Vinderup og virussen
Læsetid: 8 min.

I 2020 mistede Asbjørn Elazar 13 minkfarme som kunder – men han fandt kærligheden

For Asbjørn Elazar og Christina Kjelsmark blev 2020 et skelsættende år: De fandt kærligheden til hinanden, men oplevede samtidig sorgen og vreden over minksagen, der også fik dem til at miste tilliden til regeringen. Fra en gård i Vinderup fortæller de deres historie

Emilie Lærke Henriksen

Indland
13. februar 2021

Der gik lang tid, før det gik op for Asbjørn Elazar, at det ikke kun var hestene, Christina Kjelsmark kom og kiggede til. Først efter et par uger forstod han, at hun nok også kom for at se lidt til ham.

I Christina Kjelsmarks version gik tingene noget hurtigere. Her var det kærlighed ved første blik, da parret mødte hinanden på en mark i slutningen af marts sidste år. Markens ejer er Asbjørn Elazar.

Året forinden havde han købt huset i Vinderup og med det 12 hektar land, som han skulle have nogle dyr til at græsse på. En veninde foreslog ham heste, og sådan nogle har Christina Kjelsmark heldigvis mange af. Hun har en rideskole knap otte kilometer fra gården. Og sådan mødtes parret der på marken med coronaafstand, mens de snakkede om heste og udvekslede blikke.

»Et coronatræf,« råber Christina Kjelsmark lykkeligt og tager fat i Asbjørn Elazars hånd, idet hun trækker ham med ned mod hestefolden. Hendes korte hvide hår bølger let.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

All animals are equal- but some are more equal than others

Mvh Hanne Pedersen

Det erhverv må lukkes!
Støt borgerforslag om at forbyde minkavl.
Her:
https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-05635
Vi skal gerne op på 50.000 medunderskrivere inden 10 april og der er i øjeblikket kun knap 17.000 støtter.
Så støt forslaget og send linket videre til venner og bekendte.
Det haster!!

Thomas Tanghus, Steen K Petersen, Estermarie Mandelquist, Gert Romme, erik pedersen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Margit Johansen

Når nogen stadig kan være i tvivl om nødvendigheden af at fjerne minkavl under corona - Pandemien - så har vi fejlet med at oplyse om, hvor dødsens farlig vira er - og fejlet med at informere om sammenhængen mellem Corona smitte fra dyr til menneske og tilbage igen. Og sygdom - lidelse "Jeg kan ikke få luft" og død" i millionvis kloden rundt - samt tilsvarende tal for økonomiske og fysiske senfølger. Det er ufatteligt - men hvis det er sandt - så må vi igen og igen fortælle sandheden.

Steffen Gliese

Ja, Margit Johansen, for selvom tanken jo ligner den oprindelige med udsættelse for kokopper, som gav immunitet på landet, så er der her tale om den identiske sygdom, som muterer i én uendelighed i springet mellem dyr og menneske.

Anders Sørensen

Jeg ville også miste tiltroen til regeringen, hvis den lukkede min minkfarm uden grund.

Og naturligvis ville jeg ville blive endnu mere vred, hvis regeringen lukkede den med rette,

Herdis Weins, Mads Greve Haaning, Jan Fritsbøger og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Jeg kan egentlig godt forstå minkavlerne.

Men - som minkavler burde nok for længe siden have forstået, at dette dyrplageri ikke kan blive ved. Også selv om der ikke dengang var covid-19.

For det er da en virkelig syg branche, der opdrætter pelsdyr under ganske ulykkelige forhold for dyrene, medens de er i live, og derefter afliver dem blot for at få deres pelse. Og disse pelse er absolut ikke nødvendig for køberne, for de kan jo bare købe nogle almindelige tekstiler i stedet.

Thomas Tanghus, Herdis Weins, Katrine Damm, Per Kortegaard, Estermarie Mandelquist, erik pedersen, John Damm Sørensen og Jan Fritsbøger anbefalede denne kommentar

Haves: Endnu en intetsigende artikel om de stakkels minkfarmere.
Ønskes: Dybdeborende journalistik om minkbranchen. Go for the money.