Den grønne løsning
Læsetid: 1 min.
Podcast: Ny klimadatabase viser CO2-aftryk for nærmest alt, vi spiser og drikker
I denne uges udgave af klimapodcasten fortæller lektor Jannick Schmidt om Concitos nye klimadatabase med oversigt over CO2-aftryk for 500 føde- og drikkevarer

Indland
8. marts 2021
En mørbrad udleder lige så meget CO2 som en køretur til Paris.
Den opsigtsvækkende klimanyhed kunne man læse på DR i slutningen af januar. Sammenligningen var baseret på tal fra den grønne tænketank Concitos nye klimadatabase, der giver et overblik over klimabelastningen fra 500 af de mest almindelige føde- og drikkevarer. Fra havregryn og neskaffe til rødvin og fetaost.
Jannick Schmidt, som er lektor på Aalborg Universitet og direktør ved firmaet 2.-0 LCA consultants, har været med til at lave beregningerne bag klimadatabasen.
Kommentarer (0)
Ønsker du at kommentere artiklerne på information.dk?
Du skal være registreret bruger for at kommentere.
Log ind eller opret bruger »