Podcast
Læsetid: 1 min.

Halima El Abassi i podcast om social kontrol: Vi må ikke nøjes med at slukke ildebrande

Når unge nydanskere sendes på genopdragelsesrejse eller udsættes for andre overgreb, er der behov for akut handling for at beskytte dem. Men det må ikke få os til at forsømme den langsomme forebyggende indsats, siger forkvinden for Rådet for Etniske Minoriteter i podcasten ’Genopdragelsen’
Når unge nydanskere sendes på genopdragelsesrejse eller udsættes for andre overgreb, er der behov for akut handling for at beskytte dem. Men det må ikke få os til at forsømme den langsomme forebyggende indsats, siger forkvinden for Rådet for Etniske Minoriteter i podcasten ’Genopdragelsen’
Indland
2. februar 2021

I medierne hører vi om de allerværste og mest dramatiske tilfælde at social kontrol. Om genopdragelsesrejser, tvangsægteskaber og i enkelte tilfælde ligefrem æresdrab.

I den slags sager er der ikke andet at gøre for myndighederne end at gribe til akut handling for at forhindre overgreb. Nogle gange kan det blive nødvendigt at fjerne børn fra deres forældre og sende unge på krisecentre med hemmelig adresse.

Det siger forkvinde for Rådet for Etniske Minoriteter Halima El Abassi i denne episode af podcasten Genopdragelsen.

Men de fleste sager om social kontrol er knap så slemme, selv om de også kan være alvorlige, understreger hun. Vi hører bare ikke så meget om dem. Og det er måske grunden til, at vi ikke har fokus nok på den langsomme, forebyggende og dialogorienterede indsats, som den type sager bør mødes med.

»Vi symptombehandler. Vi slukker alt for mange ildebrande,« siger hun. Men når kameraerne bliver slukket, »så sker der bare meget lidt.«

Lyt med her: 

Du kan også finde podcasten ved at søge på ’Genopdragelsen’ i din foretrukne podcastafspiller.

Du kan finde bogen her, og du kan læse et uddrag her.

Podcast

Genopdragelsen – en podcast om social kontrol

Som teenager blev Samia sendt på genopdragelsesrejse til Pakistan. Forud lå flere års konflikt med hendes familie. Informations Anton Geist interviewer politikere, meningsdannere og eksperter om social kontrol med udgangspunkt i bogen Genopdragelsen, der opruller Samias historie.

Du kan finde bogen her, og du kan læse et uddrag på information.dk.

Seneste podcasts

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her