Svindelmaskinen
Læsetid: 10 min.

Martins firma sendte millioner ind i formodet svindelkompleks. Så blev han dræbt på åben gade

Martins elektrikerfirma kanaliserede penge ind i firma, der blev lukket ned med Operation Greed. Men få uger efter begyndte han at betale fakturaer til et nyt stråmandsselskab, og på den måde kunne svindlen tilsyneladende fortsætte
39-årige Martin var direktør i et elektrikerfirma med økonomiske forbindelser til flere af de centrale firmaer i det, der er blevet kaldt Danmarkshistoriens mest omfattende svindelsag. Gerningsmændene havde ifølge politiet helt styr på, hvor Martin befandt sig, da han blev dræbt på Vesterbro i København i 2019.

39-årige Martin var direktør i et elektrikerfirma med økonomiske forbindelser til flere af de centrale firmaer i det, der er blevet kaldt Danmarkshistoriens mest omfattende svindelsag. Gerningsmændene havde ifølge politiet helt styr på, hvor Martin befandt sig, da han blev dræbt på Vesterbro i København i 2019.

Martin Lehmann

Indland
2. marts 2021

Den 7. maj 2019 fandt en iskold likvidering sted på Helgolandsgade i København.

De formodede gerningsmænd havde tilsyneladende fuldstændig styr på, hvor Martin befandt sig. Ifølge Ekstra Bladet havde de sporet ham med en skjult GPS-enhed, da han kom gående med sin gravide kæreste.

En maskeret mand sprang ud af en sort Audi og skød Martin gentagne gange i hovedet, før han igen flygtede fra stedet. Senere fandt politiet den afbrændte flugtbil.

Den 39-årige Martin var direktør i et elektrikerfirma med økonomiske forbindelser til flere af de centrale firmaer i det, der er blevet kaldt Danmarkshistoriens mest omfattende svindelsag, den såkaldte Greed-sag.

Sagen har kørt for retten i København siden december 2018 og verserer fortsat. I alt 17 mænd og tre selskaber er tiltalt for hvidvask for 530 millioner kroner og for at have unddraget 297 millioner kroner i A-skat, moms og arbejdsmarkedsbidrag.

Men sagen er større end som så.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Per Kirk Jørgensen

Hvordan kommer pengene tilbage til fx Celbo?

Bjørn Pedersen

Blev den dræbtes vidneudsagn overfor politiet ikke filmet, eller på anden måde optaget? Udgør det i så fald ikke bevisførelse, der burde kunne bruges i retten? Selvom det er "underleverandører" (banditter uden habitter), der dræbte ofret, må det vel være godt for anklageren at kunne forbinde et konkret tilfælde af dødskriminalitet til et konkret tilfælde af økonomisk kriminalitet?

Lise Lotte Rahbek

Gravejournalistik, jatak.

Martin Hansen, Morten Wieth, Hanne Utoft, Christian Mondrup, Inger Jensen, Eva Schwanenflügel og Søren Dahl anbefalede denne kommentar
Allan Nørgaard Andersen

Man kan vel gå ud fra at regeringen og blå blok fratager de personer, der kan bevises at have deltaget i disse svindelforetagender, deres danske statsborgerskab. Uanset om deres danske afstamning går tilbage til tiptipoldeforældrene.

Arne Lund, Arne Albatros Olsen, Christian Mondrup, Eva Schwanenflügel, Inge Lehmann og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Jens Christian Jensen

Så skal vi nok lige have ændret grundloven først, Allan. Hvor skal de så i givet fald sendes hen ?

Lise Lotte Rahbek

J.C.J.
Tror du skal læse Allan Nørgaards kommentar som sarkasme/ironi ;-)

Niels Christensen

Nu er det vist de færreste af de sigtede i Greed komplekset, der har bio dansk baggrund.

Henrik Salling og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar

Fint arbejde, Information

Jens Christian Jensen

Tja Lise Lotte - du har nok ret, men en gang i mellem kan det være svært at afgøre om folk er sarkastiske, eller bare kommer med mærkelige kommentarer :-)

Klaus Brusgaard

#Niels Christensen
"...bio dansk baggrund."? Alt i en menneskekrop udskiftes inden for 7 år (kraniet er det langsomste). I det perspektiv er alle der har været her i mere end 7 år 100% bio dansk. Er det det der tænkes på?

Jakob Sulsbrück Møller og Christian Mondrup anbefalede denne kommentar

Det fik jeg desværre ikke meget ud af at læse.. Hvordan kom pengene tilbage til Celbo ? Bortset fra forvirring, hvad gavn har skuffe- på skuffeselskab ? Prøv venligst at forklare det "for dummies"

Jens Christian Jensen - Hvad med Svalbard eller Falkland?

At en så omfattende svindel kan finde sted, skyldes bl.a. de-regulreringen af den finansielle sektor, nedprioriteringen af SKAT mv. - alt det, som blev indledt med Anders Fogh og fortsatte under skiftende socialdemokratiske regeringer , der kunne - men ikke gjorde det - sætte en stopper for svindlen.
Gå efter revisorer og skatterådgivere, uden hvis hjælp alt dette ikke kunne finde sted. Giv dem lige så lange straffe som de egentlige skyldige.
Dagligt kan jeg i vores lokale Fr.borg Amtsavis se hvor mange ressorucer politiet bruger på at knalde unge, der sidder på en bænk i en park og ryger en joint, eller mødes i en cykelkælder for ryge tjald, eller et par knægte, der sidder i en gl. bulet Honda og ryger tjald.
Tænk om man brugte lige så megen energi på at stoppe store dyre biler, der føres af helt unge fyre, og som bestemt ikke ligner en CBS-studerende, der har lånt fars øse.
Biler er enormt vigtigt for suspekte fyre - begynd at se på hvordan de har fået penge fra til at købe biler i mio-klassen. Sværere er det vel ikke.

Henrik Salling og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Martin Hansen

@Per Kirk Jørgensen og @Jan Andersen:
Det er svært at følge pengene når de først er sendt ud af landet, formentlig til selskaber der også er sat op med stråmænd og beregnet på at gå konkurs når deres rolle er udspillet.
Men et godt bud er at pengene vender tilbage til fx Celbo i form af kontanter. Køberne af fiktive fakturaer er ofte virksomheder i bygge-, rengørings- eller restaurationsbranchen, hvor der er gode muligheder for at hyre sort arbejdskraft og dermed slippe af med sorte kontanter.