Skam
Læsetid: 4 min.

Hashtagget #deldinskam skal hjælpe særligt nydanske kvinder til at slippe skammen

Frem mod kvindernes kampdag skal en kampagne på de sociale medier give kvinder, og især nydanske kvinder, modet til at dele historier om, hvordan skam har fyldt i deres liv
Når skammen bliver italesat, bliver det ikke kun nemmere at erkende, at den er der, men også at finde styrke til at bearbejde den og med tiden slippe den, siger Nilgün Erdem, der er en af initiativtagerne bag kampagnen #deldinskam.

Når skammen bliver italesat, bliver det ikke kun nemmere at erkende, at den er der, men også at finde styrke til at bearbejde den og med tiden slippe den, siger Nilgün Erdem, der er en af initiativtagerne bag kampagnen #deldinskam.

Anders Rye Skjoldjensen

Indland
19. februar 2021

Skam over at have en kæreste uden at være gift. Skam over ikke at være dansk nok eller at være for dansk. Skam over at være fraskilt.

Som en del af en kampagne på sociale medier fortæller kvinder under hashtagget #deldinskam lige nu om den skam, de har følt, og som de måske stadig bærer rundt på. Flere opfordres til at deltage i #deldinskam på Instagram og Facebook, som især er rettet mod nydanske kvinder, fortæller Nilgün Erdem, som er forfatter, folkeskolelærer, pædagogisk antropolog og en af initiativtagerne bag kampagnen.

»Vi har danske kvindelige influencere, som er ret gode til at tale åbent om skam særligt i forhold til kroppen, men i minoritetsmiljøet mangler vi, at flere kvinder står frem og eksempelvis taler om den skam, der kan være forbundet til at have en seksualitet før ægteskabet eller at være fraskilt,« siger hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jeppe Lindholm

Hvad siger #MeToo til Fifty Shades of Grey? Den indeholder en detaljeret samtykke med en devote jomfru og en hårdt k........ psykopat.

Jeppe Lindholm

Let's get you cleaned up... Do you trust Me? Hold out your wrist. Tell Me you understand. God Girl. You are Mine.

Jeppe Lindholm

...En kompliceret verden. Fuld af muligheder.

Randi Seeberg Løbger

At fiktion og virkelighed er to forskellige ting.