på mig. En virus kan IKKE sidde på din hånd eller en anden overflade og formere sig. Bakterier kan, men ikke virus, de SKAL ind i en celle for at kunne det. Det er når en smittet person er symptomatisk og hoster og snotter, at han/hun spreder virus i spandevis. Det er netop derfor corona virus forårsager disse syptomer- for at sprede sig selv. Hvis en person er usyptomatisk, betyder det at det ikke er lykkedes virusen særlig godt og holdes nede af immumforsvaret. Dermed vil den mængde virus, der kan komme ud af sådan en person, være stærk begrænset (i størrelsesordenen <5% af hvad en person med symptomer kan).

Bemærk her at jeg IKKE skrive, at man IKKE kan smitte som usymptomatisk. Jeg skriver at smittefaren fra en sådan person er lille.

Rune Stilling, Daniel Holdt, Jesper Frimann Ljungberg, Per Christensen, Ture Nilsson og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar

Patricks største problem er vist at han ikke kan komme ned på det lokale fitness center - det er jo det han nævner først, så det må jo betyde alverden for ham. Motion kan nu ellers klares på mange måder. Ved denne årstid er lange cykel- og løbeture at anbefale. Det kan give masser af sved på panden, høj puls og så klarer det hjernen, og det kan de konspiratoriske corona-skeptikere godt have brug for.
Det er muligt, at Patrick ikke vil være politisk og mener at højre og venstre er et fedt. Den slags folk ender altid ude på højrefløjen, hvor de fleste coronaskeptikere holder til Fx. Vibeke Manniches "frihedsbevægelse". Hun er jo en del af det fremmedhadende segment - Hedegård-slænget mv.

Randi Pedersen, Steffen Gliese, Henning Kjær, Carsten Munk, Inge Lehmann, Søren Veje, Erik Nielsen, Lillian Larsen, Marianne Jespersen, Eva Schwanenflügel, Mogens Holme, Anne-Marie Krogsbøll, Lisbeth Glud, Hans Larsen og Ruth Sørensen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Ulla Nygaard, du tegner billedet af en befolkning, der er fuldkommen magtesløs overfor de tildragelser, livet måtte byde på.
Jeg kan nu heller ikke kende dit billede af f.eks. behandlingen af andre sygdomme, hvor der i min nærmeste familie har været flere tilfælde, og hvor der har været tale om en nænsom og efter omstændighederne tilpasset behandling.
Vi lever i et samfund, hvor folk i langt højere grad end i noget andet land kan glæde sig over at blive grebet og hjulpet, når katastrofen indtræffer - og om ikke i alle tilfælde på kort sigt, så i det lange løb.

Rikke Nielsen, Lillian Larsen, Carsten Munk, Inge Lehmann, Kim Folke Knudsen, Ruth Sørensen, Marianne Jespersen, Eva Schwanenflügel, Mogens Holme og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Ib Christoffersen

Dejligt med samfundsnedlukket. Mindre forbrug. Restaurant er flyttet hjem i stuen og der drikkes Fleggaard øl. Fittness er skiftet ud med MTB i skoven og cykel istedet for dieselbilen. Indkomsten er drønet i vejret. Eneste ulemper er det manglende demokrati og så udlandsferierne. Demokratiet forventer jeg er tilbage efter folketingsvalget 2027, mens udlandsferierne starter 3. april :)

Peter Høivang

@ Kim Larsen

Jeg er nysgerrig på din påstand om at kræftscreeninger er aflyst, hvor har du hørt det?

Inge Lehmann, Kim Folke Knudsen, Steffen Gliese, Ruth Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Anne-Marie Krogsbøll

>og da virus muterer mere, jo flere smittede der er,

Det er rigtigt, men denne virus vil mutere galloperende uanset hvad. Og det der virkelig sætter gang i en mutations rate, er mere det evolutionære press. Hvilket faktisk skulle betyde at mutations raten vil tvinges op jo mere vi vaccinere.

>vil den tilgang gøre os meget, meget udsatte for, at der kommer endnu farligere varianter

Hvad farlige varianter angår, så bare vent til den begynder at gå på svin (dem er der vel 20-30 gange flere af i DK end der er mennesker). Det undre mig faktisk at det ikke er sket endnu, eftersom svin- fysiologisk og anatomisk- ligner mennesker en helvedes masse mere end Mink gør. Det kan godt være at jeg har lidt af en sølvpapirshat på her, men det ville ikke undre mig om det allerede var sket.

>3. Jeg opfattede dit Göring-citat som stemplende og udskammende og det var i hvert fald meget lidt oplysende ift. hvad dine holdninger faktisk er, udover at du opfatter restriktioner som totalitære (går jeg ud fra).

Jamen det var jo også meningen! Altså ikke det med at udskamme, men du har da helt ret i at jeg opfatter restriktionerne som værende en totalitær glidebane. Historien fortæller os at magthave generelt er gode til at tiltage sig magt, men yderst tilbageholdende med at afgive den igen. Og det har ikke noget med partifarve at gøre her- om det var Mette, Ellemanden, Pape eller Skipper, der sad på magten, tror jeg sgu ikke ville gøre nogen forskel.

>men lige nu er vi i et kapløb med tiden og virussen, hvor vi i forvejen er konstant bagud.

Det mener jeg så er at male fanden på væggen. Pandemien har varet snart et helt år og alligevel er dødsraten for 2020 faktisk LAVERE end for 2019. (Kilde Danmarks statestik). Det kan så selvfølgelig netop vaere afhjulpet på grund af restriktionerne, men det ligner altså ikke menneskehedens undergang.

>Det er så det, du og Göring opfatter som overdreven skræmmekampagne med skumle politiske formål,

Göring ville sikkert syntes det var helt fint, men det er korrekt at jeg mener krisen er bevist overdrevet. Mens vi ikke har hørt om andet end Corona (og Trump) i de sidste 10 måneder, er der sket voldsomme politiske ændringer overalt og er blevet ignoreret af pressen. Et eksempel er de groteske traktat/grundlovs-stridige ændringer i forbindelse med EUs budget. Noget som IKKE engang er holdt hemmeligt, men få af os alligevel har hørt om. Ting der ville have udløst et ramaskrig, hvis ikke vi kun havde haft øje for corona.

>men i mine øjne er det svært at opfatte situationen på anden måde end meget alvorlig:

Bemærk venligst at jeg IKKE siger, at situationen ikke er alvorlig, men det forhindre ikke politikkere i at spinde guld på den. Nu brød du dig ikke om mit Göring citat, men måske dette siger dig mere?
”Man må som politikker aldrig undlade at udnytte en god krise!” Citat: Winston Churchill.

René Arestrup, Rune Stilling, Daniel Holdt, Per Christensen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Der er desværre også mange vaccineskeptikere på plejehjemmene:

www.nyheder.tv2.dk/2021-01-23-bekymring-over-vaccineskepsis-hos-ansatte-...

Hvilket i særdeleshed er uheldigt, da flere plejehjemsledere nøder de ansatte til at komme på arbejde selvom de har symptomer, eller er nær kontakt til en smittet:

www.tv2lorry.dk/lorryland/chefer-beder-plejepersonale-med-symptomer-om-a...

Måske derfor er over 100 plejehjem i København nu ramt af Covid, heraf foreløbig to med den engelske variant, der smitter 50% mere, og ifølge de britiske sundhedsmyndigheder muligvis er 30% mere dødelig:

www.tv2lorry.dk/lorryland/over-100-plejehjem-i-hovedstadsomraadet-ramt-a...

Her er altså en tydelig årsagssammenhæng, man skal være mere end dumstædig for at afvise.

Inge Lehmann, Kim Folke Knudsen, Steffen Gliese, Lillian Larsen og Christen Bang-Madsen anbefalede denne kommentar

@ Peter Høivang

>Jeg er nysgerrig på din påstand om at kræftscreeninger er aflyst, hvor har du hørt det?

Aflyst, eller i hvert tilfælde udskudt.
https://www.cancer.dk/nyheder/sundhedsvaesenet-maa-tilbage-paa-sporet/

Anne-Marie Krogsbøll

Kim Larsen:

Mer udførligt svar i morgen, men lige kort:
"Jamen det var jo også meningen! Altså ikke det med at udskamme, "..

Ja, der kan man jo så se, hvor forskelligt sådanne udsagn kan opfattes af afsender og modtager...I mine ører lyder det udskammende, at du sammenligner bekymring for coronaepidemien med, at man har ladet sig manipulere af folkeforførere med skumle formål...men det var altså ikke det, du mente?

Mht. dit tidligere bud vedr. de sårbare grupper: Jamen, jeg er da helt med på at man skal gøre det betydeligt bedre der - det er skandaløst, at der ikke er styr på det. Så lad os få rettet op på det - og når så smitten ER elimineret i de grupper, SÅ først kan man begynde at overveje genåbning andre steder.

Og mht. at male fanden på væggen: Det er så din opfattelse - men målestokken for, hvornår vi skal være meget bekymrede, og sætte hårdt ind, skal vel ikke være menneskehedens undergang?

Steffen Gliese, Mogens Holme, Inge Lehmann, Kim Folke Knudsen, Lillian Larsen, Ruth Sørensen, Christen Bang-Madsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

I Brasilien har de nu i storbyen Manaus, der ellers blev erklæret flokimmun, en ny bølge af coronavirus.
Folk dør af iltmangel fordi sundhedsvæsenet er kollapset.
Og det er alle aldersgrupper.

Det viser sig at være en ny mutation, der kan inficere de, som allerede har haft sygdommen med den oprindelige variant af virus.

Og der er slet ikke nok vaccinerede, for Brasiliens præsident, Jair Bolsonaro, er selv vaccineskeptiker, og modarbejder udrulningen af vacciner til befolkningen.

Vaccineskeptikerne ved ikke nok om, hvor farligt det er når virus får lov til at mutere.
Vi risikerer, at der kommer en variant, som vaccinen ikke dækker, der spreder sig som mæslinger, og som er meget mere dødelig.

Jo flere der får coronavirus, jo mere muterer den.

www.nyheder.tv2.dk/udland/2021-01-23-laegerne-troede-millionby-havde-flo...

Steffen Gliese, Rikke Nielsen, Mogens Holme, Inge Lehmann, Kim Folke Knudsen, Lillian Larsen, Ruth Sørensen og Christen Bang-Madsen anbefalede denne kommentar
Christen Bang-Madsen

Det generelle billede af sk. coronamodstandere (altså dem, der med åbne arme i åbent samfund giver corona frit spil) synes mig ud fra nærværende at være
- man er højresnoet
- maner mindre dannet
- man er mindre uddannet
- man tilhører ingen uddannet elite
og man vil jo være medbestemmende også om, hvad der er sandt og fake
og vi har jo et demokrati
men: De' er æder mæh'me u'hyg'li' do!

Hanne Haarup, Egon Stich, Inge Lehmann, Kim Folke Knudsen, Steffen Gliese og Palle Jensen anbefalede denne kommentar
Peter Høivang

@ Kim

Tak for svar. Jeg spurgte, da 3 i min familie har fået konstateret kræft i det seneste år og alle er blevet behandlet i pakkeforløb og indenfor den garanteret tidsramme.

Derudover arbejder jeg selv i sundhedsvæsenet og har absolut ingen viden om udskudte kræftforløb, garanterne gælder som altid.

Det du linker til, er en relevant bekymring fra kræftens bekæmpelse, som er meget godt beskrevet i dette citat fra artiklen "Han udtrykker bekymring for, om kapaciteten til kræftbehandling er tilstrækkelig, når de patienter, der i coronatiden har holdt sig tilbage, igen går til læge".

Folk der bør gå til lægen gør det som regel, men nogen er blevet mere tilbageholdende, desværre.

Så når du påstår at folk ikke får tilbudt kræft screening/behandling, så er det ikke rigtigt og det er et farligt rygte at sætte igang, som yderligere kan påvirke folk til ikke at gå til læge med mistanke om kræft.

Amos Myatt, Brian W. Andersen, Morten Wieth, Steffen Gliese, Rikke Nielsen, Marie Jensen, Finn Jakobsen, Mogens Holme, Inge Lehmann, Kim Folke Knudsen, Kurt Nielsen, Lillian Larsen, Ruth Sørensen, Eva Schwanenflügel og Christen Bang-Madsen anbefalede denne kommentar
Emil Davidsen

@Kim Larsen
Du skriver vi kunne gøre som Taiwan og Sydkorea. Det synes jeg er en rigtig go idé. Hvad du måske lige skal huske i den sammenhæng er at samme 2 lande reageret pænt hysterisk og prompte helt tilbage i marts 2020, har en befolkning som ikke skulle igennem en længere kultur opdragelse for at bærer masker, har slået prompte og hårdt ned på ethvert opstået udbrud, størrelsen næsten uafhængigt, samt indført langt langt strengere rejseforordringer end vi har. De behøvede ikke lærer det på den hårde måde at den BILLIGSTE måde at reagere på en ny Corona-virus på er den hysteriske måde.
På trods af at begge stater, pga. deres hysteriske håndtering, har tæt på nul smittede i deres lande så isolere de STADIG deres sårbare. De har sele på sele.

Udenfor "Asien" er alle vi andre så igang med at betale i dyre domme for samme lærepenge, fordi, det måske ikke var nødvendigt altså, den teoretiske mulighed for at det hele bare var lidt harmløs influenza kunne eksperterne jo ikke udelukke og derfor måtte den mulighed selvfølgelig lige afprøves...
At asymptomatiske ikke smitter særlig godt er både rigtigt og forkert. Problemet her er at det der kvalificere en person til at være asymptomatisk ikke er om de hoster lidt og er snottet. Folk har en tendens til at underdrive eller "glemme" deres milde symptomer nå de finder ud af at de er smittede, bl.a. som en psykologisk "selvforsvars" mekanisme, dette skævvrider data'en. En engelsk undersøgelse blandt deres sundhedspersonale, der løb fra i foråret til december, og hvor de blev fuldt tæt/målbart, viste at kun ca 25%* var asymptomatiske. Dette tal er væsentligt lavere end de estimater der ellers normalt florerer og har floreret angående samme.

*Tal er efter hukommelse, så lige forbehold for lidt +-, men, intet der rykker på pointen efterfølgende.

Steffen Gliese, Marie Jensen, Mogens Holme, Inge Lehmann, Anne-Marie Krogsbøll, Kim Folke Knudsen, Eva Schwanenflügel, Peter Høivang og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar
Morten Balling

Jeg linkede i anden tråd til denne video fra marts 2020, som visuelt (på suveræn vis) forklarer hvordan smitte spreder sig, hvordan man modellerer en pandemi, hvorfor få rejsende kan være katastrofalt, hvorfor track'n'trace er smart, hvad der sker hvis vi alle mødes i supermarkedet eller i kontorlandskabet.

youtu.be/gxAaO2rsdIs (marker, højreklik, gå til url)

Per Christensen, Eva Kjeldsen, Inge Lehmann, Anne-Marie Krogsbøll og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Morten Balling:
"Hvorfor få rejsende kan være katastrofalt"???

Anne-Marie Krogsbøll og Kim Folke Knudsen anbefalede denne kommentar
Morten Balling

@Eva Schwanenflügel

Se videoen :)

Jeppe Lindholm

Nogen tog deres sut da de var lille. Et eller andet må jo have udløst den her trodsighed.

Mogens Holme, Inge Lehmann og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
christen thomsen

Et glimrende eksempel på, at trumpismen ikke kun bliver et amerikansk fænomen. Her har man nogle 'tvivlere' på, at medier og politikere fortæller 'sandheden'. Dem der skal der nok komme flere af. De kan jo så stemme et eller andet parti til magten, der snakker dem efter munden.

Inge Lehmann, Anne-Marie Krogsbøll, Kim Folke Knudsen, Steffen Gliese og Peter Høivang anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Efter corona krisen er slut engang begynder de samme mennesker sikkert med at demonstrere mod tiltag mod klimaforandring. For det er ikke sagen der tælle. Det er kun det at være imod og skabe ballade. En flok, som føler sig tilovers og har et behov for at vise de er noget ved musikken. Den lille narcissisme så at sige. Små selv iscene satte Trumper tumber skabt af overforkælelse og en misforstået "jeg" opfattelse, som ikke holder. Små prinser og prinsesser.

De trænger til en gang udskæld af Thomas Blachman som de talentløse i X-Factor fik det på DR i sin tid.

Egon Stich, Steffen Gliese og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

@Demonstrationer

Jeg forstår ikke de mennesker for mig at se lever de i en farlig virkelighedsflugt en fornægtelse af virkeligheden. Jeg må vælge at stole på Lægevidenskaben på vores dygtige virologer, for ellers ville jeg ikke kunne gå til læge, hvis jeg blev syg.

Jeg forstår ikke forestillingen, om at Mette Frederiksen skulle stå i ledtog med et komplot, hvor COVID19 er skabt for at tage magten på hele Jordkloden. Menneskets sind er fyldt med forestillinger og fantasier, men det her overgår min forstand og dømmekraft. Jeg er ikke Socialdemokrat, men jeg har tillid til vores Statsminister og tillid til vores Regering at de gør det bedst mulige i denne krise uden lige siden 1945.

Jeg kan ikke leve med tanken om at al politik er gennemsyret af mistillid, det må være muligt at være fair politisk uenig men at vi kan føre en ærlig og fornuftig debat uden at tilsvining skal være drivkraften. Var det ikke det som som den forhenværende Præsident Donald Trump skabte med hans 4 år i USA.

Hensynet må være uanset hvor meget en person selv føler sig hævet over COVID19, så koster det meget lidt opofrelse, at tilslutte sig restriktioner, som redder et menneskeliv mange menneskeliv.

For 80 år siden var briterne udsat for tyske terrorbombardementer nat efter nat over de britiske byer. Almindelige mennesker måtte om dagen arbejde op til 12 timer for at holde våbenfabrikkerne produktionen af Spitfires og Hurricane maskiner oppe. Mænd og sønner sad i de jagerfly, som vågede over det engelske luftrum og beskyttede befolkningen på Jorden mod de endeløse tyske luftangreb på civilbefolkningen. Når arbejdsdagen på de 12 timer var ovre gik til det hjem til en mørkelagt bolig for at passe familien børnene hvis ikke de var evakueret ud på landet fjernt fra forældre og slægtninge. Kvinder og mænd mødte op når mørket sænkede sig og sirenernes hylen varslede de tyske flys ankomst og nye bombenætter. De mødte op ved brandstationer i de frivillige korps, som under angrebene cyklede rundt i byen og meldte hvor der var brande, hvor bygninger var styrtet sammen, så redningsindsatsen for at redde mennesker ud i live kunne iværksættes hurtigst muligt.

På en eller anden måde bliver de 80 år mellem den gang og nu et symbol for i dag kæmper briterne en ligeså voldsom kamp om at begrænse smitten den usynlige fjende, som matrer samfundet og som nu har kostet 97.000 mennesker livet i GB. Men i dag står I ikke alene englændere, walisere, skotter, nordirere, irere og alle de andre folkeslag som for 80 år siden holdt Adolf Hitler og hans terrorregime stangen. I dag er det hele Jordklodens befolkning som må yde en indsats for at få denne forbandede pandemi ned med nakken en gang for alle.

Så vi igen kan leve uden frygt for vort liv og andres liv uden frygt for sygdommens invaliderende virkning og uden frygt for at skulle leve i årevis i indespærring og isolation.

VH
KFK

Hannibal Knudsen, Martin Mortensen, Jørn-Erik Rasmussen, Poul Erik Pedersen, Mogens Holme, Inge Lehmann, Anne-Marie Krogsbøll, Søren Veje, Erik Fuglsang, Jeppe Lindholm og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Sider