Nyhed
Læsetid: 8 min.

Torben Goldin deltog i dommerundersøgelsen af tamilsagen: ’En rigsret kan være nødvendig’

Tidligere retspræsident Torben Goldin var for snart 30 år siden som byretsdommer med til at undersøge Tamilsagen sammen med højesteretsdommer Mogens Hornslet. Det var ’uundgåeligt’, at der kom en rigsretssag mod den tidligere justitsminister Erik Ninn-Hansen, siger han i anledning af, at der nu igen skal nedsættes en rigsret
Den tidligere retspræsident Torben Goldin adskilte sig fra andre dommere i 1990 ved ikke at have været forbi Justitsministeriet i løbet af sin karriere. Derfor var det oplagt, at han blev udvalgt til at undersøge Tamilsagen og den tidligere justitsminister Erik Ninn-Hansen.

Den tidligere retspræsident Torben Goldin adskilte sig fra andre dommere i 1990 ved ikke at have været forbi Justitsministeriet i løbet af sin karriere. Derfor var det oplagt, at han blev udvalgt til at undersøge Tamilsagen og den tidligere justitsminister Erik Ninn-Hansen.

Indland
19. januar 2021

Der var en helt speciel grund til, at Torben Goldin tilbage i sommeren 1990, hvor han var dommer i Københavns Byret, blev spurgt, om han sammen med daværende højesteretsdommer Mogens Hornslet ville deltage i en undersøgelse af Tamilsagen.

Helt usædvanligt for en dommer ved byretten på den tid havde hans karriere nemlig ikke gået via en ansættelse i Justitsministeriet, og derfor var han ikke nær kollega til de embedsmænd, som nu skulle undersøges. Og han havde heller ikke været ministersekretær for den konservative justitsminister Erik Ninn-Hansen, der trods advarsler fra sine embedsmænd havde beordret et halvandet år langt stop for familiesammenføringer, selv om tamilske flygtninge havde et retskrav på at få ægtefæller og børn til Danmark.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

Var der ikke nogle selvmordsforsøg efter adskillelsen - de situationer er vel mere end bare et alvorligt ’irritationsmoment’.