Interview
Læsetid: 6 min.

81-årige Flemming har haft coronaudbrud på sit plejehjem, men er ikke bange for at dø

For Flemming Kristian Johnsen har livet været langt og fuld af oplevelser. Derfor var han heller ikke bange for, om corona ville gøre en ende på det, da virussen kom ind på plejehjemmet
Flemming Kristian Johnsen er overbevist om, at hvis han bliver ramt af corona på plejehjemmet, så kommer han over det. Men han er bange for at kunne komme til at smitte sin kone eller andre beboere.

Flemming Kristian Johnsen er overbevist om, at hvis han bliver ramt af corona på plejehjemmet, så kommer han over det. Men han er bange for at kunne komme til at smitte sin kone eller andre beboere.

Indland
10. februar 2021

Flemming Kristian Johnsen er 81 år, men det betyder ikke så meget, om han bliver ramt af corona. Han er så gammel, at han ikke synes, han har noget til gode. Derfor blev han heller ikke bange, da der udbrød smitte på Plejecenter Rosenhaven i Skovlunde, hvor han bor. I januar var 15 beboere og 12 medarbejdere smittede med corona.

– Var du bange for at blive smittet med corona, da der var smitteudbrud på plejehjemmet?

»Nej, overhovedet ikke. Jeg er så gammel nu, at det nok ikke har den samme betydning for mig som for andre mennesker, hvis jeg skulle få den sygdom. Og jeg er overbevist om, at hvis jeg bliver ramt af sådan noget, så kommer jeg over det. Jeg er den type, der er positivt indstillet. Jeg har været meget syg i min tid, været indlagt mange gange, været ved at dø og alt muligt, så jeg går ikke så højt op i det mere,« siger Flemming Kristian Johnsen om sidste måneds coronaudbrud på plejehjemmet. I dag er der nul smittede.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Hvor er det dejligt at der trods alt er nogle der har de objektiver briller på. Håber du har nogle flere år i posen Flemming, og tak til Information for at skabe noget perspektiv i denne galskab

Torben Arendal og Claus Bødtcher-Hansen anbefalede denne kommentar

Nu må man ikke gå og tro at alt fungerer på samme måde på alle plejehjem og alle beboere har de samme ønsker og krav til social omgang uge efter uge.
Ovenstående beskrivelse svarer slet ikke til forholdene på det plejehjem hvor min mor bor.
I en periode var besøg kun tilladt i en skurvogn/et telt, så var der på grund af smitte lukket meget ned (ingen besøg), nu er situationen at besøg tillades kun af 3 nære familiemedlemmer og max 2 af gangen i hendes bolig.
Forholdene på plejhjemmet reguleres hele tiden afhængig af corona smitte i udbrud eller i nærheden.