Støjbergs instruks
Læsetid: 1 min.

Podcast: Sådan forløb den ophedede debat, da Folketinget sendte Inger Støjberg i rigsretten

EPISODE 5: Forsvarere og kritikere af Inger Støjberg stødte sammen, da Folketinget i denne uge skulle stemme om en rigsretstiltale mod den forhenværende minister. Ulrik Dahlin og Anton Geist analyserer den heftige debat i denne episode af podcasten 'Støjbergs instruks'
Inger Støjberg leverede sin egen tale som den sidste deltager i debatten fra Folketingets talerstol.

Inger Støjberg leverede sin egen tale som den sidste deltager i debatten fra Folketingets talerstol.

Mads Claus Rasmussen

Indland
4. februar 2021

Terningerne er kastet. Et flertal i Folketinget har nu vedtaget en rigsretstiltale mod Inger Støjberg for hendes ulovlige instruks om adskillelse af asylpar. Og debatten gik ikke stille for sig.

Ulrik Dahlin og Anton Geist taler i denne episode af podcasten Støjbergs instruks om den heftige folketingsdebat om tiltalen og fokuserer især på Dansk Folkeparti og Nye Borgerliges forsvar for Inger Støjberg – samt på hovedpersonens egen tale, som hun leverede som den sidste deltager i debatten fra Folketingets talerstol.

Og så vender de en ting, som begge har bemærket: Det er altså ikke et imponerende vidensniveau om sagen, folketingsmedlemmerne lægger for dagen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Den var verstyggelig, så er det sagt, en skamplet på demokratiet. DF, NB var i overskridende grænse på det retoriske plan, det værste jeg har set i mine dage i folketinget.

vederstyggelig.

Bemærk Dahlins og Gejsts kritiske perspektiv på at man ikke har gjort vildledning/urigtig orientering af Folketinget til et selvstændigt anklagepunkt, herunder at Jørn Vestergaard (som er en kapacitet på strafferet) har gjort opmærksom på dette. Med til historien hører også at de advokater som har udarbejdet grundlaget for Folketingets stillingtagen til rigsretsspørgsmålet ikke har ekspertise på strafferet.

En grød af inkompetence og politisk opportunisme præger vort Folketings arbejde med sagen, omend dette naturligvis ikke ændrer på at Inger Støjberg har begået kriminalitet og naturligvis skal retsforfølges. Det helt store problem er naturligvis at samme Folketing i spørgsmålet skal varetage den danske stats retstilstand, hvilket både historien og vor samtid tydeligt demonstrerer at det slet ikke er i stand til.

Flemming Berger og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Ah, mon ikke det i en så højtprofileret og dyr retsag vil komme for dagen, hvorvidt der er giver urigtige eller lutter rigtige oplysninger til tinget. I modsat fald bør udgiftsholder, som minimum, kræve pengene tilbage.

Søren, du misforstår - tjek selv implikationerne som Vestergaard fremhæver.