Baggrund
Læsetid: 11 min.

I Vinderup er de optimistiske. Men nedlukningen og minksagen gør ondt på de lokale

Vinteren har lagt Vinderup øde, men vaccinationer, en ny sportsgren og gammel sladder holder humøret oppe, også selv om restriktionerne fører til afsavn og kritik. Information er igen taget til Vinderup for at se, hvordan anden bølge påvirker lokalsamfundet i Vestjylland
Under navnet ’Hakkedrengene’ holder (fra venstre) Søren Gutkinsen, Kurt Damgaard, Poul Pedersen – også kendt som ’Lille-Poul’ – og Svend Åge Madsen – også kendt som ’Svoger’ – orden i Vinderups park, Anlægget. Det sættes der pris på i byen, og Hakkedrengene får ofte sponsoreret lidt til morgenkaffen fra de forretningsdrivende.

Under navnet ’Hakkedrengene’ holder (fra venstre) Søren Gutkinsen, Kurt Damgaard, Poul Pedersen – også kendt som ’Lille-Poul’ – og Svend Åge Madsen – også kendt som ’Svoger’ – orden i Vinderups park, Anlægget. Det sættes der pris på i byen, og Hakkedrengene får ofte sponsoreret lidt til morgenkaffen fra de forretningsdrivende.

Emilie Lærke Henriksen

Indland
25. januar 2021

På hovedgaden i Vinderup er der tomt for mennesker, og stemningen er markant anderledes, end sidst Information var på besøg i den vestjyske by.

Dengang lige før sommer var tingene omsider ved at normalisere sig efter coronapandemiens udbrud. Byens borgere kunne igen mødes på hovedgaden til Open by Night med flag langs gaden og slagtilbud i butikkerne. Dog med visse begrænsninger, for der var hverken grillmad, livemusik eller aktiviteter for børnene som sædvanligt. Alligevel glædede befolkningen sig over, at det værste nu var overstået, og at man gik lysere tider i møde.

Men glæden varede kun en kort stund. Coronavirus har endnu engang lukket Danmark ned, og dertil er vinteren kommet snigende. For Vinderup betyder det, at butikkerne i gågaden er lukket, de ældre på plejehjemmene sidder isoleret, og idrætslivet er blevet tvunget til at rykke udenfor i minusgraderne.

Information er atter draget til den lille vestjyske by for at se, hvordan borgerne tackler anden nedlukning.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Daniel Joelsen

Med 6 snapse glas og 6 krus overholder de næppe seneste coronavejledning?