Nyhed
Læsetid: 9 min.

Nick Hækkerup har gjort op med myndighedernes falske melodi om Scandinavian Star

Det skulle tage 18 år, før myndighederne indrømmede, at dansk politi aldrig efterforskede ejer- og forsikringsforholdene for katastrofeskibet Scandinavian Star. Information har kigget på en opsigtsvækkende indrømmelse fra justitsministeren, der gør op med myndighedernes falske melodi
159 personer omkom i branden på Scandinavian Star. Tidligere justitsministre har forsikret Folketinget om, at skibets ejer- og forsikringsforhold var en del af efterforskningen, men det erkender Nick Hækkerup (S) nu, at de ikke var.

159 personer omkom i branden på Scandinavian Star. Tidligere justitsministre har forsikret Folketinget om, at skibets ejer- og forsikringsforhold var en del af efterforskningen, men det erkender Nick Hækkerup (S) nu, at de ikke var.

Morten Hvaal

Indland
3. februar 2021

Torsdag mødes justitsminister Nick Hækkerup med Folketingets partier for at drøfte en kommende efterforskning af en af Skandinaviens største uopklarede mordgåder: Branden på Scandinavian Star natten til den 7. april 1990, der kostede 159 mennesker livet.

Baggrunden for mødet er en opsigtsvækkende udtalelse, som justitsministeren kom med på et samråd tilbage i november. På samrådet erkendte Nick Hækkerup – som den første justitsminister – at man fra dansk side ikke »tilbundsgående« havde undersøgt ejer- og forsikringsforholdene bag dødsskibet.

Dermed lagde han afstand til, at Danmark allerede skulle have gennemført »omfattende og grundige undersøgelser« af skibets ejer- og forsikringsforhold. Det har ellers været den melodi, som myndighederne og en række tidligere justitsministre i mange år har fundet frem, når overlevende, pårørende og støttegrupper forgæves har opfordret til fornyet efterforskning af, hvem der var skibets reelle ejer, og hvorfor skibet blev forsikret for det dobbelte af sin værdi.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@Ulrik Dahlin

Shit, nu gjorde jeg det igen - læste en af dine artikler lige inde sengetid.

Nu kan jeg ligge og svovle hele natten over Frederiksberg Politi og deres manglende efterforskning og deres forbandede løgne overfor alt og alle.

Anders Reinholdt, Mads Greve Haaning, Peter Beck-Lauritzen, Inge Lehmann, John Scheibelein, Mogens Holme, Morten Balling, Kurt Nielsen, David Zennaro og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Ja tænk engang hvor er de skide ligeglade med menig-mand/kvinde. De lyver og snyder dagen lang. Var mine kære omkommet på det skib så stod Christiansborg i flammer.

Steen K Petersen

Oluf Husted må vende sig i sin grav over myndighedernes og forskellige ministers stærk kritisabel sagsbehandling.
Mine tanker går til ofrene og deres pårørende.
https://www.information.dk/moti/2020/10/liv-forbi-luftkaptajnen-oluf-hus...

Olaf Tehrani, Anders Reinholdt, Peter Beck-Lauritzen, Gert Romme og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar

Det var faktisk ikke blot det fatale, at dansk politi ikke efterforskede sagen.

Sagen er også, at norsk politi gerne ville. Og de svenske brand-redningsfolk, som kom ombord på fartøjet i rum sø, forlangte at blive afhørt og blive delagtige i undersøgelserne. Og det gjorde de så effektivt, at policen i Göteborg også ville have sagen nærmere undersøgt, og ville være part i sagen. .
Hvorfor de danske myndigheder tilsyneladende ønskede at beskytte en tidligere ejendomshandler og tidligere hoteldirektør, der var de kommercielle ansvarlige for fartøjet vides stadig ikke.

Anders Reinholdt, Mads Greve Haaning, Mogens Holme, Steen K Petersen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

GR: Johannesen skulle jo have skattefradraget på 44 mill.kr, efter salget af Vognmandsruten! Der SKAL være orden i skatteregnskabet, selvom prisen er en udbrændt plimsoller og tabte menneskeliv! Vore politikkere og myndigheder lader en hel del tilbage at ønske, især med tanke på, at de amerikanske myndigheder stod og trippede, for at hjælpe.
Så lad os få lavet en tilbundsgående undersøgelse af Scandinavien Star, - og tag så Estonia forliset med, nu I har hænderne oppe af lommen. Drabssager forældes aldrig!

Mads Greve Haaning, Steen K Petersen og Steen Obel anbefalede denne kommentar
Niels Christensen

God artikel.
Desværre ved vi nok, at der ikke kommer meget ud af det. Andet end man endnu engang tænker på de mange voksne og børn, der døde - blev dræbt under modbydelige omstændigheder.