Genåbning
Læsetid: 9 min.

Bornholm genåbnet: »Man er bange for at lave en lille fejl, der bare ødelægger det hele«

Bornholm er genåbnet som intet andet sted i Danmark. Information er taget til øen, hvor beboerne er opsatte på, at det skal lykkes, så resten af landet kan følge efter
For frisør Per Drejer ligger glæden ved genåbningen ikke så meget i at få lov at klippe igen, men i at se kunderne og sikre salonens omsætning.

For frisør Per Drejer ligger glæden ved genåbningen ikke så meget i at få lov at klippe igen, men i at se kunderne og sikre salonens omsætning.

Pelle Rink

Indland
3. marts 2021

På Store Torv i centrum af Rønne er Lizzie Mauritsen på vej hen til sin cykel, der står foran Netto.

Det er tidligt på formiddagen, og en tyk tåge har lagt sig over byen. For første gang siden december er butiksdørene slået op og skiltene sat frem på gaden. Selv har Lizzie Mauritsen ikke planlagt den store shoppetur.

»Jeg mangler jo ikke tøj eller noget,« siger hun, mens hun låser cyklen op.

Omkring hende bevæger grupper af to og tre sig tværs over torvet. Nogle går målrettet mod butikkerne, mens andre tilfældigt stopper op på torvet og falder i snak.

Den 1. marts genåbnede store dele af Bornholm. Modsat resten af landet må liberale serviceerhverv som frisører nu holde åbent, og alle skolebørn, gymnasieelever og studerende på videregående uddannelser må igen modtage fysisk undervisning. Samtidig åbner efterskoler og højskoler, og bornholmerne må nu forsamles ti i stedet for fem.

Som i resten af landet er også butikker og udendørs idræt åbnet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Maj-Britt Kent Hansen

Må tilstå, at jeg ikke har læst teksten, da jeg blev så overvældet af billedsiden.

De to frisørers outfit. Jamen dog! Ikke mindst det grønne jakkesæt med samt grønne sko.