Den grønne løsning
Læsetid: 1 min.

Podcast: Ny klimadatabase viser CO2-aftryk for nærmest alt, vi spiser og drikker

I denne uges udgave af klimapodcasten fortæller lektor Jannick Schmidt om Concitos nye klimadatabase med oversigt over CO2-aftryk for 500 føde- og drikkevarer
I denne uges udgave af klimapodcasten fortæller lektor Jannick Schmidt om Concitos nye klimadatabase med oversigt over CO2-aftryk for 500 føde- og drikkevarer

Mia Mottelson

Indland
8. marts 2021

En mørbrad udleder lige så meget CO2 som en køretur til Paris.

Den opsigtsvækkende klimanyhed kunne man læse på DR i slutningen af januar. Sammenligningen var baseret på tal fra den grønne tænketank Concitos nye klimadatabase, der giver et overblik over klimabelastningen fra 500 af de mest almindelige føde- og drikkevarer. Fra havregryn og neskaffe til rødvin og fetaost. 

Jannick Schmidt, som er lektor på Aalborg Universitet og direktør ved firmaet 2.-0 LCA consultants, har været med til at lave beregningerne bag klimadatabasen. 

I denne uges udgave af klimapodcasten fortæller han om, hvad man kan bruge en klimadatabase til, og hvad den viser er bedst og værst for klimaet at spise. Og så forklarer han, hvordan det hænger sammen, at en oksemørbrad er så stor en CO2-synder.

Podcast

Den grønne løsning

Klimakrisen kræver en massiv omstilling af vores samfund. Heldigvis har videnskaben mange bud på grønne løsninger. I Informations podcast om klima taler vi hver uge med en forsker, der har en del af svaret på, hvordan vi løser klimaudfordringerne, eller kan komme med et videnskabeligt perspektiv på en aktuel klimadebat. Dine værter er Louise Schou Drivsholm og Martin Bahn.

Seneste podcasts

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her