Nyhed
Læsetid: 4 min.

To ud af tre studerende i Djøf føler sig ensomme efter måneders nedlukning. Det kan føre til flere psykiske problemer

Før corona følte hver fjerde studerende i fagforeningen Djøf sig ensom, men under vinterens nedlukning er to ud af tre studerende ramt af ensomhed, viser ny undersøgelse. Ungerådgivere advarer om, at det kan føre til større frafald og flere psykiske problemer. Ministeren lover, at der er mere hjælp på vej til de studerende
Bjørg Rom-Jensen nåede nærmest kun at læse et semester på statskundskab, før coronanedlukningen ændrede hendes studieliv radikalt.

Bjørg Rom-Jensen nåede nærmest kun at læse et semester på statskundskab, før coronanedlukningen ændrede hendes studieliv radikalt.

Anders Rye Skjoldjensen

Indland
1. marts 2021

De studerende på landets videregående uddannelser stod bagerst i køen under genåbningen i foråret 2020. Derfor kom flertallet af studerende først tilbage ved studiestart i september. Og flertallet til en hverdag, hvor halvdelen af undervisningen stadig foregik online derhjemme. Indtil de blev sendt hjem igen i december. Og heller ikke nu er de studerende omfattet af den delvise genåbning.

De mange måneders online undervisning har sat deres præg på de studerende, viser ny undersøgelse lavet af Djøf Studerende.

Godt 66 procent af de studerende i fagforeningen føler sig i høj grad eller nogen grad ensomme. Det tal lå på 25 procent før første nedlukning. 62 procent af de studerende føler sig i høj eller nogen grad stressede, mens hele 78 procent mangler motivation, viser undersøgelsen, hvor 759 studerende har deltaget.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Bent Christensen

Corona nedlukningen er irriterende for alle mennesker .og har konsekvenser for alle. Men det er mest studerende som skal belemre andre med deres problemer.

Rikke Nielsen

Jeg kan egentlig godt forholde mig til, at studerende på alder med Bjørg kan føle sig ensomme. Mange af dem er flyttet hjemmefra, måske flyttet by eller landsdel og de har derfor ikke det netværk, som de har været vant til at have.

Hvis de så heller ikke bor på kollegie eller i et lignende fælleskab, så kan de blive meget ensomme. Så jeg forstår det så udmærket.

Problemet er bare, at der ikke rigtig er så meget at gøre ved det lige nu. Vi kan jo ikke bede corona om at forsvinde; det er den nok ret ligeglad med. Jeg håber at de bliver taget med i betragtning i fremtidige åbninger, det er nok det bedste, vi kan komme en løsning.