Podcast
Læsetid: 2 min.

Podcast: Klimaduksen Danmark ved ikke nok om det grønne

Danmark har et for smalt og ukoordineret vidensgrundlag i den grønne omstilling, og det gør det sværere for uvildige eksperter at udfordre den førte klimapolitik. Det fortæller professor Jens Hoff om i denne uges afsnit af Informations klimapodcast
Danmark har et for smalt og ukoordineret vidensgrundlag i den grønne omstilling, og det gør det sværere for uvildige eksperter at udfordre den førte klimapolitik. Det fortæller professor Jens Hoff om i denne uges afsnit af Informations klimapodcast

Mia Mottelson

Indland
5. januar 2021

Viden kan komme mange steder fra – den skabes ikke kun på forskernes laboratorier ude på universiteterne. Og i den grønne omstilling bør vi trække på en større palette af viden og erfaringer, end vi er vant til. Det mener Jens Hoff, der er professor ved Institut for Statskundskab på Københavns Universitet. 

»Hvordan bærer vi os ad med at få planter og dyr repræsenteret i beslutningsprocesser? Eller kommende, ufødte generationer, der skal leve med konsekvenserne af vores manglende klimapolitik? Det sker kun ved at tænke grøn viden bredere, end det er tilfældet i dag,« siger han. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Nu hører jeg nok ikke til de mest kvikke, men på hvilken måde er Danmark blevet en klimaduks?

Jeg tror, at Danmark har været tæt på, men jeg tror også, det er en del år siden efterhånden. Og hvis man ser lidt nærmere på en række andre Europæiske lande, tror jeg, man finder en del klimadukse, der er noget mere dukse end Danmark.

Tina Peirano, Christel Gruner-Olesen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Egentlig har jeg lyst til at spørge kompetente politikere i Danmark.

I henhold til EU's energi- og klimapolitik skal andelen af ​​vedvarende energikilder i det samlede forbrug på EU-niveau stige med mindst 32% inden 2030.

Vi ved jo alle, at private husholdninger både kan og bør spare på energien, samt bør overgå til mere vedvarende energi.

Men hvad gør den danske regering for at motivere de store virksomheder til at bruge mere vedvarende energi, når man ikke vil pålægge dem co2-afgift? Disse virksomheder er jo ansvarlige for tre fjerdedele af det samlede energiforbrug i EU.

- Eller vil ma slet ikke gøre noget?