Analyse
Læsetid: 4 min.

Rokader hos støttepartierne er godt nyt for en regering, der ikke har travlt med at blive grønnere

Modspillet til S-regeringen i klimapolitikken kan blive mindre på grund af de seneste personrokader i toppen hos støttepartierne: Enhedslisten har skiftet klimaordfører, og De Radikale aflyser nu definitivt at gøre den grønne omstilling til et kabinetsspørgsmål
Valget af Mai Villadsen som ny politisk ordfører for Enhedslisten betyder, at hun træder tilbage som klimaordfører for i stedet at overlade opgaven til Peder Hvelplund

Valget af Mai Villadsen som ny politisk ordfører for Enhedslisten betyder, at hun træder tilbage som klimaordfører for i stedet at overlade opgaven til Peder Hvelplund

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Indland
13. februar 2021

Det lokale samarbejdsklima på Christiansborg forbedres hurtigere end det globale klima: De seneste dages personrokader hos Enhedslisten og De Radikale har således gjort forholdet mellem støttepartierne og S-regeringen noget varmere og mere forsonligt, men risikerer samtidig at trække den grønne omstilling i yderligere langdrag.

Coronakrisen har allerede vendt op og ned på den politiske dagsorden, og statsminister Mette Frederiksen (S) lægger ikke skjul på, at klimapolitikken bestemt ikke er hendes førsteprioritet. Ændringerne i toppen af Enhedslisten og De Radikale øger bestemt ikke det i forvejen afdæmpede pres på S-regeringen.

Mest markant betyder valget af Mai Villadsen som ny politisk ordfører for Enhedslisten, at hun samtidig træder tilbage som klimaordfører, for i stedet at overlade opgaven til Peder Hvelplund. Han skal også bruge sin tid på at være partiets gruppeformand og coronaordfører, og i en tid, hvor Enhedslisten selv har prioriteret pandemibekæmpelsen over alt andet, vil rokaden ikke kunne undgå at svække satsningen på en accelereret grøn omstilling.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her