Nyhed
Læsetid: 4 min.

Blå partier presser på: Hykleri af Venstre ikke at tage stilling til offentlighedsloven

Gentagne gange er Venstre gået forrest i kritikken af regeringens lukkethed i håndteringen af Corona, men partiet har ikke taget stilling til ekspertgruppes anbefalinger om at lempe offentlighedsloven. Hykleri, mener flere borgerlige partier
Når man tænker på den kritik, som Venstre har rettet mod regeringen om manglende åbenhed og inddragelse under coronakrisen, er det rent hykleri, hvis de ikke vil stemme for større åbenhed, mener Nye Borgerliges frihedsordfører, Lars Boje Mathiesen.

Når man tænker på den kritik, som Venstre har rettet mod regeringen om manglende åbenhed og inddragelse under coronakrisen, er det rent hykleri, hvis de ikke vil stemme for større åbenhed, mener Nye Borgerliges frihedsordfører, Lars Boje Mathiesen.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Indland
8. februar 2021

Offentlighedsloven bør lempes, anbefaler ekspertgruppe bag udredningsrapport om håndteringen af coronapandemien i foråret. Men Venstre, der flere gange har været ude med riven efter regeringen og kommet med anklager om magtfuldkommenhed og egenrådighed, har endnu ikke tage stilling til, om man vil bakke op om en lempelse af den omstridte lov.

Det vækker undren hos flere ordførere i blå blok. En af dem er frihedsordfører fra Nye Borgerlige, Lars Boje Mathiesen.

»Når man tænker på den kritik, som Venstre har rettet mod regeringen det sidste halve år om manglende åbenhed og inddragelse, er det jo rent hykleri i min optik, hvis de så ikke vil stemme for, at vi kan få større indflydelse og større åbenhed«, udtaler han og bakkes op af Peter Skaarup, retsordfører fra Dansk Folkeparti.

»Det klinger meget hult i mine ører, at Venstre ikke klart er med på at ændre offentlighedsloven. I og med, at de så tydeligt har kritiseret regeringens lukkethed i forbindelse med corona, synes jeg, man skal bruge denne udredning til at slå fast, at der sort på hvidt er et problem,« udtaler Peter Skaarup.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jens Frederik Drivsholm

Magt korrumperer!

>>Her var det kun Venstre og Socialdemokratiet, der gik imod anbefalingerne og ønskede at fastholde den gældende lov. Heller ikke denne gang tyder det på, at man hos Socialdemokratiet har ændret holdning.

»Jeg har ikke noget nyt at komme med i forhold til vores holdning,« udtaler Socialdemokratiets retsordfører Jeppe Bruus.

– I har selv været med til at nedsætte udredningen. Kan du forstå, hvis folk undrer sig over, at I så ikke lytter til de anbefalinger, eksperterne er kommet frem til?

»Nej, det kan jeg ikke forstå.<<

Jens Frederik Drivsholm

Konkret, hvilke andre myndigheder?
"Statsministeriet er også en myndighed" er de facto den indrømmelse, som retsordfører Jeppe Bruus, gav til Henrik Qvortrup i DR's P1 Debat, hvor han var sendt i byen for MF & Regeringen.

Eva Schwanenflügel

Europarådets korruptionspoliti har i flere omgange kritiseret både Offentlighedsloven, (også kaldet Mørklægningsloven), samt de uigennemskuelige partistøtteregler.

https://www.avisen.dk/korruptionspoliti-kritiserer-offentlighedslov-og-p...

I Danmark er vi jo ikke korrupte - nok fordi ingen får mulighed for at opdage det..

Både V og S er bagstræberiske af åbenlyse årsager.
Det gavner deres partier med manglende åbenhed.