Sammenhængskraft
Læsetid: 10 min.

Kaare Dybvad i spidsen for nærhed: Man tager fejl, når man tror, at alle unge mennesker vil bo i byen

Som nyudnævnt indenrigsminister bliver Kaare Dybvads opgave at realisere regeringens valgløfte om mere nærhed i provinsen. Det handler ikke om, at Danmark er splittet, men om at realisere et uudnyttet potentiale efter 00’ernes centralisering, mener ministeren, som er uddannet geograf og forfatter til ’Udkantsmyten’
Kaare Dybvad (S) har længe interesseret sig for sammenhængskraften i Danmark og skrev i 2016 bogen 'Udkantsmyten'.

Kaare Dybvad (S) har længe interesseret sig for sammenhængskraften i Danmark og skrev i 2016 bogen 'Udkantsmyten'.

Emilie Lærke Henriksen

Indland
4. februar 2021

36-årige Kaare Dybvad (S) kommer gående tværs over parkeringspladsen foran Vipperød-hallen i sin sorte uldfrakke, blanke sko og med et bredt smil i ansigtet. For få uger siden blev han forfremmet til ikke bare at være boligminister, men bolig- og indenrigsminister. 

Som indenrigsminister skal han med Mette Frederiksens (S) ord »styrke og videreudvikle regeringens arbejde for et sammenhængende Danmark«.

For »Danmark er ganske enkelt for lille et land til store forskelle,« som statsministeren udtalte i forbindelse med den nylige ministerrokade.

Og Kaare Dybvad er på hjemmebane. 

Han har interesseret sig for sammenhængskraft i Danmark i over et årti. Da han i 2015 udkom med Udkantsmyten, en omdiskuteret debatbog om centraliseringen af Danmark, var han folketingskandidat for Socialdemokratiet og arbejdede som projektchef i et væksthus i Vordingborg.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her