Nyhed
Læsetid: 4 min.

Dansk Industri: Erhvervsskoleeleverne skal prioriteres højt ved genåbning

Erhvervsskoleeleverne kan ikke lære de nødvendige praktiske færdigheder i onlineundervisningen. Derfor er der behov for at genåbne, så eleverne kan komme på skolens værksteder. Alternativt skal uddannelserne forlænges. Det mener erhvervsskolerne og Dansk Industri
Lige nu er det kun erhvervsskoleelever, der skal til at afslutte uddannelsen med en svendeprøve, som må komme på skolerne. Arkivfoto.

Lige nu er det kun erhvervsskoleelever, der skal til at afslutte uddannelsen med en svendeprøve, som må komme på skolerne. Arkivfoto.

Tine Sletting

Indland
15. februar 2021

Erhvervsskolerne står med et presserende problem på grund af coronanedlukningen af alle uddannelser: For erhvervsskoleelever kan ikke lære at mure, reparere maskiner eller lægge rør via onlineundervisningen hjemme i stuen.

Derfor mener skoler, elever og Dansk Industri, at der er behov for en delvis genåbning af erhvervsskolerne eller en forlængelse af uddannelserne.

Hovedparten af uddannelserne på erhvervsskolerne står med et problem i forhold til den praktiske del af undervisningen, forklarer Ole Heinager, der er formand for lederne i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier. Undtagelsen er en række it- og merkantile fag, som egner sig bedre til onlineundervisning.

»Vi er ved at nå smertegrænsen for, hvad hovedparten af vores elever kan magte. Alt det teoretiske i uddannelsen har vi flyttet frem, men det er altså rigtig svært at lære at mure, klippe eller reparere maskiner hjemme i stuen, og det er tilfældet for mange af de elever, som er startet her i januar,« siger Ole Heinager.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Charlotte Wissing

Tak for denne Meget enig i at det haster med at finde løsninger. Det samme kan man sige for efterskolerne. Deres år bruges især til personlig og social modning. De unge må nu i det hele taget have høj prioritet nu. Og kompenser også gerne med forskellige former for uddannelsesforlængekse, der hvor det giver mening.
Bh Charlotte/Mor til 4 unge mennekser mellem 14-27 år, der alle er forskellige steder i uddannelsessystemet.

Anne-Marie Krogsbøll

"De unge må nu i det hele taget have høj prioritet nu. Og kompenser også gerne med forskellige former for uddannelsesforlængelse, der hvor det giver mening."

Ja, det er jeg enig i - de skal have meget høj prioritet, når det forhåbentligt snart - når varianterne er under kontrol og smittetallet er lavt - bliver aktuelt at genåbne.

Men det lyder hult at høre den slags fra DI - for er DI villige til så at lade sine medlemsvirksomheder rykke om bag i genåbningskøen for at lade de unge komme til? Det tvivler jeg meget på....Enhver er sin egen bundlinje nærmest i de kredse....

Og hvornår går det op for genåbningslobbyisterme, at det allerbedste vi lige nu kan gøre for børn og unge og ældre og sårbare og alle andre, det er at gøre alt, hvad vi kan for at slå smitten så langt ned som muligt? Hvis man presser forhastet genåbning igennem nu, hvor diverse varianter står på spring for at lade smitten eksplodere, så gør vi situationen langt, langt værre for både børn, unge, ældre og alle andre, fordi vi vil blive tvunget til at lukke ned igen - og epidemien vil komme til at vare i årevis, med masser af restriktioner og nedlukninger og genåbninger.

Nedlukningen er i høj grad for de unges skyld! Det er genåbningslobbyisterne, som ødelægger fremtiden for de unge i deres egoistiske krav om forhastet genåbning - af hensyn til bundlinjen. De unge er bare det figenblad, de holder foran sig.

Og nu er der så flere borgmestre på den smitteplagede vestegn, hvor det angiveligt kniber med at tage corona-retningslinierne alvorligt, som mener, at vestegnens borgere naturligvis skal have "vaccine-forrang" i forhold til det resten af landet.

Hvordan mon det øvrige kongeriges borgere -som angiveligt i langt højere grad har fulgt covid-19-retningslinierne og således har et lavere smittetryk - mener om forslaget om at belønne vestegnen på bekostning af andre egne rundt om i det ganske land ?

Tilrettet:

Og nu er der så flere borgmestre på den smitteplagede vestegn, hvor det angiveligt kniber med at tage corona-retningslinierne alvorligt, som mener, at vestegnens borgere naturligvis skal have "vaccine-forrang" i forhold til resten af landet.

Hvad mon det øvrige kongeriges borgere -som angiveligt i langt højere grad har fulgt covid-19-retningslinierne og således har et lavere smittetryk - mener om forslaget om at belønne vestegnen på bekostning af andre egne rundt om i det ganske land ?