Analyse
Læsetid: 5 min.

Sagen om Inger Støjberg er klar. Nu venter vi, mens Venstre og Socialdemokratiet psyker hinanden

Selv om Folketingets advokater klart konkluderer, at Inger Støjberg med »rimelig formodning« vil kunne dømmes ved en rigsretssag, lurepasser både Socialdemokratiet og Venstre. De frygter begge vælgernes dom – og for at ministre fremover vil kunne blive stillet til retligt ansvar for magtmisbrug
Det er en politisk beslutning, om Inger Støjberg skal stilles til ansvar for sin »klart ulovlige« ordre, derfor er Socialdemokratiet eller Venstres mandater udslagsgivende, og derfor er en blinkeleg nu brudt ud. De to gamle magtpartier håber hver især, at det andet parti vil gå først.

Det er en politisk beslutning, om Inger Støjberg skal stilles til ansvar for sin »klart ulovlige« ordre, derfor er Socialdemokratiet eller Venstres mandater udslagsgivende, og derfor er en blinkeleg nu brudt ud. De to gamle magtpartier håber hver især, at det andet parti vil gå først.

Claus Bech

Indland
8. januar 2021

På papiret er afgørelsen enkel: Formelt er alle betingelser opfyldt for at kunne nedsætte en rigsretssag mod tidligere udlændingeminister Inger Støjberg (V), og derfor burde det på sin vis være en formsag for et bredt flertal i Folketinget at træffe beslutningen, inden forældelsesfristen snart udløber.

Men helt så enkelt stiller den skæbnesvangre beslutning sig ikke for Socialdemokratiet og Venstre. Først i næste uge vil statsminister Mette Frederiksen (S) afgøre, om Socialdemokratiet også vil stemme for den rigsretssag, som foreløbigt kræves af 52 af Folketingets 179 medlemmer.

Da det ene og alene er en politisk beslutning, om Inger Støjberg skal stilles til ansvar for sin »klart ulovlige« ordre, er Socialdemokratiet eller Venstres mandater udslagsgivende, og derfor er en blinkeleg nu brudt ud. De to gamle magtpartier håber hver især, at det andet parti vil gå først.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Poul Anker Sørensen

Venstre eller Socialdemokraterne, hvem er værst ?
for lurvede er begge partier i denne sag !

Inge Lehmann, Flemming Berger, Mogens Holme, Eva Schwanenflügel, Anders Reinholdt, Arne Albatros Olsen og Bjørn Pedersen anbefalede denne kommentar

Sæt i gang

Bjørn Pedersen

"Motivet afslører stor frygt for substansen i minkskandalen, og man skal aldrig undervurdere en statsministers trang til at beskytte sig selv. Hvis der skal nedsættes en rigsretssag, vil det derfor være bedst for Socialdemokratiet, at Venstre træffer beslutningen."

Sikke dog en flok bananrepublikanere... tag jer sammen, Socialdemokrater.

Inge Lehmann, Eva Schwanenflügel, Katrine Damm, Ulla Nygaard, peter juhl petersen, Anders Reinholdt og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Gad vide hvilke forkølede forklaringer begge partier vil stille op med , siden de ikke allerede har meldt klart og konsekvent ud ?

Jens Christian Jensen

Var det ikke bla. socialdemokraterne der ønskede en rigsretssag. Nu tøver de pga. minkskandalen.

Man skal passe på med hvad man ønsker. Man kan risikere at få det :-)

Arne Albatros Olsen, Mogens Holme og Ulla Nygaard anbefalede denne kommentar

Mink-Mette har sine egne selvskabte problemer hun skal holde sig straffri for..

Derfor får Løjberg frit lejde og kan for tid og evighed undskylde sin kriminalitet med at Socialdemokraterne støtter den slags ulovligheder.

Bravo Mette bravo!

Helle Walther

Utroligt som indlæg dømmer ud fra egne konspirationsteorier og uden at vide hvad V eller S gør. Pas på Trumpismen, den bryder vi os jo ikke om, men indlæg her har da en snert selv eller hvad ?

Dan D. Jensen

"at psyke" er det et nyt udsagnsord, i bekræftende fald, hvad betyer det og hvordan med bøjningen

Dan D Jensen Det er endnu en dødssyg anglicisme. Skribenten bør selv forklare ordet og dets bøjning, men han er sikkert ligeglad.

Marianne Ljungberg

psyke som verbum er muligvis også et i øjeblikket blandt unge smart ord. Skal vi psyke sammen i aften?

Henrik Ljungberg

Krister Meyersahm

Støjberg har vist foragt for folketinget ved ikke at følge dets love. Det er folketingets pligt at gribe ind når et medlem har overtrådt sit mandat. Overholder et medlem ikke landets love, er medlemmet ikke værdig, i Grundlovens mening, til at sidde i folketinget og skal derfor fratages sin valgbarhed, jvnf. § 33 og bortvises fra tinget. Det er folketingets pligt at eksekvere dette og i stedet for at rekvirere advokater eller gå via rigsretten skal man aktivere, sig selv, via udvalget til valgs prøvelse og ikke løbe fra ansvaret.

Tag nu ansvar selv og gør som Grundloven forpligter tinget at gøre. Smid Støjberg ud og lad sagen stoppe her - forseelsen er trods alt for lille til at bære nogen yderligere straf.

Bjørn Pedersen

@Dan D Jensen
At "psyke" er anglicisme af verbet "to psyche", som er amerikansk for "at bringe nogen ude af fatning". Jeg skal ikke sige hvorfor Lars Trier Mogensen vælger at fravælge "bringe ude af fatning" frem for en - tilsyneladende myligt selvopfundet - anglicisme. Måske kunne han ikke komme på ordet "bringe ude af fatning", men kendte det amerikansk-engelske ord for den samme betydning. Jeg er selv vokset op med amerikansk engelsk populærkulturel påvirkning i sådan en grad, at jeg også selv af og til glemmer hvad et ord hedder på dansk, men ved hvad det kaldes på engelsk.

William Mannicke

“V-advokat afviser rigsretssag mod Støjberg, fordi hun var i en retslig »vildfarelse«”

jyllands-posten.dk

Nu bliver det spændende;
Vælger IS eksperterne i guddommelige vildfarelser: Kathrine Lilleør og Sørine Gotfredsen, som forsvarere i Rigsretten? ;-)