Scandinavian Star
Læsetid: 2 min.

Erhvervsminister vil undersøge Søfartsstyrelsens forklaring om Scandinavian Star

Erhvervsminister Simon Kollerup har igangsat en undersøgelse af, om Søfartsstyrelsen havde pligt til at undersøge Scandinavian Star eller ej, inden skibet i 1990 blev sat i fart. Trods flere tidligere undersøgelser mener ministeren, at spørgsmålet stadig står ’uskarpt’. Det ligner en voldsom kritik af Søfartsstyrelsen, mener tidligere formand for Sømandsforbundet Henrik Berlau
Erhvervsminister, Simon Kollerup (S), fotograferet i Erhvervsministeriet.

Erhvervsminister, Simon Kollerup (S), fotograferet i Erhvervsministeriet.

Sarah Hartvigsen Juncker

Indland
6. marts 2021

Professor Vibe Garf Ulfbeck fra Københavns Universitet skal i de kommende måneder undersøge, om Søfartsstyrelsen havde pligt til at undersøge Scandinavian Star, inden det store passagerskib blev sat ind på ruten Frederikshavn-Oslo den 1. april 1990.

Søfartsstyrelsen har ad flere omgange forklaret, hvorfor skibet ikke blev undersøgt, inden påsatte brande natten til den 7. april kostede 159 personer livet. Forklaringen har lydt, at styrelsen ikke havde pligt til at undersøge skibet.

Spørgsmålet er vigtigt, fordi det efter branden blev konstateret, at der var flere mangler på skibet, og at liv potentielt kunne være blevet reddet, hvis skibet var blevet tilbageholdt og manglerne udbedret – som for eksempel defekte redningsbåde og utilstrækkelig mærkning af nødudgange. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det er da i hvert fald en (ualmindelig lille og næsten ligegyldig) start på en nødvendig undersøgelse.

John Scheibelein, Peter Beck-Lauritzen, Steen K Petersen og Morten Voss anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Simon Kollerup; - det er ikke godt nok!
Selvfølgelig havde Søfartsstyrelsen pligt til at undersøge skibet, da det skulle anløbe dansk havn! SK du laver "juristeri" og forhaler ansvaret urimeligt! Find ejerne = forsikringsmodtagerne og modregn Johansens skattefradrag på 44 mill.kr.!