Interview
Læsetid: 5 min.

Sundhedsstyrelsen om coronavacciner: Vi forstår godt utålmodigheden

Sundhedsstyrelsen kunne vaccinere langt flere danskere, hvis doserne var til det. Planen er at være i mål den 27. juni, men håbet er, at vaccinen kan tage toppen af hospitalspresset allerede i begyndelsen af foråret, fortæller styrelsens enhedschef, Bolette Søborg
»Forventningen er, at vaccinerede ikke kan være smittebærere. Det ville være en naturlig forlængelse af virkningen. Men det skal selvfølgelig undersøges,« siger Sundhedsstyrelsens Bolette Søborg.

»Forventningen er, at vaccinerede ikke kan være smittebærere. Det ville være en naturlig forlængelse af virkningen. Men det skal selvfølgelig undersøges,« siger Sundhedsstyrelsens Bolette Søborg.

Tim Kildeborg Jensen

Indland
18. januar 2021

Det går godt med vaccineudrulningen i Danmark, det skal man bare kigge til vores europæiske nabolande for at få bekræftet.

Danmark ligger i front i EU, og godt to procent af den danske befolkning er indtil videre blevet vaccineret. Hele 120 procent af de modtagne doser er faktisk endt som små prik i befolkningens skuldre – vi får nemlig flere vacciner ud af leveringerne end forventet.

Hos Sundhedsstyrelsen er overlæge og enhedschef for vaccination Bolette Søborg også godt tilfreds med indsatsen indtil videre.

»Det er gået rigtig fint,« som hun siger.

De første ugers coronavaccination er dog ikke forløbet helt uden problemer. Den 5. januar betød en fejl hos Statens Serum Institut, at ingen borgere blev indkaldt til vaccination; nogle har svært ved at få tid til den vaccination, de er blevet indkaldt til; og flere ældre kan ikke gennemskue det digitaliserede system.

»Det er klart, at når man laver massevaccination på den her måde, så er der hele tiden ting, man skal justere og lære af. Det kan vi blive endnu bedre til end nu,« erkender Bolette Søborg.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her