Genåbning
Læsetid: 7 min.

Mere overvågning og farvel til storrumskontorer? Eksperter skal se på fremtiden med corona

Selv om vi nu har fået sat dato for en genåbning af samfundet, skal vi formentlig leve med corona flere år endnu. Derfor skal ny ekspertgruppe nu afdække rammerne for at håndtere coronaepidemien på lang sigt. Information har spurgt tre eksperter om deres bud på fremtiden
Mandag fremlagde regeringen og Folketingets partier undtagen Nye Borgerlige en plan for, hvordan samfundet kan åbne igen. På fotoet ses en frisørsalon i Rønne på Bornholm, der tidligere på måneden som den første landsdel fik lov til at genåbne blandt andet skoler og butikker.

Mandag fremlagde regeringen og Folketingets partier undtagen Nye Borgerlige en plan for, hvordan samfundet kan åbne igen. På fotoet ses en frisørsalon i Rønne på Bornholm, der tidligere på måneden som den første landsdel fik lov til at genåbne blandt andet skoler og butikker.

Emil Agerskov

Indland
24. marts 2021

Efter måneders nedlukning kan vi endelig sætte kryds i kalenderen for, hvornår vi – hvis alt går vel – kan blive klippet, gå på restaurant og tage i biografen.

Mandag fremlagde regeringen og Folketingets partier undtagen Nye Borgerlige nemlig en konkret og detaljeret plan for, hvordan samfundet kan åbne igen på kort sigt.

Men det betyder ikke, at vores samfund fra slutningen af maj bliver helt, som vi kendte det før. Flere forhold peger på, at COVID-19 vil påvirke os lang tid endnu. Derfor har politikerne besluttet at nedsætte en ekspertgruppe, »der får til opgave at afdække, hvilke rammer der kan forventes at gøre sig gældende i årene frem«, som der står i den aftaletekst, Statsministeriet sendte ud sent mandag.

Eksperterne skal blandt andet hjælpe med at lægge en strategi, »der sikrer et modstandsdygtigt samfund med både høj tryghed, solid forebyggelse og trivsel og stabil økonomi«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Maj-Britt Kent Hansen

Corona er noget skidt. Ingen ønsker sig den sygdom, men kan den medvirke til at højne hygiejnen helt generelt og tage livet af storrumskontorerne, så er der trods sket noget godt.

Bo Mussmann, Jens Juul, Mette Johansson, Thomas Tanghus og Katrine Damm anbefalede denne kommentar