Analyse
Læsetid: 4 min.

Støjberg forlader Venstre og gør sig til hovedperson i et nationalkonservativt realitydrama

Med sin forventede udmeldelse af Venstre har Inger Støjberg kun forlænget spændingen. Ved i første omgang at blive løsgænger i Folketinget vil hun kunne indtage rollen som mulig kongemager i magtspillet mellem Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti
I sin nye og frie rolle har Inger Støjberg tæt på perfekte betingelser for at kunne blive kongemager i slagsmålet mellem de to højrefløjspartier. Både Nye Borgerliges formand Pernille Vermund og Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl har i den seneste tid gjort sig store anstrengelser for at lokke Inger Støjberg over til netop deres parti.

I sin nye og frie rolle har Inger Støjberg tæt på perfekte betingelser for at kunne blive kongemager i slagsmålet mellem de to højrefløjspartier. Både Nye Borgerliges formand Pernille Vermund og Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl har i den seneste tid gjort sig store anstrengelser for at lokke Inger Støjberg over til netop deres parti.

Emil Helms/Ritzau Scanpix

Indland
5. februar 2021

Sammenbruddet i Venstre vil skubbe det borgerlige Danmark længere ud på højrefløjen. Med Inger Støjbergs udmeldelse af Venstre vil flere nationalkonservative vælgere uundgåeligt rykke længere ud mod højre og dermed gøre det vanskeligere for blå blok at trække vælgere hen over midten.

Isoleret set er det derfor kun statsminister Mette Frederiksen (S), som styrkes af opbruddet blandt de borgerlige. Men reaktionen måtte komme: Efter et bredt flertal i Folketinget tirsdag vedtog en rigsretssag, har Inger Støjberg besindet sig på, at hun fremover kun vil kunne videreføre sin politiske kamp ude fra sidelinjen.

Hendes tid i magtens centrum er forbi. Tidligere udlændingeminister Inger Støjberg har endegyldigt opgivet ambitionen om at påvirke dansk politik indefra, og med udmeldelsen af Venstre siger hun således reelt farvel til muligheden for igen at kunne blive minister – og oplagt også for at kunne trække sit nu tidligere parti i en mere nationalkonservativ retning.

Inger Støjbergs indflydelse på dansk politik er dog langtfra overstået. Hun appellerer personligt til så mange tusinde vælgere, der er loyale mod hende, at hun egenhændigt vil kunne tippe den interne magtbalance mellem partierne på højrefløjen. Ved i første omgang at nøjes med at blive løsgænger i Folketinget holder hun alle muligheder åbne.

I et interview med Skive Folkeblad afskriver hun ikke alene Venstre, men også partiformand Jakob Ellemann-Jensen, som ifølge hende mangler både format og politisk tæft til at kunne indtage Statsministeriet:

»Vi står ved begyndelsen til en indvandringsbølge. Og den erkendelse mangler Venstres ledelse. Hvis Venstre igen skal være et stort parti og igen have statsministerposten, så kræver det en stram og troværdig udlændingepolitik. Jeg tror ikke længere, at vi kommer dertil med Jakob Ellemann-Jensen som formand. Jeg tror ikke, han bliver statsminister,« siger Inger Støjberg.

Selv om Jakob Ellemann-Jensen i et opslag på Facebook hævder, at »Ingers udmeldelse ikke handler om politik«, og han så sent som i går forsøgte at relancere en strammerlinje i udlændingepolitikken, er det uomgængeligt, at bruddet er kulminationen på en fløjkrig i Venstre mellem hans liberal-pragmatiske linje og hendes nationalkonservative linje.

Hun træder ud af Venstre for at skærpe strammerkursen, og i interviewet med Skive Folkeblad fra hendes hjemegn understreger Inger Støjberg da også, at hun som løsgænger nu kan være værdikriger »uden filter« og dermed placere sig rent på den hardlinerposition, som Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti hidtil har kæmpet indbyrdes om.

En afgørende rolle at spille

I sin nye og frie rolle har Inger Støjberg tæt på perfekte betingelser for at kunne blive kongemager i slagsmålet mellem de to højrefløjspartier. Både Nye Borgerliges formand Pernille Vermund og Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl har i den seneste tid gjort sig store anstrengelser for at lokke Inger Støjberg over til netop deres parti.

Som i et nationalkonservativt realitydrama vil Inger Støjberg – særligt ved at trække valget mellem de to partier i langdrag – kunne få en afgørende rolle at spille i udfaldet om, hvilket af de to partier som fremover bliver det største nationalkonservative parti i Folketinget.

Nye Borgerlige er allerede rykket forbi Dansk Folkeparti i meningsmålingerne og står til noget nær en firedobling ved næste folketingsvalg. Hvis Inger Støjberg vælger at slutte sig sammen med sin veninde Pernille Vermund, vil det kunne befæste Nye Borgerliges succes og samtidig trække Dansk Folkeparti endnu længere ned i vælgeropbakning.

Omvendt har det kriseramte Dansk Folkeparti endnu mere at vinde ved at få Inger Støjberg med. Hun vil kunne tilføre Dansk Folkeparti den folkelige gennemslagskraft, som har været savnet, siden Pia Kjærsgaard stoppede som frontfigur. Partiformand Kristian Thulesen Dahl skulle sågar være villig til at vige pladsen, hvis Inger Støjberg vil melde sig ind i Dansk Folkeparti.

Fortsat fragmentering

Budrunden mellem Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige tegner til at blive intens. Sjældent har en stemmesluger som Inger Støjberg stået frit i Folketinget. I modsætning til den anden udbryder fra Venstre, tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, har Inger Støjberg endnu ikke flirtet med tanken om at stifte sit eget parti.

Endnu et nationalkonservativt parti på højrefløjen kan dog ikke udelukkes. Alt er åbent på højrefløjen. Inger Støjberg har tydeligvis haft svært ved at underlægge sig partidisciplinen i Venstre, og det vil hurtigt kunne vise sig bøvlet, hvis hun skal underordne sig enten Pernille Vermund eller Kristian Thulesen Dahl, skønt de politiske uenigheder oplagt vil være mindre, end de har været i forhold til Jakob Ellemann-Jensen.

Selv om det er yderst sjældent, at løsgængere bliver valgt ind i Folketinget – med komikeren Jacob Haugaards valg i 1994 som den spektakulære undtagelse – ville Inger Støjberg potentielt kunne gøre kunststykket efter. Med 28.420 personlige stemmer i Vestjyllands storkreds i 2019 fik hun mere end rigeligt til at klare sig på egen hånd.

Løsgængere har imidlertid ringe indflydelse, medmindre mandaterne falder helt usandsynligt ud. Derfor vil en fortsat politisk karriere for Inger Støjberg reelt kræve, at hun vælger mellem Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige.

Den videre kurtisering vil imidlertid næppe få større indvirkning på det større magtspil på Christiansborg. Inger Støjberg vil kunne afgøre, om Nye Borgerlige eller Dansk Folkeparti skal være størst ved næste valg, men hun kan ikke længere påvirke, om den samlede borgerlige blok skal kunne genindtage Statsministeriet. For S-regeringen bliver den eneste vinder af den blå borgerkrig.

Lars Trier Mogensen skriver politiske analyser i Information og er chefredaktør for nyhedsbrevet /dkpol, som udgives af Føljeton.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Ja men, så er hun hovedpersonen i dag på TV og det nyder hun. De værdier jeg kæmper for, siger hun, Hun er da ikke valgt på grund af sine værdier alene, for dem er der flere partier der har, også V fortsat, Hun er, tror jeg, også valgt fordi, man har oplevet hende, som en gæv jysk pige, der bager gode kager, har smil på læben og en kvik bemærkning. Det smider hun over bord nu, hun optræder illoyalt og ubehageligt mod den formand hun selv har været med til at vælge og det parti hun er valgt for. Mon ikke MF udskriver valg, når alt letter, så de 9 løsgængere ryger ud.

John Andersen, Lisbeth Glud, Lasse Nielsen, Niels Jacobs, John Damm Sørensen og Lars Hansen anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Rød regering de næste 12 år. Danmark har fortjent en ordentlig og ansvarlig regering efter 20 års ødelæggelser med Venstres svindel og bedrag.

Kenneth Krabat, Niels Borre, Lisbeth Glud, Lasse Nielsen, Werner Gass, Kristian Spangsbo, Torben Siersbæk, Helle Walther, Alvin Jensen, Mogens Holme, Lars Løfgren, Carsten Hansen og Søren Nielsen anbefalede denne kommentar

Det var vel forventeligt, at Inger meldte sig ud, nu hvor hendes eget parti lidt overraskende for mig har valgt at stemme for en rigsretssag. Og snarere end begyndelsen på noget nyt og stort tror jeg, det markerer afslutningen på den 20 år lange epoke i dansk politik, hvor udlændingepolitik afgjorde de fleste valg.

Det bliver interessant at se, om Ellemann formår at genrejse Venstre fra ruinerne. Men grundlæggende må det være positivt for Venstre, at både Støjberg og Løkke nu er ude, da de begge skabte alt for meget støj på linjen.

Og hvad angår Støjberg og for den sags skyld også den nu konservative Marcus Knuth, så virker det helt rimeligt, at nationalkonservative politikere ikke er medlemmer af et på papiret liberalt parti. Der er intet som helst liberalt over de synspunkter om eksempelvis religion, de to står for. Så lidt som i USA med Trump og republikanerne er det tæt på, man må sige, at der var tale om en fjendtlig overtagelse.

John Andersen, Morten Wieth, Lisbeth Glud, Kristian Spangsbo, Niels Jacobs, Torben Siersbæk, René Arestrup, Helle Walther, Alvin Jensen, Mogens Holme, Anders Reinholdt og Morten Reippuert Knudsen anbefalede denne kommentar

Jeppe Lindholm, Socialdemokratiske regeringer har skam også medvirket kraftigt til neoliberaliseringen af Danmark gennem de seneste årtier; en såkaldt rød regering er bestemt ingen redningsplanke for Danmark.

Kenneth Krabat, Poul Reynolds, ingemaje lange, John Andersen, Niels Borre, Michael Hullevad, Egon Stich, Hans Larsen, Estermarie Mandelquist, Henriette Bøhne, Peder Meyhoff, Per Torbensen, Flemming Berger, Knud Chr. Pedersen, Jeppe Bundgaard, Klaus Schwab, Eva Schwanenflügel, Per Klüver, Alvin Jensen, Ivan Mortensen, Inge Lehmann, Arne Lund, Steen K Petersen, Sten Victor og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar

Rød regering eller Blå regering = pest eller kolera.

Carsten Hansen

Pest og kolera/neoliberalisme som de evig utilfredse skriver; Men det bliver aldrig Enhedslisten der for nævneværdig betydning i Danmark.

Nå; det var of topic.
Forventeligt at Støjberg forlader Venstre. Skulle hun politisk overleve rigsretssagen, så vil hun nok desværre let kunne live valgt ind på tinge for det parti hun vælger at tilslutte sig..
Hun var et problem for venstre og vil sikkert blive det for et hver parti, men stemmer vil hun alle dage kunne samle..
Men det passer mig fint med den vedvarende uro i den borgerlige.

Lisbeth Glud, Niels Jacobs, Helle Walther og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

Rigsretsag, LOL.

Støjberg griner hele vejen til martyrdommen.

Og det var målet. Helt fra starten.

Hun har INTET at tabe. Bliver hun frifundet, står hun stærkere end nogensinde. Bliver hun dømt, står hun stærkere end nogensinde.

Og ude i periferien står de piger, Støjberg problematiserede for at køre sig selv i centrum. De piger, hun aldrig kerede sig om, havde det ikke været for egen vindings skyld. De piger, der fik frataget retten til personlig sagsbehandling, som levede man i en formørket middelaldertid.

De piger, som Støjberg foregav at kæmpe for, fordi hun ved, at en tilstrækkelig stor del af vælgersegmentet er til fals for den selviske idioti, hun repræsenterer.

Kenneth Krabat, Poul Reynolds, ingemaje lange, John Andersen, Niels Borre, Tino Rozzo, Elisabeth From, Helle Brøcker, dorte eggersen, Erik Fallesen, Morten Wieth, Hans Larsen, Jonna Jensen, Ellen Jeppesen, Lisbeth Glud, Kjeld Pedersen, Bjarne Tingkær, Flemming Berger, Anne Søgaard, Niels Jacobs, Torben Siersbæk, Inge Lehmann, Maia Aarskov, John Damm Sørensen, Eva Schwanenflügel, Per Klüver, Per Jakobsen og Mogens Holme anbefalede denne kommentar

Hvis det her er udtryk for støjbergs opfattelse af de reelle forhold - "Vi står ved begyndelsen til en indvandringsbølge" - så giver jeg ikke meget for hendes fremtid. For det første har antallet af asylansøgere ikke været lavere i de sidste 30 år. Selv DF'erne er i visse hensenender begyndt at tale pænt om "de fremmede".
Har Støjberg ikke opdaget, at bortset fra hendes kernevælgere i Sussi & Leo-segmentet så er der ikke så mange der længere hopper på muslimer-hadet.
Og læg mærke til: Hun kan ikke tale om andet, og det er der trods alt en del vælgere der har gennemskuet, og forlanger andre svar andre politikker. Enkeltsagspolitikere er ved at være passé.
Mht. et medlemsskab af Frikadellepartiet - så er det nok ikke sandsynligt, at Tulle vil vige pladsen til fordel for Støjberg. Det tror Lars Trier da vist ikke selv på? Og selv om Tulle så veg, så gør Messer-schmidt det bestemt ikke.
Nu har han med flere mediers aktive medvirken - især Politikens - fået kørt sig i stilling til at overtage formandsposten når Tulle biiver tvunget til at træde tilbage - måske allerede i forb. med den vandgang, der venter DF ved efterårets kommunalvalg - så har jeg svært ved at forestille mig, at han vil lade Støjberg få jobbet som forkvinde.
Lars Trier overser en vigtig ting i forb. m. et evt. partihop. Både Frikadellepartiet og Nye Tarvelige er arge EU-modstandere - det er Støjberg ikke. Er hun villig til at opgive sin EU-støtte for at få en fremtrædende plads i enten DF eller NB?

Michael Hullevad, Lisbeth Glud, Niels Jacobs, Helle Walther og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Jens Christian Jensen

99 % af politikken er ens hvad enten det er en rød eller blå regering der har magten, og det skal vi i det store billede være glade for. Det giver en form for stabilitet og trykhed. Det er bland andet med til at vores land bliver set som et stabilt sted at investere i fordi regeringsskifter som regel ikke medføre de store forandringer. Det sikre arbejdspladser og er med til at vi har et godt velfærds system.

Carsten Hansen

Arne Lund.
Enig langt hen ad vejen.
Men hvis damen ikke vælger NB eller DF, så er der vel ikke rigtigt noget tilbage.
Løkkes eksperiment virker ikke som et åbenlyst valg og hverken LA eller C heller.
Måske danne sit eget Parti ?.
Gamle Kirsten Jacobsen fra Fremskridtspartiet fik så mange personlige stemmer i Nordjylland at partiet blev repræsenteret med 2 kredsmandater i folketinget ved valget i 1998. Så hvorfor ikke ?

Carsten Hansen

Jens Christian Jensen

Så længe det er centrum-venstre der sidder på magten er jeg ganske enig i dit indlæg.

;-)

Men ellers er det demokratiets styrke at der regere under hensyntagen til mindretallet.
Det får vi ikke med udpræget blokpolitik hvor yderfløjene har betydelig magt.
Da DF var til fals for stort set alt bare man kunne få en grænsebom, var ikke kønt.

Anders Hüttel

De national konservative kender kund en retning. Og det er at køre dette land i sænk. Vi skal overforbruge os ind i helvede.

Det værste er, at medierne går i totalt selvsving over det her lal. Bevægelsen "Inger" kommer til at fylde medierne resten af dagen og ugen.

Nogle ting skal man tie ihjel.

Her på matriklen er TV-aviserne 18:30 og 21 samt DEADLINE obligatorisk. Normalvis. I aften står den på et par gode film.

Vi kan simpelthen ikke klare at høre bevægelsens førstekvinde bræge det samme, selviske idioti af - igen og igen og igen og igen...... man bliver i dårligt humør af det.

Poul Reynolds, ingemaje lange, Niels Borre, Helle Brøcker, Hans Larsen, Ellen Jeppesen, Lisbeth Glud, Lasse Nielsen, Martin Lau, Niels Jacobs, Helle Walther, Inge Lehmann, Steen K Petersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
John Damm Sørensen

Inger Støjberg. Populisten over alle populister.

Niels Borre, Lisbeth Glud, Torben Siersbæk og Helle Walther anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Hvis Inger Støjberg er så uskyldig som hun siger var der ingen grund til at forlade Venstre, heller ikke selv om hun er undsagt af sine egne, som jo blot har sendt hende i retten for at få rene linjer. De hverken kan eller skal dømme hende, men ved at forlade Venste dømmer hun jo på en måde sig selv - med mindre hun blevet smidt ud. Er hun det?

John Damm Sørensen

Mette for en rigsret, hvor vil I hen. Venstre er jo lige bestukket med 18 milliarder. Så med mindre Elletman laver en Auken, bliver der aldrig tale om en rigsret.

Højere indkomster er steget 43% fra 2010 til 20, så jo, Støjberg centrum venstre og tryghed er vejen frem.

Sten V. Den holder ikke en meter. Du kan overhovedet ikke sammenligne de to sager. og hun kommer ikke for nogen rigsret, En minister er gået af, sagen undersøges, der gives muligvis en næse, men det tror jeg ej heller. Loven er på plads nu, og hun handlede i nødret og fik det på plads hurtigt. Gjorde alt som man burde gøre. Du kan råbe det modsatte nok så meget fordi du er af den mening, men den kommer ikke til at ske. Der er intet grundlovsbrud, hvad der også vil komme frem i Granskningkommissionen undersøgelser.

Mads Greve Haaning, Egon Stich, Morten Wieth, Hans Larsen, Henning Kjær, Lisbeth Glud, Erik Pedersen, Per Jakobsen, Niels Jacobs og Torben Siersbæk anbefalede denne kommentar
Poul Anders Thomsen

Pernille Aamund sagde det først om Støjberg: "Velkommen til en værdikriger uden filter."
I i Go aften Live gentog IS det: Jeg skal være værdikriger. Jeg skal kæmpe for de ting, jeg blev valgt ind for.​
- Nu er det uden filter."

Det er sådan de ser sig selv. Ingen filter og i krig for sine værdier. Udemokratisk, tåbeligt, men rammende.

Men der skal lyde et tak til JEJ, for sit oprydningsarbejde OG vælgerne vil kvittere for en rentonet liberal politik, tvivler jeg ikke på, så jeg ser en ny SV konstellation i fremtiden, når yderfløjene på begge sider har gjort sig så utilbens at virkeligheden flygter ...

Torben Siersbæk

Inger Støjberg bedyrer, at hun er en af de mest ægte Venstrefolk.
Det må så være Venstre som P. A. Albertis forede det!

Torben Siersbæk

Formede....

Carsten Hansen

Var der sket partshøring var eventuelle barnebrude blevet fanget der. Det var hvad Støjberg saboterede. Så det forstår jeg ikke lige logikken ved. Efter næste valg kan hun være ude og glemt.

@Poul Anders Thomsen
04. februar, 2021 - 18:53
"Det er sådan de ser sig selv. Ingen filter og i krig for sine værdier. Udemokratisk, tåbeligt, men rammende."

Og hvori består så det udemokratisk og tåbelige i at gå i krig for sine værdier?

Som tillægsspørgsmål vil jeg gerne spørge dig om to ting:

1. Hvad du forstår ved demokratisk sindelag ?

2.Er du i stand til at rumme mennesker, der ikke mener det samme, som du gør, eller kniber det gevaldigt ?

"Var der sket partshøring var eventuelle barnebrude blevet fanget der."

Nu var det vel ikke brudene, men deres mager som skulle 'fanges' - men sagen er jo desværre at et perfekt system som udelukker fejl ikke findes, hvorfor der naturligvis kan identificeres tilfælde, hvor partshøring ikke kan afdække og gribe ind i tvangsrelationer mv. - og sådanne fejl benytter risikokulturen og sensationspressen til salg, mens populistiske politikere bruger dem som murbrækkere for primitiv symbolpolitik. Alle er på markedet; kampen om den røde ko (e.g. den bedst brandede businesscase) råder.

Bortset fra dette, så er der vel en betragtelig risiko for at Elleman jr., som vel nærmest kun kan se et minkfarmeduftende coronakvælertag på Mette Frederiksen i de kommende mdr. som afsæt til en mulig genrejsning af virksomheden Venstres vigende vælgertal. Selvom man blev betalt for minkfarmenes ombringelse, kan man jo sagtens havne i en situation hvor vedvarende overskrifter som disse (www.berlingske.dk/politik/kritik-fra-folketingsmedlemmer-efter-coronarap...) gør det umuligt for ham at frede Mette.

Eva Schwanenflügel og Michael Hullevad anbefalede denne kommentar
Atilla Thcengiz

INGER mig her INGER mig der, og hele 20 minutter på hende i TV2 news kl. 12:00 i dag. DR1 og DR2 er ikke et hak bedre, hele molevitten er belejret af blå lejesvende, som gerne hopper på hendes spin om barnebrude, "værdi" politik, selviscenesat billig soap-drama m.v. Ingen saglig og objektiv journalistisk boren efter og falsificering af hendes løgnagtige påstande og optræden. Er DK virkelig et oplyst og liberalt samfund? Det kan man sige når nu Danmarks Liberale Parti må ty til yderligere patestisk xenofobi for at kunne tackle angreb fra et klinisk paranoid-skizofren tilfælde med fødderne godt plantet i det Jydske mudder.

Jeppe Lindholm

Det kunne være passende med et snarlig folketingsvalg så rød blok kan styrke deres position væsenlig og dermed beskytte Danmark bedre mod overgreb fra en stadig mere rabiat og menneskefjendsk blå blok.

Poul Anders Thomsen

@ Erik Fuglsang Hvem er vi i krig med? Folk kan have forskellige meninger, trossystemer eller værdier. Men i et demokrati er der ingen grund til at gå i krig med hinanden, vi er jo naboer og skulle vel prøve på at leve sammen istedet for at bekrige hinanden. Erik du må gerne have dine værdier i fred og jeg mine, vi behøver jo ikke ligge i krig med hinanden over at men noget forskelligt. Det ville både være tåbeligt og udemokratisk. Måske kunne vi tale samen og argumentere og så stemme om tingen og leve fredeligt sammen? Ville det ikke være en civiliseret tilgang?

Jysk stædighed og offer"
.
En landsmøde-kapring.
En magtdemonstration.
Sådan forlød det i pressen om Inger Støjberg, der under Venstres landsmøde 2018 stjal fokus med sine udtalelser om, at hun ikke vil afvise at blive Venstres næste formand.
Hendes udmelding har stjålet hele billedet på landsmødet. Der er tale om en landsmøde-kapring.
Inger Støjbergs udmeldinger faldt til Altinget.dk, så til Jyllands-Posten, B.T. og andre medier, at hun er en mulig kandidat.
Venstres Landsmøde 2018 i Herning Kongrescenter.
Hun kunne have talt det ned eller afvist at svare på pressens spørgsmål, men hun fastholdt sit synspunkt.
Der er hun rutineret nok til at vide, hvordan det eskalerer.
Det er en magtdemonstration, at Inger Støjbergs ‘jyske stædighed’
Det var ikke loyalt af Inger Støjberg, og det skabte problemer, usikkerhed, irritation i Venstre.
Lige siden har Inger Støjberg markedsført sig selv på Venstres bekostning, i 2019 blev hun valgt som næstformand i Venstre og lovede at bære Jakob Ellemann mentalt ind i statsministeriet, men nej forsatte sit soloridt, personlig markedsføring og samkvem med den yderste højrefløj.
Herudover har Inger Støjberg påført Venstre store udfordringer, med hendes ulovlige instruks, samt løgn fire gange over for folketinget,
Uden på noget tidspunkt har angret eller indrømmet at hun var på gale veje.
Nej hun har tværtimod, på demagogisk vis påstået det var for redde barnebrude,
det er nu modbevist ved en fyldig dokumentation på over 4000 sider fra instrukskommissionen,
men det forholder Inger Støjberg og hendes mange følgere sig ikke til”
Min påstand vil være de fleste har ikke læst rapporten,
og udtaler sig på basis af følelser og Inger Støjbergs demagogiske udsagn..
Allerede nu har Inger Støjberg kostet mange stemmer for Venstre”
Jeg håber at når folk får vendt skråen, og læst på fakta at der kommer nogle tilbage.☺

Eva Schwanenflügel

De såkaldte værdikrigere lever kun for at skabe populistisk opmærksomhed om sig selv ved at tegne fjendebilleder af andre.

Om det er løgn eller ej, er mindre væsentligt.
De kæmper nemlig hverken for demokratiske værdier eller for et bedre samfund til gavn for de mange, men for selvpromovering på andres bekostning, og lever på splittelsen i befolkningen.

I virkeligheden er det en gammel manual, og den hedder i essensen "Del og Hersk".

Pelle Pelle Dragsted skriver om rigsretsdebatten i Folketinget:

"Politikere er også forbilleder, og den måde, de taler om og til hinanden, smitter af. Hvis politikerne behandler hinanden med åbenlys disrespekt, opdyrker dolkestiksmyter om, at politiske modstandere er forrædere, der kun pønser på at ødelægge landet, eller egentlig burde sidde i fængsel, så kan det få konsekvenser.

Vi har i USA netop set, hvordan flere års fuldstændig uansvarlig og hadefuld retorik ophidsede til en voldelig storm på Kongressen.

Dér er vi heldigvis ikke i Danmark endnu. Men jeg er lidt bekymret over det, jeg opfatter som en stadig mere hadsk og opgejlet retorik. Senest i ugerne efter minksagen, hvor flere politikere lagde sig alt for tæt op af den Trumpske tone og metaforik. Og forleden oplevede jeg så et nyt lavpunkt, som egentlig var udgangspunktet for, at jeg satte mig til tasterne og skrev denne klumme. 

Da Folketinget skulle tage endelig stilling til rigsretssagen i instrukssagen, gik sagens hovedperson Inger Støjberg (V) på talerstolen. Hendes tale var der ikke meget nyt i – det var samme forsøg på at få drejet opmærksomheden væk fra sagens kerne om lovbrud og løgne, som vi har set tidligere. Men det der chokerede mig, var Støjbergs udveksling med løsgænger Sikandar Siddique.

Siddique brugte sin mulighed for at stille spørgsmål til Inger Støjberg, og stillede afdæmpet og høfligt et spørgsmål om Støjbergs holdning til, om Danmark burde have en forfatningsdomstol til at håndtere fremtidige sager om ministres lovbrud.

Støjberg valgte ikke at svare på spørgsmålet. I stedet angreb hun Sikandar Siddique med følgende svada:

”Altså, det sidste vil jeg slet ikke forholde mig til i dag. Men det, jeg meget, meget gerne vil forholde mig til, det er, at jeg synes ærlig talt, det ville klæde Sikandar Siddique at tilslutte sig de værdier, som vi netop lever efter i Danmark. Og i Danmark, der har vi ligestilling. I Danmark, der er det sådan, at drenge og piger, kvinder og mænd, er lige meget værd. Vi er imod tvangsægteskaber. Vi skal kæmpe for pigernes rettigheder og frihed. Og det ville jeg bare sådan ønske, at hr. Sikandar Siddique også gjorde”.  

Inger Støjberg beskyldte - helt uden grundlag og argumenter - Sikandar Siddique for, at han ikke deler værdier om ligestilling, at han ikke er imod tvangsægteskaber. Og at han ikke har ”tilsluttet sig danske værdier”.

Det sidste skærer særligt i ørerne. Sikandar Sidiqque er dansk statsborger, født og opvokset i Danmark. Så når Inger Støjberg over for netop ham taler om at ”tilslutte sig danske værdier”, bygger det alene på, at han har en anden hudfarve, eller at hans forældre har en anden etnicitet end Inger Støjberg. Den slags fordomme baseret på race og baggrund er der et ord for. Og det starter med R."

www.altinget.dk/artikel/pelle-dragsted-stoejbergs-angreb-paa-sikandar-si...

Lars Koch, Poul Reynolds, Dorte Sørensen, Elisabeth From, Egon Stich, Eva Kjeldsen, Carsten Hansen, Erik Fallesen og Poul Anders Thomsen anbefalede denne kommentar

Inger Støjberg har nu tydelig vist at det er på det yderste højre Socialdemokratiet og Venstre er havnet.
Liberalisme og socialt demokrati er væk.. Kampen står nu om vælgerne, der savner humanisme og sympati for undertrykte og udnyttede mennesker. Er det neofacisme vi er på vej til? At se Jakob-Elleman stå og smile ved TV pressemødet til en gruppeleder der optrådte som en ........ medens han skrålede ud mod udlændinge var beskæmmende. Vågen op liberale og socialdemokrater før det yderste højre har overtaget Danmark.

Jens-axel mysager

Med (foreløbigt) sidste udmeldelse af en af de gamle partier har vid brug for et nyt parti:
Løsgængerpartiet.
Men om de kan blive enige?
Følger spændt med i herlighederne.
Venlig hilsen
Jens-Axel Mysager

Eva Schwanenflügel

Forresten er det jo også meget symptomatisk for værdikrigeren Støjberg, at hun med den ene mundvig tilsviner en politisk modstander i Folketinget med at han "ikke tilslutter sig værdierne om ligestilling" uden skygge af bevis for sit postulat, når hun med den anden mundvig mener, at #MeToo kun handler om en hånd på et lår for tyve år siden, og at mænds retssikkerhed er i fare..

At tale med to tunger er Støjbergs og andre "værdikrigeres" speciale.

Marianne Ljungberg

Utoft, godt, nu ved jeg hvor du står! En endnu rødere regering end den vi har!

Henrik Ljungberg

Carsten Hansen

Desværre er det ikke kun folk som Søjberg og hendes tilhængere der tilsviner folk af anden mening end dem selv.
F.eks her på siderne oplever vi ofte at folk fra den yderste venstrefløj betegner/insinuerer anderledes tænkende som racister og nazister.
Selv vi, der befinder os inde omkring midten, går ikke ram forbi.
Heldigvis har vi til gode at folkevalgte fra Enhedslisten er faldet så dybt. (Jeg har ikke hørt noget) og forhåbentlig forbliver det sådan.

Eva Schwanenflügel

@ Henrik Ljungberg

Hvor har du fra, at vi har en rød regering?
Socialdemokratiet ligger langt til højre for midten.

Enhedslisten indtager nu den position, S havde i 70'erne, og det bliver af diverse "værdikrigere" og løsgående missiler som Lars Løkke Rasmussen og Jens Rohde udråbt til at venstrefløjen er 'yderliggående', hvor det modsatte egentlig er tilfældet; SF og Enhedslisten er faktisk gået hen og blevet lammefromme og samarbejdsvillige for at undgå en radikalisering af hele det politiske spektrum.
(De Radikale er endnu længere til højre for midten end Socialdemokratiet, så de tæller ikke med, og Alternativet er næsten udraderet)

Den taktik virker måske ikke helt efter hensigten..

Poul Reynolds, Hanne Utoft og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar

"Så når Inger Støjberg over for netop ham taler om at ”tilslutte sig danske værdier”, bygger det alene på, at han har en anden hudfarve, eller at hans forældre har en anden etnicitet end Inger Støjberg."

Jeg tror at Dragsted i sin analyse og konklusion overser at for Støjberg og den etnocentriske nationalkonservatisme er danskheden også loyalitet overfor den eksisterende samfundsorden, følgagtighed overfor det danske monarki, politisk magtfuldkommenhed og skik følge eller land fly-paradigmet. De (politisk) brune har forlængst lært at en brun hudfarve må og skal tolereres, men hvis en politisk rødmen dukker op, så får den nogle med fluesmækkeren.

Eva Schwanenflügel

Jeg tror nu ikke Pelle Dragsted overser den slags lave greb, Hanne Utoft.
Men nu var svadaen jo netop henvendt til en brun politiker.

Ja, og selvsamme brune politiker udmærker sig jo ved at fremføre nogle synspunkter og en diskurs, som direkte strider mod den forventede loyalitet overfor GuKF - med at hvad dette indebærer.

GFK, med alt hvad dette indebærer

Eva Schwanenflügel

GFK, Danmarks markedsanalyser?
Jeg er ikke med, Hanne..

Beklager sjusken, Eva. G(ud)K(onge)F(ædreland).

Hvad jeg mener er at en kaukaser med samme synspunkter også havde fået at vide at vedkommende var/er ude af trit med den monarkistiske fædrelandsideologi.

Eva Schwanenflügel

Nåårh ja, nu giver det mening, Hanne ;-)

Eva Schwanenflügel

Men det snerper over i nedladenhed overfor etnicitet, at Støjberg fremfører sig så dobbeltmoralsk overfor én med brun hud, selvom du har ret i at det ligeså godt kunne være en anden én fra 'den ræverøde afdeling', eller sågar Støjbergs egen exformand det var gået ud over.

Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel

Men hvad mener du egentlig i forhold til visse politikeres dobbelttalk?