Klima
Læsetid: 1 min.

Podcast: Klimaet skal fylde mere i folkeskolen – både for lærere og elever

Børn og unge skal ikke afskærmes fra, men lære og klimakrisen, dens konsekvenser, og hvordan vi omstiller os til et mere bæredygtigt samfund, mener lektor Andy Højholdt. Det fortæller han om i denne uges afsnit af klimapodcasten
Børn og unge skal ikke afskærmes fra, men lære og klimakrisen, dens konsekvenser, og hvordan vi omstiller os til et mere bæredygtigt samfund, mener lektor Andy Højholdt. Det fortæller han om i denne uges afsnit af klimapodcasten

Mia Mottelson

Indland
2. marts 2021

Klimakrisen er ikke børn og unges skyld, den er skabt af generationerne før dem. Men det er børnene og de unge, der skal vokse op i den klimaforandrede verden.

Men hvordan klæder man bedst børn på til at forstå og agere i klimaforandringernes tid? Og hvordan undgår man at skræmme dem – kan man overhovedet det? De svære spørgsmål handler denne uges udgave af Informations klimapodcast om. 

Her fortæller lektor Andy Højholdt fra Københavns Professionshøjskole om, hvordan man bedst formidler viden om klimaet til børn og unge. Og han argumenterer for, hvorfor det ifølge ham er afgørende, at klimaet kommer til at spille en større rolle på både læreruddannelsen og landets folkeskoler.

I podcastafsnittet indgår lydklip fra de lærerstuderende på Københavns Professionshøjskoles interview med 6. og 7. klasser om hvad de tænker om og frygter ved det forandrede klima. 

Podcast

Klimapodcasten: Den grønne løsning

Klimakrisen kræver en massiv omstilling af vores samfund. Heldigvis har videnskaben mange bud på grønne løsninger. I Informations podcast om klima taler vi hver uge med en forsker, der har en del af svaret på, hvordan vi løser klimaudfordringerne, eller kan komme med et videnskabeligt perspektiv på en aktuel klimadebat. Dine værter er Louise Schou Drivsholm og Martin Bahn.

Seneste podcasts

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her