Corona
Læsetid: 4 min.

Abstinenser får hjemløse stofbrugere til at forlade isolationspladser

De fleste hjemløse med stofafhængighed går frivilligt i isolation, hvis de får corona. Men en del forlader isolationen for at skaffe stoffer eller bliver helt væk, fortæller fagfolk. Det gør det sværere at inddæmme smitten blandt gadens folk, lyder meldingen. Brugernes Akademi efterspørger bedre abstinensbehandling på landsplan
»Udfordringerne består særligt i at få gadens folk til at blive i isolation, hvis de er blevet smittet med corona. Derudover er det vanskeligt for de sociale tilbud at holde styr på, hvem der er testet positive, og hvem der er nære kontakter.« fortæller blandt andre Henrik Thiesen.

»Udfordringerne består særligt i at få gadens folk til at blive i isolation, hvis de er blevet smittet med corona. Derudover er det vanskeligt for de sociale tilbud at holde styr på, hvem der er testet positive, og hvem der er nære kontakter.« fortæller blandt andre Henrik Thiesen.

Emilie Lærke Henriksen

Indland
10. februar 2021

Det er en svær opgave at håndtere coronasmitten blandt folk på gaden. Det fortæller en række fagfolk, efter der de seneste uger har været smitteudbrud blandt hjemløse og stofbrugere i København og andre steder i landet.

Udfordringerne består særligt i at få gadens folk til at blive i isolation, hvis de er blevet smittet med corona. Derudover er det vanskeligt for de sociale tilbud at holde styr på, hvem der er testet positive, og hvem der er nære kontakter. Det fortæller blandt andre Henrik Thiesen, der har ansvar for den lægelige del på isolationspladserne på Højdevangen under Center for Udsatte Voksne og Familier, som lige nu tilbyder såkaldte omsorgspladser, der er oprettet som isolationspladser til hjemløse under corona.

»Når man trækker en person direkte fra gaden i isolation, kan det være rædselsfuldt for vedkommende. Det er et socialvæsen, der pludselig skal være et hospital,« siger han. Højdevangen har i alt 64 isolationspladser.

Henrik Thiesen forklarer, at trangen til stoffer – især kokain, som de fleste på Højdevangen bruger – gør det svært for de smittede at holde isolationen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her