Momssvindel
Læsetid: 5 min.

Stor svensk svindelsag for to milliarder kroner med mobiltelefoner trækker tråde til Danmark

Ifølge svenske myndigheder er der danskere involveret i en stor svindelsag for to milliarder kroner med mobiltelefoner, der blandt andet er blevet afsat til firmaer i Danmark. Danske firmaer afviser at have kendt til den formodede svindel
Ifølge den svenske anklagemyndighed er en del af momssvindlen sket ved omfattende eksport fra Sverige til Danmark af Apple-produkter, der oprindeligt var indkøbt i Albanien og Slovakiet og importeret til Sverige.

Ifølge den svenske anklagemyndighed er en del af momssvindlen sket ved omfattende eksport fra Sverige til Danmark af Apple-produkter, der oprindeligt var indkøbt i Albanien og Slovakiet og importeret til Sverige.

Loic Venance

Indland
22. februar 2021

En mand med dansk og svensk statsborgerskab er blevet tiltalt i Sveriges hidtil største sag om momssvindel med mobiltelefoner. I alt omfatter sagen moms- og skattesvig for to milliarder kroner. Efterforskningsmaterialet viser, at telefonerne fra svindlen blev afsat ved handler med flere danske firmaer.

Den dansk-svenske statsborger er blandt andet tiltalt for hvidvask og groft skattesvig. Han nægter sig skyldig i sagen. Det har ikke været muligt at få en kommentar via mandens advokat.

Dagbladet Information og Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans har fået indsigt i flere tusinde sider efterforskningsmateriale i sagen, der viser, at flere danske firmaer er blevet brugt i forbindelse med den formodede momskarrusel.

Mobiltelefonerne blev importeret til Sverige, men derefter videreeksporteret til blandt andet Danmark, Tyskland og Holland. Kæden af handler indgår i en såkaldt momskarrusel, hvor de svenske skattemyndigheder altså vurderer, at landets statskasse har mistet et milliardbeløb.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jeppe Lindholm

Digitalisering er virkelig den "moderne" vej frem. Særligt kriminelle har fået nem adgang til skatte kassen. Helt i det blaa holds aand.

Torben K L Jensen, Birte Pedersen og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar
Krister Meyersahm

Bedragerier med udbetaling af moms til både danskere og udlændinge, kan man enkelt komme til livs ved at gå tilbage til den oprindelige model, omsen og kun pålægge afgiften i sidste led, altså der hvor slutbrugeren betaler for en vare eller tjeneste. Så kan ingen kræve moms refunderet.

Mogens Holme, Birte Pedersen, Carsten Munk, Klaus Lundahl Engelholt, Gert Romme og Jeppe Lindholm anbefalede denne kommentar

Fint I tilbageholder navnet på R.M. men selskabsregistrene i Sverige er ikke nær så tilbageholdende, så I skulle nok også have ændret selskabsnavnet.