Analyse
Læsetid: 2 min.

Støjberg anklages ikke for misinformation til Folketinget

Om en uge skal Folketinget stemme om den anklage, som et flertal har formuleret mod Inger Støjberg. Den indeholder ét punkt, nemlig den ulovlige ordning om adskillelse af samtlige unge asylpar. Socialdemokratiet har desuden følt behov for også at understrege deres politiske enighed i intentionen om at adskille de unge asylpar
Ifølge Informations oplysninger er Socialdemokratiet, Venstre og De Konservative blevet enige om en formulering om, at partierne politisk er enige i intentionen om at adskille de unge asylpar. Men det er de øvrige partier, der støtter en rigsretssag mod Inger Støjberg – De Radikale, Enhedslisten, SF, Liberal Alliance og Alternativet – ikke enige i, så betænkningen vil indeholde flere mindretalsudtalelser.

Ifølge Informations oplysninger er Socialdemokratiet, Venstre og De Konservative blevet enige om en formulering om, at partierne politisk er enige i intentionen om at adskille de unge asylpar. Men det er de øvrige partier, der støtter en rigsretssag mod Inger Støjberg – De Radikale, Enhedslisten, SF, Liberal Alliance og Alternativet – ikke enige i, så betænkningen vil indeholde flere mindretalsudtalelser.

Asger Ladefoged

Indland
22. januar 2021

Der vil ikke være fuldstændigt fælles fodslag i den tekst, som et flertal af Folketingets partier onsdag sendte til Inger Støjbergs bisidder, advokat Nicolai Mallet, om den anklage, der vil blive rejst mod hende.

For selv om alle partier – bortset fra Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige – er enige om, at den kommende rigsretssag skal dreje sig om den ulovlige ordning om adskillelse af samtlige unge asylpar, som blev sat i gang efter en pressemeddelelse fra den daværende minister, så kommer der ikke en fælles politisk motivering fra de partier, der støtter anklagen.

Ifølge Informations oplysninger er Socialdemokratiet, Venstre og De Konservative således blevet enige om en formulering om, at partierne politisk er enige i intentionen om at adskille de unge asylpar. Men det er de øvrige partier, der støtter en rigsretssag – De Radikale, Enhedslisten, SF, Liberal Alliance og Alternativet – ikke enige i, så betænkningen vil indeholde flere mindretalsudtalelser.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anker Heegaard

Det er en skandale, hvis Støjberg som minister kan føre Folketinget bag lyset, uden at skulle stå til regnskab for det.

Jack Melchior, Bjarne Andersen, Mogens Holme, Torben Bruhn Andersen, Kjeld Pedersen, Ole Frank, Eva Schwanenflügel, Peter Beck-Lauritzen, Carsten Munk, Inge Lehmann, Peter Mikkelsen, Ete Forchhammer , Poul Reynolds, Gert Romme, Dorte Sørensen, erik pedersen, Per Madsen og Rikke Nielsen anbefalede denne kommentar

Måske skyldes undladelsen af at retsforfølge vildledningen af Folketinget at der ville blive skabt en ubehagelig præcedens, som kunne køre hovedparten af de traditionelt magtbærende elitepolitikere i rigsretten hveranden dag.

Strateger og maskinmestre, kom hviledage i hu.

Bjarne Andersen, Hans Aagaard, Estermarie Mandelquist, John Damm Sørensen, Torben Bruhn Andersen, Ole Frank, Eva Schwanenflügel, Peter Beck-Lauritzen, Inge Lehmann, Anker Heegaard, arne tørsleff, Peter Mikkelsen, Poul Reynolds, Dorte Sørensen, Gert Romme og Bjørn Pedersen anbefalede denne kommentar
Bjørn Pedersen

"Men når også Socialdemokratiet har behov for at understrege en sådan politisk opbakning bag intentionen om adskillelsen, så kan det kun ses som et forsøg på fortsat at fremstå som et parti, der trods rigsretssagen fastholder en knaldhård linje i udlændingespørgsmål".

Ja, men det ville i så fald jo være en intention baseret på regeringens antagelse om, at Støjbergs forsøg på at gøre sagen til en sag om "barnebrude", er en italesættelse der accepteres af den almene vælgerbefolkning.

Kunne Information, i selskab med et analyseinstitut og/eller en antropolog ikke en dag starte en serie af historier om, hvilke sære, overtroiske vrangsforestillinger den primitive Folketingsstamme har om Danmark-udenfor-Christiansborg? Og det jeg mener jeg skam, trods sarkastisk tone, helt alvorligt. Der lader til at være nogle antagelser blandt Folketingets politikere, om hvad og hvordan borgerne tænker, der beror på... lad os sige "selektive" forestillinger om virkeligheden. Det er populært at interessere sig for hvordan misinformation spreder sig i folkedybet i disse tider, mens det lader til at være antagelsen af Dunning-Krueger effekten, misinformation, fordomsfulde og forældede antagelser om verden omkring dem ikke i samme grad er noget der rammer den økonomiske, politiske eller kulturelle overklasse.

Bjarne Andersen, Tom Andreæ, Carsten Søndergaard, Flemming Berger, Torben Bruhn Andersen, Ole Frank, Eva Schwanenflügel, Peter Beck-Lauritzen, Inge Lehmann, Martin Bæksgaard Jakobsen, Peter Mikkelsen, erik pedersen, Jens Kofoed, Bjarne Bisgaard Jensen, Ete Forchhammer , Gert Romme, Morten Nielsen og Hanne Utoft anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

En bemærkning til - Hanne Utoft 22. januar, 2021 - 07:39 - Netop en risiko for retsforfølgelse af at vildlede Folketinget kunne vel få stoppet denne "trafik".
Det er jo desværre ikke alle minister, der tager deres ansvar og går , som den radikale udviklingsminister, efter at han havde give Folketinget vildledende oplysninger mht. Løkke Rasmussens rejseudgifter.

Bjarne Andersen, Ole Frank, Eva Schwanenflügel, Peter Beck-Lauritzen, Werner Gass, Inge Lehmann, Peter Mikkelsen, Helle Walther og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar

Dorte Sørensen, det er absolut undtagelsen at nogen går frivilligt - og slev når dette sker, kan der være flere bevæggrunde af også taktisk/disciplinerende art. Derfor er en forfatningsdomstol, subsidiært en betydelig forandring af Ombudsmandsinstitutionen en absolut nødvendighed for retstilstanden i vor yndige andedam.

Bjarne Andersen, Hans Aagaard, Mogens Holme, Estermarie Mandelquist, Flemming Berger, John Damm Sørensen, Per Christensen, Ole Frank, Eva Schwanenflügel, Werner Gass, Inge Lehmann, Peter Mikkelsen og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Peter Mikkelsen

Hvis det er sandt, vil det cementere Socialdemokratiet som et parti, for hvilket enhver form for humanisme og almindelig anstændighed må vige for hensynet til stemmer ved et kommende folketingsvalg. Og, som Hanne Utoft skriver, give ministre frit slag til at misinformere Folketinget fremover. En skændsel for demokratiet og for Danmark som en nation båret af medmenneskelighed.

Bjarne Andersen, Mogens Holme, Ole Frank, Eva Schwanenflügel, Peter Beck-Lauritzen, Lars Løfgren, Inge Lehmann og Anker Heegaard anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Netop Hanne Utoft
Men om en Forfatningsdomstol og øget magtbeføjelser til Ombudsmanden bliver vedtaget - er et stort spørgsmål, da et flertal i Folketinget ikke bryder sig om at nogen skal være "højere" end Folketinget selv. Derfor kan en viden om at overtrædelse af Ministeransvars-loven få konsekvens være det første skridt. Her er det nok ukorrekte oplysninger der opstår mest - så derfor er det tudetosset hvis det ikke kommer med i anklageskriftet mod IS..

Mit tidligere indlæg var mere for at understrege at der er nogle få minister , der tager ansvar for deres handlinger.

Bjarne Andersen, John Damm Sørensen, Ole Frank og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Dette drejer sig egentlig om, hvem der har ansvar og myndighed i dette land. - Er det levebrødspolitikere og politiske familiedynastier, eller er det landets borgere.

Ansvar og myndighed hænger fuldstændig sammen. Men den politiske elite har i hvert fald vist gennem en årrække siden Poul Nyrup forringede loven og ændrede aktindsigt, vist, at de direkte går efter at tilegne sig myndigheden, men at de ikke vil påtage sig noget ansvar.

- Måske burde disse politikere finde en anden befolkning og være myndighed for.
- Og måske burde landets borgere finde seriøse politikere, der både vil påtage sig ansvar samt myndighed til at lede landet i en positiv retning.

Og egentlig burde det ikke være vanskeligt, for der er faktisk valg af politikere hvert 4. år.

Bjarne Andersen, Tom Andreæ, Flemming Berger, Per Christensen, Ole Frank og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar

Socialdemokraterne er jo hæmmet af at Mette Frederiksen har hendes egen møgsag der gerne skal holdes ude af en retssal.

Helle Walther

MW De to sager er forskellige, og der er ikke de samme problemer. Udvalget der skulle lave anklageskriftet blev frarådet af de to uvildige advokater at tage mere end det punkt på, som er det mest kritisable, da det ville svække anklagen.

Peter Beck-Lauritzen

Ja, så, går Socialdemokratiet ind for despekt for andre landes kultur? Det er jo udbredt i andre lande, at unge piger bortgiftes, før de er over den danske myndighedsalder! Hvad med at give de unge kvinder et "kongebrev" ved ankomsten?
Selvfølgelig skal vi respektere andre landes sæder og skikke.
Og lyve i Folketinget? Vil Socialdemokratiet lovliggøre det? For bekvemmeligt, selv at have et "katte-lem"?
Hvad tænker i på: Trompske tilstande? FØJ.

Eva Schwanenflügel

"Ifølge Informations oplysninger er Socialdemokratiet, Venstre og De Konservative således blevet enige om en formulering om, at partierne politisk er enige i intentionen om at adskille de unge asylpar."

Det er pinligt.
Bare pinligt.

Iøvrigt opruster Socialdemokratiet igen, igen i værdikrigen om udlændinge; Mette Frederiksen har lige været ude at sige, at vi i Danmark bør stræbe efter NUL asylansøgere.

Og Matthias Tesfaye er sendt i byen med budskabet om, at Islam skal 'tilpasse' sig dansk kultur - hvad det så end skal betyde..?

Socialdemokratiet ser vælgere sive fra V og DF til K og NB, så de kaster straks dybhavstrawlet ud.

Anders Reinholdt, Mogens Holme, Peter Beck-Lauritzen, Torben Bruhn Andersen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Jørgen Mathiasen

Ja, man kan læse i aftonbladet.se/nyheter/a/kRpp0Q/frederiksen-malet-ar-noll-asylsokande at det soc.dem mål for asylansøgere i kongeriget er nul. Det er åbenbart en opgave, landet og dets befolkning ikke er i stand til at løse.

Eva Schwanenflügel, Tesfaye gik også i byen med samme budskab for nogle år siden - hvor han fik vendt sagen på hovedet; i og med at det desværre er sådan at der, for at hjælpe asylansøgere og flygtninge, bliver skåret i velfærden for danskere med hjælp behov, så er det jo nødvendigt at man få reduceret antallet af asylansøgere (inkl. ressourcesvage migranter) som ankommer på vort fine dørtrin. Sagde han gudhjælpeham. Fra klassekamp til kasseklamp.

Christian Mondrup, Mogens Holme, Peter Beck-Lauritzen, Peter Mikkelsen, Flemming Berger og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Jeg ved det godt, Hanne..
Døden (altså underklassens) skal jo have en årsag !!

Christian Mondrup og Jørgen Mathiasen anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

For jer i kommentarsporet, der har mere end almindeligt stramt med højrefløjen og S' udlændinge- og asylpolitik, må det føles som noget af et krævende sisyfosarbejde at vende opinionen, idet mere end 80 % af folketinget (og befolkningen) står bag denne kurs.......

Hans Aagaard, Henrik Andersen, Helle Walther, Jan Kvist Nielsen og Mette Wandel anbefalede denne kommentar
Helle Walther

PBL@ Nu synes jeg lige du skal læse hvad man ønskede fra udvalget side og hvad advokaterne rådede dem til, før du skriver og pådutter nogen at de hylder løgnen. Tværtimod.
I går burde du have set debatten om danske værdier, hvor Pia K nærmest truede Rosa Lund i debattens slutning, i forsvar for at IS skal for en rigsret. Hun var så hun spruttede, og ordføreren for de frie grønne, mærkede også fruens foragt, men gav igen. Stort flertal i FT har stemt for en rigsretsag, selv om man synes det er et stort skridt. Og jeg tror hun dømmes. Som Rosa Lund sagde til Pia K " hvis ikke DF havde holdt hånden over IS i 2016, da hun vildledte og løj første gang, og havde taget konsekvensen af det, så havde man ikke stået i denne situation i dag. Så var IS fyret og fået stor næse også. Løkke er også ansvarlig i den grad for denne sag. Derfor stemmer han imod.

Peter Beck-Lauritzen, Eva Schwanenflügel og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar