Nyhed
Læsetid: 3 min.

Regeringen kritiseres fra både venstre og højre for lave ambitioner for grønt byggeri

Ligesom byggebranchen vil såvel De Konservative som regeringens støttepartier have en CO2-grænse for byggeriet fra 2023 – boligministeren vil vente til 2027
Centralt i regeringens forslag til grøn strategi for byggesektoren er et forslag om en grænse for CO2-udledning per kvadratmeter nybyggeri beregnet via livscyklusanalyser, så CO2-belastningen lige fra byggematerialers fremstilling over byggeriet og driften af bygningerne til bortskaffelse af bygningsaffaldet regnes med.

Centralt i regeringens forslag til grøn strategi for byggesektoren er et forslag om en grænse for CO2-udledning per kvadratmeter nybyggeri beregnet via livscyklusanalyser, så CO2-belastningen lige fra byggematerialers fremstilling over byggeriet og driften af bygningerne til bortskaffelse af bygningsaffaldet regnes med.

Peter Mydske

Indland
13. januar 2021

Der er mærkbar uenighed mellem boligminister Kaare Dybvad (S) og en række af Folketingets partier om ambitionsniveauet, når det gælder en strategi for et bæredygtigt og klimavenligt byggeri.

Det erfarer Information efter det første forhandlingsmøde om strategien tirsdag eftermiddag.

Regeringen har spillet ud med et forslag til grøn strategi for byggesektoren indeholdende 21 initiativer, og en politisk aftale herom skal blandt andet bringe regeringen et skridt nærmere det nationale klimamål om 70 procent reduktion af drivhusgasudledningerne i 2030.

Centralt i udspillet er et forslag om en grænse for CO2-udledning per kvadratmeter nybyggeri beregnet via livscyklusanalyser, så CO2-belastningen lige fra byggematerialers fremstilling over byggeriet og driften af bygningerne til bortskaffelse af bygningsaffaldet regnes med. En sådan grænseværdi kan sikre, at der tænkes på CO2 i hele værdikæden og ikke kun fra eksempelvis bygningernes varmeforbrug.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her