Podcast: Vi er enige om et 1,5-gradersmål. Men kan have kurs mod 3,2 graders opvarmning

Det var en milepæl, da verdens lande i Paris i 2015 indgik en aftale om at begrænse de globale temperaturstigninger til mellem 1,5 og to grader celsius. I dag – to et halvt år senere – står det dog mere og mere klart, at det efterhånden er for sent at leve op til 1,5-gradersmålet i Parisaftalen.
Så hvad er status? Det tager vi op i Informations klimapodcast Den grønne løsning, hvor vi i denne uge taler med Sebastian Mernild, der er professor i klimaforandringer og hovedforfatter på den næste hovedrapport fra FN’s Klimapanel, IPCC. Han udlægger de seneste klimarapporter og forklarer, hvilken temperaturstigning verden lige nu har kurs mod.
For er der stadig er en chance for at undgå klimakatastroferne? Hvad skal der til for at overholde Parisaftalen? Og hvad er konsekvenserne, hvis vi ikke gør?
Få svarene på de spørgsmål i ugens afsnit af klimapodcasten, hvor vi også taler om, hvordan præsident Biden måske kan starte en dominoeffekt af klimahandling.

Klimapodcasten: Den grønne løsning
Klimakrisen kræver en massiv omstilling af vores samfund. Heldigvis har videnskaben mange bud på grønne løsninger. I Informations podcast om klima taler vi hver uge med en forsker, der har en del af svaret på, hvordan vi løser klimaudfordringerne, eller kan komme med et videnskabeligt perspektiv på en aktuel klimadebat. Dine værter er Louise Schou Drivsholm og Martin Bahn.
Lyt og abonnér
Seneste podcasts
Podcast: Klimaet skal fylde mere i folkeskolen – både for lærere og elever
2. marts 2021Børn og unge skal ikke afskærmes fra, men lære og klimakrisen, dens konsekvenser, og hvordan vi omstiller os til et mere bæredygtigt samfund, mener lektor Andy Højholdt. Det fortæller han om i denne uges afsnit af klimapodcastenPodcast: Regeringens grønne forskningsstrategi mangler køreplan for at bidrage til klimamål
24. februar 2021I denne uges podcast fortæller Jeppe Wohlert fra tænketanken DEA om, hvordan han mener, at regeringens grønne forskningsmilliarder bedst kan bidrage til den grønne omstillingPodcast: Landbrugets lavbundsjorder skal hurtigst muligt ud af drift
15. februar 2021De kulstofrige lavbundsjorder skal udtages fra drift, hvis landbruget skal bidrage mærkbart til 70-procentsmålet i 2030. I denne uge taler vi med Klimarådets næstformand, professor Jette Bredahl Jacobsen, om potentialet i manøvren, og hvorfor det er så svært
Ønsker du at kommentere artiklerne på information.dk?
Du skal være registreret bruger for at kommentere.
Log ind eller opret bruger »
Iflg Prof Millan Millan, som også har været i EU og fortælle, så er vandkredsløbet på vores fine planet det der bestemmer over 80% af temperaturen. Samtidig kan vandkredsløbet sørge for mindre tørke og naturbrande og mindre tab af biodiversitet, på land og i havene. Det heldige er jo at netop vandkredsløbene, de mange små lokale og det store globale, dem kan vi faktisk skrue på. Og endnu bedre, et ændret vandkredsløb, vil gøre det muligt at holde en større del af planeten dækket af plantevækst i en større del af året. Køler planeten vha "latent heat fluxes" og nedbryder metan, fordi mere plantevækst giver flere frie radikaler i atmosfæren. Har IPCC ikke set på den side af klima arbejdet?