Corona
Læsetid: 4 min.

Ny undersøgelse: Knap hver femte mener, at nyligt indvandrede muslimer med corona skal bagerst i hospitalskøen

Har alle COVID-19-patienter lige ret til hospitalsbehandling? Nej, mener næsten 20 procent af de adspurgte i et nyt studie fra Københavns Universitet. Muslimer, der er kommet til Danmark inden for det seneste år, bør komme bagerst i køen, svarer de
Der er en markant forskel på, hvordan indvandrere med henholdsvis muslimske navne og indvandrere med ikke-muslimske navne opfattes. Her modtager Salim Aladdin behandling for COVID-19 på lungemedicinsk afdeling på Bispebjerg Hospital i maj 2020.

Der er en markant forskel på, hvordan indvandrere med henholdsvis muslimske navne og indvandrere med ikke-muslimske navne opfattes. Her modtager Salim Aladdin behandling for COVID-19 på lungemedicinsk afdeling på Bispebjerg Hospital i maj 2020.

Olafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Indland
16. februar 2021

Mange frygtede, at sygehusene ville løbe tør for sengepladser til COVID-19-patienter, da pandemien for alvor ramte Danmark i marts 2020.

Der blev bragt nyheder om, at Danmark var blandt de lande i EU med færrest intensivpladser, og at vi kun rådede over 431 respiratorer. Og der blev bragt skrækbilleder fra den norditalienske by Bergamo, hvor behandlingskrævende patienter lå proppet sammen på hospitalsgangene.

Heldigvis har de danske hospitaler ikke været presset ud over deres maksimale kapacitet under pandemien. Men hvis det skulle ske, hvilke patienter mener danskerne så, at man bør prioritere?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Bjørn Pedersen

Medmindre nyligt indvandrede muslimer ind- og udånder helt andre typer af gasarter end danske statsborgere, mener jeg at en femtedal af Danmarks befolkning skal tage og bruge deres sunde fornuft. Vaccinationerne skal følge alder, om man er mere helbredsmæssigt udsat end den øvrige befolkning, og om man arbejder i plejesektoren eller ej.

Lisbeth Glud, Gitte Loeyche, Steen K Petersen, Karen Grue, Søren Fosberg, Anne Margrete Berg, Steffen Gliese, Rikke Nielsen, Anja Egeriis, Ole Svendsen, Ole Frank, Klaus Lundahl Engelholt, David Breuer, Per Klüver, Arne Lund, Inge Lehmann, jens christian jacobsen, Birte Pedersen, Edda Hardardottir, Thomas Tanghus, Maj-Britt Kent Hansen, Torben Bruhn Andersen, Benta Victoria Gunnlögsson, Mogens Holme, John Andersen, Sune Keller, Asiya Andersen, Lone Hansen, Ninna Maria Slott Andersen, Anker Heegaard, Carsten Hansen, Lene Madsen, Finn Jakobsen, Ib Christensen, Anne-Marie Krogsbøll, Jonna Jensen, Lars Løfgren og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er deprimerende.

Lisbeth Glud, Steen K Petersen, Karen Grue, Ole Kristensen, Anne Margrete Berg, Anja Egeriis, Inge Lehmann, Christian Mondrup, Per Klüver, Birte Pedersen, Thomas Tanghus, Maj-Britt Kent Hansen, Torben Bruhn Andersen, Asiya Andersen, Lone Hansen, Anker Heegaard, Henriette Bøhne, Anne-Marie Krogsbøll og Christel Gruner-Olesen anbefalede denne kommentar
Søren Fosberg

95% af de adspurgte mener at folk med muslimsklingende navne og født i Danmark skal behandles på lige fod med andre danskere. Hvor er lige den racisme man ævler om?

Hvis der skal prioriteres dvs man har underkapacitet og ikke kan tilbyde sengepladser til alle som har brug for det og derfor må lave kø, så ryger folk med muslimske navne bagerst i køen hvis de er kommet til Danmark for nylig.

Mener 20% af de adspurgte. Dvs 80% vil ikke prioritere på grundlag af navne og tilhørsforhold men formentligt kun på grundlag af objektive kriterier som alder og risikogruppe,

Danskerne et sandelig nogle væmmelige racister der ikke under fremmede noget som helst.

Lisbeth Glud, Helle Walther, Erik Fuglsang, Stella Nielsen, Niels Johannesen, Mette Møhl, Peter Mikkelsen, Niels Christensen og Ib Christensen anbefalede denne kommentar
Per Christiansen

Noget under mig:
Man skal ikke følge spillereglerne, færdselsregler eller alm lovgivning men man skal have alle fordelene på lige fod med alle andrer:
I de sidste dage er der omtale et lyskryds ved Århus hvor “folk” bare kører over for rødt.
Mange af dem fra egnen lige i nærheden.
Hvorfor?
Fordi man ikke mener at rødt lys gælder for dem. Seje fyre.
I Ishøj er kontakt tallet tårn højt?
Hvorfor man bor tættere, siger de rigtige retfærdige.
Eller nogen gider bare ikke at følge de dumme regler?
Job centeret skal indkalde alle ledige og oplyse dem om deres ret og pligter. Især det sidste gælder kun for nogle ledige.
De får alligevel deres kontanthjælp. Så hvorfor rette sig efter reglerne?
Men vaccine skal tilkomme dem, der er højst ramt af smitte tal, som dem i Ishøj. Fordi at når man ikke vil følge de af samfundet vedtaget regler.
Står man forrest. Rimeligt?
Det vil sige ligegyldighed, ulydighed, kriminel adfær belønnes af samfundet overfor nogen.
Det er jo ikke sådan at når man siger fuck samfundet man så siger fuck kontanthjælp, lægehjælp. Hospitaler mv. man vil bare ikke deltage i pligten kun festen. Lidt ligesom velhaver i LA og NB siddende nede i skattely i Schweitz eller lign

Jesper Andersson , Erik Fuglsang, Flemming Olsen og Georg Kallehauge anbefalede denne kommentar
Henriette Bøhne

Man må da håbe, at alle sosu assistenter, sygeplejersker og læger med muslimsk baggrund ikke finder på at gå hjem fra job og ikke komme tilbage, for så får hospitalssektoren, både den somatiske og psykiatriske, godt nok et problem eller to, især i hovedstadsområdet.

Og man må da også håbe at det samme ikke gjorde sig gældende for buschauffører, togførerere, kassemedarbejdere og medarbejdere i transportbranchen, som forsøder vores corona lock down tilværelse med levering af pakker med GLS osv osv...

Kriser har det med at bringe både det bedste og det værste op i mennesket, dette er et eksempel på det sidste.

Sine Jacobsen, Lisbeth Glud, Carsten Munk, Steffen Gliese, Rikke Nielsen, Eva Schwanenflügel, Anja Egeriis, Ole Svendsen, Per Klüver, Karin Hansen, Sonja Rosdahl, Torben Bruhn Andersen, Marie-Christine Poncelet, Mogens Holme, Sune Keller, Lone Hansen, Ninna Maria Slott Andersen, Susanne Dea Crammond, Anne-Marie Krogsbøll, Peter Kronborg og Lars Hansen anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Der er vist andre grupper, man skal til at se nærmere på, hvis man skal til at bruge den slags kriterier:
https://nyheder.tv2.dk/udland/2021-02-16-coronaskeptikere-demonstrerede-...

Henriette Bøhne, Eva Schwanenflügel, Inge Lehmann, Mogens Holme, Anker Heegaard og Ib Christensen anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Undrer mig over modstillingen muslimsk - dansk/nordisk. Muslimsk refererer til en religion, dansk/nordisk til nationaliteter eller geografiske områder.
Muslimsk burde her til lands modstilles kristen, og da bli’r det vist lidt småt med udvalget af o.k. navne.
Bortset fra at Christian og Maria sagtens kan være ateister, buddhister, "medicinnægtende" Jehovas Vidner (kender ikke JV’s forhold til corona) etc.
Beskæmmende at undersøgelsens spørgsmål rask væk accepteres!

Ruth Sørensen, Eva Schwanenflügel, Stella Nielsen, Inge Lehmann og Bjørn Pedersen anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Tjah lige nu diskuteres det jo seriøst om det er Vestegnskommunernes befolkning der skal vaccineres først. De fører nemlig i Coronastatistikken . Jo der er mange tanker i omløb. I Sverige har man diskuteret om det er de gamle og syge eller vårdpersonalet der skal vaccineres først. Da man tilsyneladende ikke kan finde ud af det på Vestegnen skal de selvfølgelig vaccineres først, mens kommuner på bøhlandet og øerne må vente til sidst, her har man forstået budskabet. De bonderøve.

Søren Fosberg

Samfundet bruger ikke de kriterier (navne, tilhørsforhold) som de 20% uværdige synes skal gælde. Det er blot deres synspunkt at de kriterier burde gælde. Det har de da lov til at mene, men det skal naturligvis fordømmes af de med hjertet på rette sted.

De gode mennesker her i debatten ved godt hvad der er galt. De 20% er onde. Simpelthen. Heldigvis er der 80% gode. Og det er da godt. Men ikke godt nok til at gøre de gode glade.

Erik Fuglsang, Niels Christensen, Flemming Olsen og Carsten Hansen anbefalede denne kommentar
Bjørn Pedersen

Ja, Ete Forchhammer. Det artiklen egentlig burde skrive, er faktisk "arabisk-klingende navne". De fleste muslimer får, eller antager når de konverterer, et arabisk fornavn, men der er også flere undtagelser. Desuden, selvom de ikke er mange, så er der jo også kristne arabere. Et navn som Youssef, er f.eks et arabisk navn benyttet af både kristne og muslimske arabere. Og nogle tyrkiske navne har sine rødder fra før de tyrkiske folkeslag lod sig omvende til Islam.

Jeg antager, at den 20% snarere lægger under for kulturelle, og ikke religiøse, fordomme. Specifikt, ideen om at "visse kulturer bare ikke kan integreres".
Jeg gad f.eks. gerne se om der også var samme skepsis overfor visse albanske, bosniske eller tjetjenske navne.

Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel, Stella Nielsen, Ole Svendsen og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar
Henriette Bøhne

jens peter hansen,

Nu har jeg jo de sidste par år arbejdet i en akutmodtagelsen på drn københavnske vestegn og pga sporarbejde har jeg haft min daglige gang på Ishøj station.
Det, som man kan spekulere over, er, om den massive smittespredning på vestegnen alene skyldes en adfærdsproblematik, eller måske også befolkningens erhvervssammensætning, - sosu assistenter, sygeplejersker, som betjener to af de rigtig store københavnske hospitaler, buschauffører, kasse medarbejdere osv, boligforhold, hvor det kan vanskeligt at isolere sig, hvis man bliver smittet, og så selvfølgelig også en kulturel komponent, hvor man ofte bor flere generationer sammen og har tætte relationer mellem de ældre ig de yngre generationer.

Jeg tror, baseret på mit kendskab til og min erfaring med området, at der er flere af disse komponenter i spil og altså ikke kun dumhed og ligegyldighed, som du antyder, og derfor kunne det måske være en god ide, at vaccinere her først.

Carsten Munk, Ole Kristensen, Ruth Sørensen, Steffen Gliese, Jørgen Larsen, Rikke Nielsen, Eva Schwanenflügel, Stella Nielsen, Ole Svendsen, Inge Lehmann, Karin Hansen, Viggo Okholm, Lone Hansen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Søren Fosberg

Jens Peter Jensen: efter min mening bør strategien for vaccinering af befolkningen i princippet have som mål at sikre den størst mulige effekt på hele samfundet. Det er vist også det man forsøger på i praksis. Moralske overvejelser om hvem der har førsteret til vacciner er irrelevante.

Hvordan man griber det an i praksis er svært. Det er indlysende at personale i sundhedssektoren har førsteret fordi de tilhører en gruppe der er tættest på de syge og samtidig nødvendige for at undgå at sundhedssystemet bryder sammen. Andre grupper kan det også være fornuftigt at prioritere højt: offentlig transport personale, butiksarbejdere, politi, hjemløse, samt mennesker der er særlig udsatte, dvs gamle og svækkede. De sidste er dog ikke umiddelbart indlysende. Er det hensigtsmæssigt at prioritere dem over supersmittesprederne? De grupper der bare ikke følger myndighedernes anvisninger eller ikke gør noget for at undgå smittespredning? Folk der bor stuvet sammen i små boliger? Folk der ikke går i isolation men smitter hele familien. Unge der fester? Demonstranter der demonstrerer? Skal de komme først eller sidst? Hvad er mest hensigtsmæssigt? Og hvem skal beslutte?

Carsten Hansen

Alle skal følge rækkefølgen der er udarbejdet , uanset navn herkomst eller hvad som helst.

Er der 20 % der mener at nyligt ankomne muslimer skal bagest i køen, så tag afstand fra disse 20 %.
At kalde disse 20% for racister er da helt OK, men undlad at kalde danskerne for racister.
Skulle nogen finde på det, så er det lige så tåbeliget som omtalte 20 %.

20 % er lige i overkanten af hvad jeg havde regnet med. 10-15 % ville være forventeligt.
Heldigvis mener disse 20 % så at det "kun" er nyligt ankomne og ikke alle muslimer.
Så antallet af rendyrkede danske racister falder måske nogle % ned.

Søren Fosberg

Det er et helt andet og meget større problem. Vacciner fordeles mellem verdens lande i forhold til købekraft. Fattige lande står derfor bagerst i køen. Det gælder i hvert fald køen til vestlige privat producerede vacciner som jo skal betales via skatteyderne eller måske direkte af private. Det ser ud til at Kina går en anden vej og uddeler deres offentligt producerede vacciner (I Kina ejer staten jo produktionsmidlerne) til de fattige uden beregning.

Er Kina så de gode og vi de onde? Muligvis. I hvert fald kunne man godt tro at Kina et de kloge og vi de dumme.

Flemming Berger, Erik Fuglsang og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Niels Christensen

Det, som man kan spekulere over, er, om den massive smittespredning på vestegnen alene skyldes en adfærdsproblematik, eller måske også befolkningens erhvervssammensætning, - sosu assistenter, sygeplejersker, som betjener to af de rigtig store københavnske hospitaler, buschauffører, kasse medarbejdere osv, boligforhold, hvor det kan vanskeligt at isolere sig, hvis man bliver smittet.

Det her hører man tit. Men faktisk er en stor del af befolkningen her slet ikke i arbejde. Det er måske problemet fremfor det arbejde de har. De samme tal har jo gjort sig gældende såvel i Norge som Sverige. Nogle af vores immigranter, eller hvad de er er bare lidt tungnemme.

jens peter hansen

Søren Fosberg, jeg hedder Hansen ikke Jensen. Den bevidste fejlskrivning er udtryk for den almindelige foragt for massenavnene her i kongeriget. Og til andre, hvilke jobs tror man at folk i fx en kommune som Vordingborg udfører? Her er kassedamer og mænd, her er buschauffører og sosuassistenter og rengøringspersonale og andet frontpersonale. Nogle kører sågar den lange vej til Hovedstaden for at knokle der. Men det er rigtigt. De færreste bor med tre generationer i moderne lejligheder.
Mit indlæg var sådan set ment som en øjenåbner for hvilke argumenter der kan bringes til torvs. Alle fornuftige ønsker naturligvis den mest effektive rækkefølge.

jens peter hansen

En af de ting man ikke kan finde ud af i Ishøj er tilsyneladende smitteopsporing. Nu får de hjælp. Ballerup som også har mange indvandrere ligger lavt. Vejen, som vist er en landkommune med stort L, ligger også højt. Det behøver altså ikke kun at være indvandrertætte kommuner der ligger højt, men snarere hvor dygtige man er til at få styr på smittekæderne der kan banke tallet ned. Et fænomen der jo især har været kendt i små kommuner hvor undervisningsinstitutioner lynhurtigt er blevet lukket, når smitten er eksploderet der. Når gymnasier og erhvervsskoler er blevet lukket ned falder smittetallet altså drastisk. Måske skulle man lukke Bilka i Ishøj.

Kent Bajer, Henriette Bøhne, Niels Christensen, Steffen Gliese, Rikke Nielsen og Stella Nielsen anbefalede denne kommentar
Marie-Christine Poncelet

Det overrasker mig ikke når man hører S, V, K, NB, DF s retorikken om indvandrer og flygtninger s med muslimske baggrund, at deshumanisering af disse når en del af befolkningen, det er bare enormt sørgeligt, om mon det er ved at blive en af de berømte danske værdier?

Ruth Sørensen, Steffen Gliese, Rikke Nielsen, Carsten Munk, Eva Schwanenflügel, Ole Svendsen, Christian Mondrup, Inge Lehmann, Freddie Vindberg, Anne-Marie Krogsbøll, Maj-Britt Kent Hansen og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar

"Der blev bragt nyheder om, at Danmark var blandt de lande i EU med færrest intensivpladser, og at vi kun rådede over 431 respiratorer." - Det kan vi takke den svinclder og hans Lomborg-tankegang ifølge hvilken der ikke skal investeres i et beredskeb, der evt. ikke blive brugt, men bare står og ruster. Næh, siger Lomborg og med ham den blå blok - vi venter, indtil ulykken evt. sker. Det er langt det billigste, og så risikerer vi ikke at fejlinvesterer, og for de penge vi sparerm, da kan vi sender jerngryder og D-vitaminer til Uganda.
Med et højere beredskab, da kunne vi have klaret coronaen langt bedre end det skete, men lad os glædes over, at den lille svindler ikke sad på magten, den dag coronaen ramte landet.
Mht. de 20 pct. der vil have #de fremmede" bagerst i køen - jeg er ikke overrasket - tænk på hvor populær Stjberg, Vermund og lign. er i dele af begolkningen, så der er grund til at glædes over, at tallet - trods alt ikke er større. .Og der da grund til at glædes over, at der er 80 pct., der ikke vil sende "de fremmed" ned bagerst i køen.
Nå, men det er jo en af den slags postive nyheder, som journalister ikke gider skrive om

Søren Fosberg, Eva Schwanenflügel, Ole Svendsen, Inge Lehmann og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar

Per Christiansen

Når du nævner et lyskryds i Aarhus, hvor folk kører overfor rødt, og i Ishøj er kontakttallet tårnhøjt, så er det en temmelig kluntet måde du bruger for at fortælle, at du mener, at "de fremmede" ikke over holder færdselsreglerne, og at de smitter mere end andre.

Jeg læser Jyllands-Posten af og til og har set, at det drejer sig om et lyskryds i nærheden af Gjellerupplanen, hvor der bor en hel del "fremmede" - og det gør de også i Ishøj.

Hvorfor skriver du ikke bare ligeud, at du mener at "de fremmede" ikke vil følge "spillereglerne, færdselsregler eller alm lovgivning men man skal have alle fordelene på lige fod med alle andrer" - og selvfølgelig er mere kriminelle end alle andre - den skulle jo også lige med - og at de levet på nas. Hvorfor pakker du dine fordomme ind, for dermed forvirrer du læsere, der ikke har lokalkendskab?
Kender du overhovedet en eller flere af "de fremmede"?

Eva Schwanenflügel, Stella Nielsen, Per Christiansen, Anja Egeriis, Ole Svendsen, Inge Lehmann og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Så kom der lyskryds på banen !

Ved Vollsmose-bydelen i Odense er der ligeledes sat kameraer op da der er mange der ignorer færdselsreglerne, også i Xéne.

Det kunne så ligne en tendens.
Betyder det så at alle beboere /særligt alle de "fremmede" er ligeglade med færdselsreglerne ? Naturligvis ikke.

Men er dette ikke et sidespor ?

Per Christiansen

Kære Arne
https://www.bt.dk/samfund/dramatisk-video-vi-har-brug-for-mad-paa-bordet...
Jeg nævner kun mennesker der IKKE mener at de skal indrette sig, og de er gule eller blå rager mig langsomt.
jeg er bare af den opfattelse at man skal ikke belønne adfærd der er ligeglad eller nægter at rette sig efter reglerne.
Aktuelt har lyskrydset kun kostet to uskyldige mennesker livet. Giv dem en præmie?
selvretfærdige med deres rigtige meninger kan jo "bare" fraskrive deres ret til evt.
vaccine, så bliver det bedre plads til de der har en sær adfærd

Per C
Når du sammenkobler et lyskryds ved Århus, i hvis nærhed, der bor mange "fremmede" + Ishøj (også mange fremmede) + "de/dem" + kriminelle adfærd + ligeglade med samfundet (variant af paraallelsamfund) + leve på nas - og hvad du ellers har med i bøtten - da kan du ikke løbe fra, at det er "de fremmede" og kun dem, du skriver om.
PS: Det findes sikkert også lyskryds i "racerene" kommuner, hvor der er sket trafikdrab, så også med den sætning råber du dit sindelag.

Carsten Munk, Hans Larsen, Rikke Nielsen, Inge Lehmann og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Det er da en ringe trøst, at 95 % mener, at muslimer født i Danmark skal i samme (første) række som etniske danskere.
Racisme er netop at man udfylder de ubekendte med ubehageligheder - så for racistens vedkommende er alle muslimer lige kommet til Danmark med gummibåden og skal bagerst i køen.

"Jeg kan ikke lide muslimer, men du er god nok"

Carsten Munk, Steen K Petersen, Arne Lund, Steffen Gliese og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Problemet i Ishøj med det høje incidenstal skyldes (blandt mange andre årsager nævnt af fx Henriette Bøhne) muligvis de manglende teststeder, og at de få der findes, nærmest er umulige at finde frem til pga manglende skiltning.

Dertil kommer manglende smitteopsporing og mangel på steder, hvor de smittede kan isolere sig.

Kommunen har ikke gjort tilstrækkeligt for at nedbringe smitten, ifølge beboerforeningerne:

"Der er få skilte, der henviser til retningslinjer, mundbind og samfundssind, når man vader rundt i Ishøj Bycenter og omegn.

Foruden de mange store, gule vejskilte, der peger mod det lokale vaccinationscenter, hvor flextaxier kører ældre hen for at modtage det første stik, er skiltningen mere eller mindre ikke-eksisterende.

Inde i selve centeret er den begrænset til to skilte, der henviser til testcentret i Kulturium Musikteater, men der er trukket gardiner for, og rummet er mørklagt. Desuden er det PCR-test, der er den mere langsomme udgave.

Ishøjborger gennem 32 år, Tina Cortzen, der iført uldsokker og træsko trækker på en indkøbstaske med jordbærtryk, er på vej fra Vildtbanegård til Ishøj Bycenter for at handle.

Hun fortæller, at der også ligger et kviktestcenter et sted i Ishøj.

- Jeg tror, at det ligger ved idrætshallen. Eller også er det en hvid container bag Bilka, siger hun og peger mod Bilka på den anden side af motorvejsbroen.

Ved Bilka står en testvogn, men den er ikke længere i brug, står der på sedlen på døren. Man skal gå rundt om bygningen, viser pilen, men heller ej på den anden side er et mobilt testcenter at finde.

Først da en betjent iført både skudsikker- og refleksvest med ordene 'Corona guide' på ryggen peger i retning af bycenterets første sal, viser testskiltene sig. Her står ti mennesker i kø til at blive testet.

Ifølge borgmesteren bliver der dog testet rigeligt i Ishøj.

Men der er nærmest ikke noget skiltning i bycenteret. Gør I overhovedet nok for at vejlede jeres borgere?

- Det skal jeg ikke kunne sige. Det kan godt være, at det skal kigges efter. Man skal selvfølgelig kunne finde testcenteret, siger han.

En time efter TV 2 har interviewet Ishøj-borgmesteren, ringer Dorte Hjort for at fortælle, at kommunen har kontaktet hende. Kommunen har nu valgt at takke ja til testcenteret i boligområdet."

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2021-02-15-taarnhoej-smitte-i-ishoej-vi-h...

Når det er sagt, er det selvfølgelig ikke en undskyldning for at opføre sig direkte uansvarligt og blæse på andres sikkerhed.

Men vi ved også, at de, der er at finde i 'fornægtergruppen' (som man i mangel af bedre kan kalde modstandere af nedlukningen og restriktionerne) i høj grad er divers.

Den inkluderer bl.a. unge, der samles for at feste i tomme lagerbygninger:

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2021-02-12-politiet-melder-om-masser-af-u...

eller folk der samles til sammenkomster på erhvervslejemål :

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2021-02-07-politiet-lukker-fest-med-102-d...

Der er mange flere eksempler på folk der opfører sig hensynsløst eller kriminelt, og de er ikke nødvendigvis præget af at tilhøre andre etniciteter eller kulturer, endsige religioner.

Så hvor kommer det fra, når 20% i fuldt alvor mener, at nogle mennesker er mindre værd end andre, og derfor ikke fortjener en plads på lige fod i køen til sundhedsvæsenet?

Mit gæt er den konstante, nedladende retorik vi har hørt på til bevidstløshed i de sidste 20-25 år om, hvor belastende det er for det danske samfund at vi har indbyggere der er indvandret eller flygtet hertil.

Og dertil kommer den gammel-danske nytteetik, hvor man spørger hvorvidt folk har FORTJENT at få hjælp.

Det var samme princip, der gjaldt i de ikke særlig gamle dage, da folk der ikke kunne klare dagen og vejen blev sat på fattiggården, eller solgt på auktion til bønderne.

Nu om dage gælder det folk, der af den ene eller anden årsag er havnet i arbejdsløshed, eller er for syge til at arbejde.

Pligt kommer før ret i vort såkaldte velfærdssamfund.

Det samme gælder åbenbart retten til at sparke nedad på de, der intet besidder

Christian Mondrup, Lars Løfgren, Steen K Petersen, Arne Lund, Henriette Bøhne, Steffen Gliese, Ebbe Overbye, Anne-Marie Krogsbøll, Inge Lehmann, Freddie Vindberg og Carsten Munk anbefalede denne kommentar

Skal der gives "vaccine-forrang" til vestegnen, som flere borgmestre fra denne egn plæderer for?

Er det ikke det samme som at præmiere bl.a. Ishøjs borgere for ikke at passe godt nok på med ikke at blive smittet? Har de virkelig fortjent denne præmiering på bekostning af blandt andet befolkningen, der er bosat i vestdanmark!?

Det her tema har - i mine øjne - potentialet til at blive et så højeksplosivt politisk issue, at Sundhedsstyrelsen da også afviser at stille op til interview herom med en begrundelse om, at vaccinerækkefølgen er en 'politisk beslutning'.

- Det er endnu ikke fastlagt. Processen er, at Sundhedsstyrelsen udarbejder en faglig indstilling til Sundhedsministeriet – derefter er det en politisk beslutning, hvordan vaccinationerne i gruppe 12 skal prioriteres, skriver Sundhedsstyrelsen i en mail til DR Nyheder.

Jeg ser meget frem til at følge, hvordan regeringen håndterer dette her tema!

https://www.dr.dk/nyheder/politik/vestegnsborgmestre-vores-borgere-boer-...

"Ny undersøgelse: Knap hver femte mener, at nyligt indvandrede muslimer med corona skal bagerst i hospitalskøen"

Direkte stupidt. Virus er, i modsætning til 20% af befolkningen, ligeglad med om det er en muslim eller en ikke-muslim den smitter - og hvert menneske med corona smitter andre - en muslim smitter derfor også en ikke-muslim.

Henriette Bøhne, Inge Lehmann, Lars Løfgren, Steffen Gliese, Anne-Marie Krogsbøll, Jørgen Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Der er lige et apropos nogle af kommentarerne, som let bliver glemt i vaccineomtalen: man kan godt smitte, selvom man er vaccineret, men man bliver næppe selv syg og man bliver i hvert fald ikke så syg som uden vaccine.
Derfor er vaccinen en selvbeskyttelse først og fremmest - ikke så meget en redning af andre som mundbind/visir og afstand.

Steen K Petersen, Anne Nielsen, Henriette Bøhne, Inge Lehmann, Erik Fuglsang, Anne-Marie Krogsbøll og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Godt apropos, Steffen Gliese.

Dette aspekt mangler nemlig fuldkommen, når der råbes op om genåbninger, så snart de over 50 år er vaccinerede.

Steen K Petersen, Henriette Bøhne og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar

Per C - Hvad skal jeg brug et avisklip om en vanvidsbilist, og et retssystem, der tager alt for lemfældigt på den slags? Afsættet var vaccinationer og om "de fremmede" skulle have samme placering i køen som danske hjemmefødinge - hvad de selvfølgelig skal. Det kan overhovedet ikke diskuteres.
Dit forsøg på at afspore diskussionen og få den til at handle om vanvidsbilister, der bor i boligkvarterer med mange "fremmede" viser hvordan du tænke om "de fremmede".

Niels Christensen

De høje tal i Ishøj hænger næppe sammen med 'tonen'. Man kan finde dem i migrantbefolkningen i alle lande i Europa inklusive Sverige, hvor tonen jo er en anden.

Men den hjælpeløse selvretfærdige venstrefløj tror at alt handler om politik.

I og med at 'vaccinerækkefølgen' er en ’politisk beslutning’, er den naturligvis debat lige så naturlig og legitim at tage som alle mulige andre politiske debatter.

Hvad er grunden til jeg ikke kan anbefale en kommentar, men får pop-up med fjern anbefaling i stedet ??? Kan nogen hjælpe?

Carsten Hansen

Bare anbefal; Den registreres og kan aflæses næste gang du åbner tråden-

Eva Schwanenflügel

Helle Walther, det er et problem mange allerede har omtalt, det startede efter det nye layout blev implementeret.

Problemet afhjælpes noget, hvis du først skriver en kommentar, så ryger du ikke ud af tråden, når du anbefaler en kommentar.

Men du kan først se dit navn stå i anbefalingen, hvis du forlader tråden og igen vender tilbage.

Man kan heller ikke anbefale artikler længere, eller se hvor mange der har kommenteret på artiklen, før man scroller helt ned i bunden af den.

Hvis man vil tilgå kommentarer hurtigt, kan man kun gå hen til 'mine kommentarer', og klikke på 'læs mere'.
Så kommer man hurtigt ind i tråden, men starter dog i bunden.

Jeg har skrevet til Webredaktionen, men ikke fået svar.

Håber det hjalp? :-)

Anne-Marie Krogsbøll, Henriette Bøhne og Steen K Petersen anbefalede denne kommentar

Føj for pokker!

Niels Christensen - Har du andre bud? - end det politiske

Eva Schwanenflügel
Der er også andre --- øh - udfordringer her på stedet. Når jeg vil indsende en kommentar, så skal jeg bekræfte, at jeg ikke er en robot.
Af og til popper der et billede op - altid fra en eller anden amerikansk provinsby - hvor jeg skal afkrydse brandhaner,, lyskurve, broer, biler, busser osv.
Som det seneste nye er komme til, at nu gider den yakee-ficerede avis Information ikke oversætte teksten på hvad der spørges om. Meget kan man gætte sig til, men jeg vil nu tro, at ikke alle Inf-læsere ved hvad en "hydrant" er.
I modsætning til dig, så gider jeg ikke skrive til avisen - de svarer jo ikke.

Anne-Marie Krogsbøll og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Tjah der er nu nogle indlæg der er så forudsigelige at man skulle tro at en robot var på spil....

René Arestrup

Jeg kunne godt tænke mig at se designet bag den undersøgelse. Det lugter lidt af at den er designet til et 'forargeligt' resultat.

'Muslimer, der er kommet til Danmark inden for det seneste år, bør komme bagerst i køen, svarer de.' Fint nok, men hvad er spørgsmålet, henholdsvis hvilke svarmuligheder er der?

Udsagnet er næppe fri prosa fra 20 procent af respondenterne.

Umiddelbart kan jeg komme i tanke om indtil flere spørgsmål/svarmuligheder over samme tema og som sådan kan jeg ikke undslå mig for at mistænke undersøgelsesdesignet for i bedste fald at være misforstået og i værste fald tendentiøst.

Jeg skal skynde mig at tilføje, at jeg ikke kan læse artiklen. Og som sådan undskylder jeg, hvis der vitterlig er tale om et uangribeligt undersøgelsesdesign.