Fødsler
Læsetid: 5 min.

Nyt udspil: SF vil gøre op med »dybt kritisable« forhold på fødegangene

Med to overnatninger til fødende og op mod 150 millioner kroner årligt vil SF forbedre forholdene for ansatte og fødende på de travle, offentlige fødegange. Gennem øremærkede midler sigter partiet blandt andet efter flere ansættelser af jordemødre
I et nyt udspil kommer SF med en række forslag, der blandt andet skal sikre bedre fødselsforberedelse, at alle fødende har ret til to overnatninger på hospitalet og bedre arbejdsforhold for de ansatte på fødselsafsnittene.

I et nyt udspil kommer SF med en række forslag, der blandt andet skal sikre bedre fødselsforberedelse, at alle fødende har ret til to overnatninger på hospitalet og bedre arbejdsforhold for de ansatte på fødselsafsnittene.

Emil Ryge

Indland
11. februar 2021

Det er næsten blevet en tradition, at der med et par års mellemrum kommer historier frem i medierne om horrible forhold på landets fødegange. Både for jordemødrene og de fødende. Senest har DR i en række artikler fortalt om grædende jordemødre, traumatiserende fødsler og en taxatur til et andet hospital midt under en fødsel.

Nu kræver SF handling fra regeringen.

I et nyt fødselsudspil kommer partiet med en række forslag, der blandt andet skal sikre bedre fødselsforberedelse, at alle fødende har ret til to overnatninger på hospitalet og bedre arbejdsforhold for de ansatte på fødselsafsnittene. I første omgang foreslår SF at bruge 100-150 millioner kroner årligt fra råderummet på initiativet.

»Vi kan se, at forholdene på vores fødegange er dybt kritisable, og det har de været over en årrække. Den enkelte fødende føler jo, at det handler mere om at få dem videre i systemet, end det handler om at gøre fødslen til en god oplevelse,« udtaler Pia Olsen Dyhr, formand for SF.

SF har kaldt sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i samråd, hvor han skal svare på, hvordan regeringen vil løfte niveauet på fødegangene.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jeppe Lindholm

Igen siger vi tak til Venstre for de massive nedskæringer på velfærdsstaten gennem 20 år. Ikke mindst på det offentlige sundhedsvæsen.

Venstre ved du, hvor du har. Nede i den sorte kælder.

Estermarie Mandelquist, Torben K L Jensen, Birte Pedersen, Eva Schwanenflügel og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Jens Christian Jensen

Udgifterne til sundhedsvæsnet er ikke nedskåret de sidste 20 år. Det forholder sig faktisk stik modsat.

Jens Christian Jensen

Danmarks statistik:
De offentlige sundhedsudgifter er steget med 69 pct. fra 2000 til 2017 målt i faste priser. Stigningen er markant højere end stigningen i de øvrige offentlige udgifter.