Terror
Læsetid: 3 min.

Overblik: Her er, hvad vi ved om terrorsagen i Holbæk

Tre syriske brødre er blandt de 14 anholdte, som sættes i forbindelse med planlægningen af et terrorangreb, der skulle have været gennemført i Danmark eller Tyskland. Politiet holder kortene tæt ind til kroppen. Men her er, hvad vi ved indtil videre
Det er endnu for tidligt at sige, hvad de 14 anholdtes terrorplaner præcis har gået ud på. Det fortalte operativ chef i PET, Flemming Drejer, ved et pressemøde fredag.

Det er endnu for tidligt at sige, hvad de 14 anholdtes terrorplaner præcis har gået ud på. Det fortalte operativ chef i PET, Flemming Drejer, ved et pressemøde fredag.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Indland
13. februar 2021

Hvem er anholdt

13 personer, otte mænd og fem kvinder, er indtil videre anholdt i Danmark i forbindelse med en større politiaktion i Holbæk i weekenden. Syv af dem, fire mænd og tre kvinder, er sigtet efter den såkaldte terrorparagraf for at have planlagt et eller flere terrorangreb eller medvirket til forsøg på terror ved at anskaffe sig våben og materialer til at fremstille en eller flere bomber.

Sigtelsen mod de resterende seks personer er indtil videre ukendt, da deres grundlovsforhør blev holdt for dobbeltlukkede døre.

Ifølge politiet er der en forbindelse mellem de 13 mennesker, men vil ikke sige hvilken.

Blandt dem er to brødre med syriske rødder. Politiet i Tyskland har i denne uge anholdt en tredje bror i nærheden af Frankfurt. Brødrene er henholdsvis 33, 36 og 40 år gamle.

Det er ikke usædvanligt med familierelationer i terrorsager. To af gerningsmændene bag terrorangrebet i Paris i 2015 var brødre. Terroristerne, som angreb satiremagasinet Charlie Hebdo, var også brødre, og i Danmark er to brødre tidligere blevet dømt for at forsøge at arrangere terrortræning til den ene bror hos Al Shabaab i Somalia.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her