Analyse
Læsetid: 4 min.

Stephanie Lose kan blive Mette Frederiksens værste mareridt

Efter en kaotisk periode har Venstre nu fundet en mulig frelser, der for alvor vil kunne udfordre S-regeringen: Som ny næstformand vil Stephanie Lose, der i dag er formand for Danske Regioner, kunne give Venstre den midtersøgende appel, som Lars Løkke kun drømmer om ude fra sidelinjen
Stephanie Lose repræsenterer alt det, som Venstre så desperat har brug for i en tid, hvor Mette Frederiksen står bomstærkt som socialdemokratisk statsminister: Stephanie Lose er bredt respekteret som en kompetent og samlende politiker, der evner at skabe konkrete resultater.

Stephanie Lose repræsenterer alt det, som Venstre så desperat har brug for i en tid, hvor Mette Frederiksen står bomstærkt som socialdemokratisk statsminister: Stephanie Lose er bredt respekteret som en kompetent og samlende politiker, der evner at skabe konkrete resultater.

Ida Guldbæk Arentsen

Indland
9. januar 2021

Venstre er endt som et håndværkertilbud. Sådan beskriver flere toneangivende venstrefolk selv Danmarks største borgerlige parti, som efter valget er styrtdykket i meningsmålingerne, nu står med en famlende formand i spidsen og på det seneste også har set de to største stemmeslugere smække med døren. Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget.

Venstres mest magtfulde politiker, formand for Region Syddanmark, Stephanie Lose, har netop meldt sig som kandidat til den næstformandspost, som blev ledig, da tidligere udlændingeminister Inger Støjberg måtte trække sig i vanære på grund af både en mulig rigsretssag og gentagen illoyalitet over for Jakob Ellemann-Jensen. Og hvilken forandring.

38-årige Stephanie Lose repræsenterer alt det, som Venstre så desperat har brug for i en tid, hvor Mette Frederiksen står bomstærkt som socialdemokratisk statsminister: Stephanie Lose er bredt respekteret som en kompetent og samlende politiker, der evner at skabe konkrete resultater. Med 89.583 personlige stemmer blev hun også suverænt topscorer ved sidste regionsvalg.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Freddie Vindberg

Lose er som sendt fra himlen, for Venstre.

Helle Walther, Jørgen Munksgaard og Henrik Brøndum anbefalede denne kommentar
William Mannicke

Med al respekt for Lohses virke indtil nu:

Der er en folketings virkelighed til forskel på at gebærde sig i kommune og regions politik og i folketinget.

Men hun er da oplagt som mester, der, måske, kan få håndværkertilbuddet sat i stand.

Men, som med alle håndværkertilbud, så handler det om at håndværkerne (alt fra bagland til wanna be profiler i venstres folketingsgruppe) møder op i den rigtige rækkefølge og kan samarbejde.

Og kan/vil de det?

Alvin Jensen, Helle Walther, Peter Beck-Lauritzen, Inge Lehmann, Ete Forchhammer og Niels Jakobs anbefalede denne kommentar
Ole Rasmussen

Helt ærligt, så kan jeg ikke se Lose som en løsning på Venstres problem. Snarere det modsatte.

Jeg kan ikke se, det skulle være et mareridt for S, at V får en politik, som styrker sundhedssektoren - så kan S jo i stedet koncentrere sig om at få velfærden tilbage til de dårligst stillede i samfundet og gjort noget ved den globale opvarmning sammen med deres støttepartier.

Lillian Larsen, Torben Bruhn Andersen, Bjarne Tingkær, Mogens Holme, uffe hellum, Fam. Tejsner, Torben K L Jensen, Arne Albatros Olsen, Alvin Jensen, Inge Lehmann, Ib Christoffersen, Helle Walther, Peter Beck-Lauritzen og Bent Gregersen anbefalede denne kommentar
Dennis Tomsen

Carl Holst version 2.0.

Henning Kjær

Stephanie Loses muligheder er store, men foreløbig er det fugle på taget i forhold til landspolitik fra en tilbagetrukket position som næstformand, der »Og så vil jeg overlade til Formanden og Folketingsgruppen at tegne Venstres politiske linje i medierne«.
Det lyder ikke som opskriften på at blive Mette Frederiksens værste mareridt?

Lars Trier Mogensen slår igen til som politisk kandestøber.

Mogens Holme, Jesper Hostrup Hansen, Torben K L Jensen, Inge Lehmann, Poul Erik Pedersen, Helle Walther og Jan Damskier anbefalede denne kommentar

Har Fru Lose de "brede skuldre" der skal bære Venstre videre fremadrettet? Mangler STEMMEFØRING mår hun taler og vi skal huske: Ellemann bestemmer. Et narv er ikke nok, men gavnlig effekt vægter mere.

Jeg tænkte øv,, da hun valgte at stille op, for jeg hører til dem som helst ikke ser
Venstre som magtfaktor igen. Men som lederen skriver ,kan det blive en realitet,
men mon ikke Mette overlever en gang?

Helle Walther

Jeg tror blokpolitikken vil være væk, når Løkke er væk, DF reduceret og V skal finde egne ben. NB er en døgnflue. Når udlændinge ikke er det vigtigste i politik mere, så kommer der sundhedsreform, arbejdsmiljø reform m.m.m., hvad er deres politik der ??

Ib Christoffersen

Mon ikke hun tager sig godt betalt for at være næstformand. At Ellemann gerne må bestemme, bare han bestemmer det rigtige.

Peter Engelbrecht

Hvis Mette skal afgive magten bliver det til Søren Pape. Der er ikke andre på den fløj der kan lede landet.

Carsten Hansen

Et er at være en dygtig regionalpolitiker , hvor man stort set er administrator på sygehusområdet, noget helt andet er at landspolitier.
Måske vil hun være dygtig der også men ud af til synes jeg ikke hun virker slagkraftig.
Og helt ærligt; Hvor megen eksponering har næstformænd/kvinder egentlig ?
Er det ikke kun Støjberg vi har set i billedet ?
Hvor mange her vil spontant kunne opremse partiernes næstformænd (Det er forbudt at Google)

Jeppe Lindholm

Den eneste vi ikke har hørt fra i meget laaaang tid er den ordenlige Søren Pape Poulsen og De konservative. De holder nok bøtten for at passe på deres nyvundne 10 % i meningsmålinger og afventer tiden til det er "anstændigt" passende at åbne munden igen. Tavshed kan også være en strategi. Så kan man efterfølgende sige "Hvad sagde vi"

Ole Rasmussen

For mig er Lose svaret på, hvorfor regionerne ikke skal styre landets sundhed. Regionerne har ikke levet op til deres ansvar. Så har svært ved at dele begejstringen.

Morten Kjerulf

Hvorfor bruge en click-baite-agtig stil i overskriften:
"Stephanie Lose kan blive Mette Frederiksens værste mareridt"

- "værste mareridt" lyder som beskrivelsen af B-film-gyser?

Lillian Larsen, Bjarne Tingkær, Mogens Holme, Kim Houmøller, Inge Lehmann og Peter Bojsen anbefalede denne kommentar
Jesper Pedersen

Enig Morten.

Og det underminerer tilliden til politikere mere end det er rimeligt.

Jeg tror faktisk at lige netop Frederiksen og Lohse lige nu har værre mareridt end politisk konkurrence.

Anders Hüttel

Blå bog "Makroanalytiker og investeringsrådgiver" man kan vurdere om sundhedssektoren nogen sinde har løbet stærkere end uder hendes regime. Sikke en fest vi får. Hvis vi stadig er så naive at tro at hendes talenter skal redde andet end business as usual. Den neoliberale vej, den kolde konkurrence vil ikke redde skovene i Baltikum og Polen, som vi lige nu brænder af i vores kraftværker, pillefyr og brændeovne. Politik bør handle om det som kommer og her kan jeg ikke se denne dinosaur fra fortiden.

Jeppe Lindholm

Udskriv valg før Stephanie Loser bliver et mareridt.