Nyhed
Læsetid: 4 min.

Det trækker op til en rigsretssag mod Inger Støjberg

Der er juridisk grundlag for at føre en rigsretsag mod Inger Støjberg, og den tidligere minister vil med »rimelig formodning« blive dømt, konkluderer Folketingets uvildige advokatundersøgelse. Alles øjne er nu rettet mod Venstre, Socialdemokratiet og De Konservative, der ikke har taget endelig stilling i sagen
Med advokaternes meget tydelige vurdering er Støjberg rykket et stort skridt nærmere en rigsretssag. Allerede efter kommissionens beretning, som blev afgivet midt i december, erklærede De Radikale, Liberal Alliance, Enhedslisten, SF og Alternativet sig alle klar til at sende sagen videre til Rigsretten.

Med advokaternes meget tydelige vurdering er Støjberg rykket et stort skridt nærmere en rigsretssag. Allerede efter kommissionens beretning, som blev afgivet midt i december, erklærede De Radikale, Liberal Alliance, Enhedslisten, SF og Alternativet sig alle klar til at sende sagen videre til Rigsretten.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Indland
7. januar 2021

Der er grundlag for at rejse en rigsretssag mod Inger Støjberg (V) i sagen om den ulovlige adskillelse af unge asylpar, og en sådan sag vil formentlig ende i en dom til den tidligere minister.

Det vurderer de to uvildige advokater, som Folketinget før jul satte til at vurdere sagen. I deres redegørelse, som blev præsenteret onsdag, læner advokaterne sig tæt op ad Instrukskommissionens beretning, som kritiserer Støjbergs ageren i sagen i skarpe vendinger.

Ifølge advokaterne er det »mindre sandsynligt, at Rigsretten vil foretage en anden bevisdømmelse, eller at nye afgørende beviser vil kunne føre til en frifindelse«.

Med advokaternes meget tydelige vurdering er Støjberg rykket et stort skridt nærmere en rigsretssag. Allerede efter kommissionens beretning, som blev afgivet midt i december, erklærede De Radikale, Liberal Alliance, Enhedslisten, SF og Alternativet sig alle klar til at sende sagen videre til Rigsretten.

Dengang lød meldingen fra både De Konservative, Socialdemokratiet og Støjbergs eget parti, Venstre, at de ville afvente de to advokaters vurderinger, inden de tog stilling til sagen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Leif Andersen

Har man støttet og sympatiseret med Trump og hans gerninger, kan man også selv udleve det, skulle man blive tildelt magten eller manipulere sig til den på demagogisk vis.

Måtte det få konsekvenser både for Trump og hans klakører indenlands som udenlands inklusive danske højre radikale populister.

Lillian Larsen, Peter Wulff, Ea Movang, Christian Mondrup, Herdis Weins og Helle Walther anbefalede denne kommentar